Napisano 22 Maj 200618 l Jakis miesiac temu mialem okazje wykonac ilustracje do artykulu znajomego fizyka. Chodzi o pewna wybiórczość w wyborze odbieranych dzwiekow z tlumu i analogie do podobnego zagadnienia w fizyce kwantowej. Cos na ksztalt making of: http://www.tgfg.pl/tomek/2d/cocktail/ Koncowa ilustracja: Krytyka mile widziana.
Napisano 22 Maj 200618 l OMG !! Swietny wektorek, jak dla mnie rekomendacja jak nic :D Strasznie mi sie podoba, prosze o wieksza res :>
Napisano 22 Maj 200618 l to ja z ta krytyka mile widziana wjade ;) dla mnie co prawda wektory to wszystkie tak samo wygladaja ;) ale szkice tych postaci to fajniste i o dziwo te wektorki tych samych postaci tez mi sie widza, natomiast z tlem to juz stracily jakos ... szczegolnie mi sie wzrok plata z tym ze kolorki bardziej nasycone ze wzrotem odleglosci w tych nutkach... edit: dobra inaczej z tlem jest luz tylko z tymi nutkami nie tego ;] zdrawim...
Napisano 22 Maj 200618 l Miałem mechanikę kwantową i nie mogę normalnie i w spokoju spoglądać na tego typu symbole fruwające w powietrzu... ;)
Napisano 22 Maj 200618 l pierwszy koncept miał lepszy klimat ale ten też jest super :) tylko co to są te kratkowane pudła ??? bo w sumie to nie wyglądają ani jak głośniki ani mikrofony ... ja niewiem co to jest :P
Napisano 22 Maj 200618 l Autor Synuś: dzieks :) Wiekszy res: http://www.tgfg.pl/tomek/2d/cocktail_party_large.jpg Amrun: dzieks ;) Z tymi nutkami faktycznie slabo, ale teoretycznie dzwiek rozchodzi sie w kierunku mikrofonow i najsilniejszy jest przy ludziach, potem slabnie. Stad dziwne kolory. Moglem ludzi dac blizej niz mikrofony i nie byloby zgrzytu. javor: no to mikrofony są.., stylowe, z klubow jazzowych, fajne takie ;)
Napisano 22 Maj 200618 l no no , bardzo przyjemna i przejrzysta pracka ;) interesujace to czerwone swiatlo na tych ludkach ;) pozdro
Napisano 22 Maj 200618 l Amrun: dzieks ;) Z tymi nutkami faktycznie slabo, ale teoretycznie dzwiek rozchodzi sie w kierunku mikrofonow i najsilniejszy jest przy ludziach, potem slabnie. Stad dziwne kolory. Moglem ludzi dac blizej niz mikrofony i nie byloby zgrzytu. hiehie fakt...z moja percepcja cos dzis nie tego :o... pozdrawiam...
Napisano 22 Maj 200618 l Bardzo fajny wektor! Jedyne, co bym poprawił, to te mikrofony - na pierwszy rzut oka słabo się kojarzą z mikrofonami (przynajmniej mnie). Może bardziej coś w tym stylu:
Napisano 23 Maj 200618 l Aspenboy ma racje - mikrofony kojarza sie z wiezowcami..przynajmniej mi. Poza tym calosc bardzo przyjemna dla oka.
Napisano 24 Maj 200618 l hmmm, a mi sie tak sobie podoba... Moze po prostu nie przepadam za takim stylem rysowania postaci -kojarzy mi sie z tymi okladkami plyt "smooth jazz" (czy jakos tak) czy z jakimis clipartami. Widzialem bardziej klimatyczne wektorki w twoim wykonaniu:)
Napisano 25 Maj 200618 l calkowicie sie zgodze z kolegaalkiem jak dla mnie to twoj pierwszy ekspresywny szkic byl znacznie lepszy! JokeR