Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Jakis miesiac temu mialem okazje wykonac ilustracje do artykulu znajomego fizyka. Chodzi o pewna wybiórczość w wyborze odbieranych dzwiekow z tlumu i analogie do podobnego zagadnienia w fizyce kwantowej.

Cos na ksztalt making of: http://www.tgfg.pl/tomek/2d/cocktail/

Koncowa ilustracja:

cocktail_party13.jpg

Krytyka mile widziana.

• Odpowiedzi 14
  • Wyświetleń 1,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

OMG !! Swietny wektorek, jak dla mnie rekomendacja jak nic :D Strasznie mi sie podoba, prosze o wieksza res :>

Napisano

to ja z ta krytyka mile widziana wjade ;)

dla mnie co prawda wektory to wszystkie tak samo wygladaja ;) ale szkice tych postaci to fajniste i o dziwo te wektorki tych samych postaci tez mi sie widza, natomiast z tlem to juz stracily jakos ... szczegolnie mi sie wzrok plata z tym ze kolorki bardziej nasycone ze wzrotem odleglosci w tych nutkach...

edit: dobra inaczej z tlem jest luz tylko z tymi nutkami nie tego ;]

zdrawim...

Napisano

Miałem mechanikę kwantową i nie mogę normalnie i w spokoju spoglądać na tego typu symbole fruwające w powietrzu... ;)

Napisano

pierwszy koncept miał lepszy klimat ale ten też jest super :)

tylko co to są te kratkowane pudła ??? bo w sumie to nie wyglądają ani jak głośniki ani mikrofony ... ja niewiem co to jest :P

Napisano
  • Autor

Synuś: dzieks :) Wiekszy res: http://www.tgfg.pl/tomek/2d/cocktail_party_large.jpg

Amrun: dzieks ;) Z tymi nutkami faktycznie slabo, ale teoretycznie dzwiek rozchodzi sie w kierunku mikrofonow i najsilniejszy jest przy ludziach, potem slabnie. Stad dziwne kolory. Moglem ludzi dac blizej niz mikrofony i nie byloby zgrzytu.

javor: no to mikrofony są.., stylowe, z klubow jazzowych, fajne takie ;)

Napisano

no no , bardzo przyjemna i przejrzysta pracka ;) interesujace to czerwone swiatlo na tych ludkach ;)

pozdro

Napisano

Amrun: dzieks ;) Z tymi nutkami faktycznie slabo, ale teoretycznie dzwiek rozchodzi sie w kierunku mikrofonow i najsilniejszy jest przy ludziach, potem slabnie. Stad dziwne kolory. Moglem ludzi dac blizej niz mikrofony i nie byloby zgrzytu.

hiehie fakt...z moja percepcja cos dzis nie tego :o...

pozdrawiam...

Napisano

Bardzo fajny wektor! Jedyne, co bym poprawił, to te mikrofony - na pierwszy rzut oka słabo się kojarzą z mikrofonami (przynajmniej mnie). Może bardziej coś w tym stylu:

microphone.jpg

microphone.jpeg

Napisano

Aspenboy ma racje - mikrofony kojarza sie z wiezowcami..przynajmniej mi. Poza tym calosc bardzo przyjemna dla oka.

Napisano

hmmm, a mi sie tak sobie podoba... Moze po prostu nie przepadam za takim stylem rysowania postaci -kojarzy mi sie z tymi okladkami plyt "smooth jazz" (czy jakos tak) czy z jakimis clipartami. Widzialem bardziej klimatyczne wektorki w twoim wykonaniu:)

Napisano

calkowicie sie zgodze z kolegaalkiem jak dla mnie to twoj pierwszy ekspresywny szkic byl znacznie lepszy!

JokeR