'Fox' Napisano 27 Maj 2006 Share Napisano 27 Maj 2006 Witam, Mam w planie taka scenke miasta, prawdopodobnie NY. Dopiero dzisiaj zaczalem cos robic, oto moje wypociny - kilka wiezowcow + maly domek + 2 wieze WTC: Pozniej dorobie jeszcze kilka wiezowcow i zabiore sie za detale + ulice i samochody: Dopiero zaczynam prace z programem (3D Max 8) wiec prosze nie byc za bardzo wymagajacym. ;) Czekam na jakiekolwiek propozycje i sugestie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tpiatek Napisano 27 Maj 2006 Share Napisano 27 Maj 2006 WTC wyglądały inaczej http://www.kaagaard.dk/septembe/wtc.jpg Szykujesz widze sporą scenke... mam nadzieje że podołasz zadaniu :) Trzymam kciuki i pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 27 Maj 2006 Share Napisano 27 Maj 2006 poważne wyzwanie - ja osobiście poległem na tym temacie zapraszam do mojego zakonczonego wątku - proba zrobienia Manhattanu http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=25520&highlight=manhattan chetnie pomogę WTC do poprawki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
'Fox' Napisano 27 Maj 2006 Autor Share Napisano 27 Maj 2006 Wszystkie budynki sa wymyslone i/lub robione z pamieci wiec miasto moze byc troche inne niz w rzeczywistosci, ale w kazdym razie dzieki za fotke, na pewno sie przyda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 27 Maj 2006 Share Napisano 27 Maj 2006 miło , że tutorial się przydał :) Czekamy na więcej.To nie będzie łatwe. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
'Fox' Napisano 27 Maj 2006 Autor Share Napisano 27 Maj 2006 miło , że tutorial się przydał :) Tak, ten jeden wiezowiec to z twojego tutoriala, musze powiedziec ze o wiele szybciej sie je wykonuje twoja technika. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vv3k70r Napisano 27 Maj 2006 Share Napisano 27 Maj 2006 zaczyna sie fajnie, budynki troche inne niz w NY, ale, fajnie to wyglada wiec jest nadzieja ze ktos kiedys ksonczy to robic :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 27 Maj 2006 Share Napisano 27 Maj 2006 Budykni mogą być, jeszcze sporo pracy przd tobą. Komp udźwignie finalną scenkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
'Fox' Napisano 27 Maj 2006 Autor Share Napisano 27 Maj 2006 2 szybkie rendery: mintrill -> Mysle ze tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Veemo Napisano 28 Maj 2006 Share Napisano 28 Maj 2006 Też chciałem zrobić miasto jakiś czas temu ale po wymodelowaniu kilku budynków dałem sobie spokój przynajmniej na jakiś czas. ;) No ale życzę Ci powodzenia Fox , niełatwe zadanie przed tobą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yorki Napisano 28 Maj 2006 Share Napisano 28 Maj 2006 Ja też chiciałem miasto wymodelowac :] Wymodelowalem Wieże + biurowiec ... i kilka budynków, prace zapisałem ( mam gdzieś na CD ) a później mi siadł dysk i nie dokończyłem :] Może jeszcze kiedyś dokończe :) Twoja pracka zapowiada sie niezle ... powodzenia w dalszym modelowaniu ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
'Fox' Napisano 28 Maj 2006 Autor Share Napisano 28 Maj 2006 Update: Oczywiscie skrzyzowania i budunek po prawej zostana poprawione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 28 Maj 2006 Share Napisano 28 Maj 2006 moge prosic o zblizenie na fragment WTC:D:D?? pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
'Fox' Napisano 3 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2006 Maly update: Nie mam pojecia co sie stalo ze skrzyzowaniami na renderze, w viewporcie wyglada dobrze... aha, i zrezygnowalem ze starego WTC i narazie zamiast nich wstawilem 2 boxy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlekGo Napisano 3 Czerwiec 2006 Share Napisano 3 Czerwiec 2006 Jak dla mnie to latarnie są za duże ;p pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 3 Czerwiec 2006 Share Napisano 3 Czerwiec 2006 proporcje dziwne, sądząc po wielkości okien, to np. w budynku z prawej mieszczą się najwyżej dwa małe pokoje na jednym piętrze, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 3 Czerwiec 2006 Share Napisano 3 Czerwiec 2006 Patrzę powyżej z nie dowierzaniem, to my mamy kobiety na forum - fajnie. No ja widze że to takie improwizowane miasto. Pomysł przedni mam nadzieje że wytrwasz tego ci zycze i słuchaj Ani. Ja odpadłem przy podobnym projekcie 2 razy ale nie wiem czemu za 1 uparłem sie by robić kopie prawdziwego miasta, za 2 razem robiłem miasto z moich projektów eh też nie wyszło :p Ale ten watek z zaciekawieniem bede śledził Powodzenia raz jeszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tork Napisano 4 Czerwiec 2006 Share Napisano 4 Czerwiec 2006 No jak narazie to fajnie to wygląda ale proporcje trochę uciekają. Życzę powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XaoC Napisano 4 Czerwiec 2006 Share Napisano 4 Czerwiec 2006 Czyli nie wiadomo jeszcze czy to NY czy cus innego? Sugestia: sproboj w renderze zastosowac zajebiste swiatla dla poszczegolnych pieter inne - probowalem kiedys cos takiego dla jednego budynku ale jakos za cholere nie wychodzilo jak chcialem. Czyli poprostu prawdziwe oswietlenie - chcialbym to zobaczyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 4 Czerwiec 2006 Share Napisano 4 Czerwiec 2006 Co do proporcji, to było juz wcześniej mówione. A osobiście, życzę ci powodzenia i duużo cierpliwości. Zabierałem sie kiedyś za robienie miasta i modele jakoś poszły. Poległem jednak przy ogromie textur, które trzeba przygotować, zmapować i potem jeszcze zrenderować scene tak żeby jakoś to wyglądało. Przy moim kompie rendering trwał całe wieki i włąsnie tu nie wytrzymałem i zarzuciłem projekt... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi