Napisano 27 Maj 200618 l Witam, Mam w planie taka scenke miasta, prawdopodobnie NY. Dopiero dzisiaj zaczalem cos robic, oto moje wypociny - kilka wiezowcow + maly domek + 2 wieze WTC: Pozniej dorobie jeszcze kilka wiezowcow i zabiore sie za detale + ulice i samochody: Dopiero zaczynam prace z programem (3D Max 8) wiec prosze nie byc za bardzo wymagajacym. ;) Czekam na jakiekolwiek propozycje i sugestie.
Napisano 27 Maj 200618 l WTC wyglądały inaczej http://www.kaagaard.dk/septembe/wtc.jpg Szykujesz widze sporą scenke... mam nadzieje że podołasz zadaniu :) Trzymam kciuki i pozdrawiam :)
Napisano 27 Maj 200618 l poważne wyzwanie - ja osobiście poległem na tym temacie zapraszam do mojego zakonczonego wątku - proba zrobienia Manhattanu http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=25520&highlight=manhattan chetnie pomogę WTC do poprawki
Napisano 27 Maj 200618 l Autor Wszystkie budynki sa wymyslone i/lub robione z pamieci wiec miasto moze byc troche inne niz w rzeczywistosci, ale w kazdym razie dzieki za fotke, na pewno sie przyda.
Napisano 27 Maj 200618 l miło , że tutorial się przydał :) Czekamy na więcej.To nie będzie łatwe. Pozdrawiam
Napisano 27 Maj 200618 l Autor miło , że tutorial się przydał :) Tak, ten jeden wiezowiec to z twojego tutoriala, musze powiedziec ze o wiele szybciej sie je wykonuje twoja technika. :)
Napisano 27 Maj 200618 l zaczyna sie fajnie, budynki troche inne niz w NY, ale, fajnie to wyglada wiec jest nadzieja ze ktos kiedys ksonczy to robic :)
Napisano 27 Maj 200618 l Budykni mogą być, jeszcze sporo pracy przd tobą. Komp udźwignie finalną scenkę?
Napisano 28 Maj 200618 l Też chciałem zrobić miasto jakiś czas temu ale po wymodelowaniu kilku budynków dałem sobie spokój przynajmniej na jakiś czas. ;) No ale życzę Ci powodzenia Fox , niełatwe zadanie przed tobą.
Napisano 28 Maj 200618 l Ja też chiciałem miasto wymodelowac :] Wymodelowalem Wieże + biurowiec ... i kilka budynków, prace zapisałem ( mam gdzieś na CD ) a później mi siadł dysk i nie dokończyłem :] Może jeszcze kiedyś dokończe :) Twoja pracka zapowiada sie niezle ... powodzenia w dalszym modelowaniu ;P
Napisano 28 Maj 200618 l Autor Update: Oczywiscie skrzyzowania i budunek po prawej zostana poprawione.
Napisano 3 Czerwiec 200618 l Autor Maly update: Nie mam pojecia co sie stalo ze skrzyzowaniami na renderze, w viewporcie wyglada dobrze... aha, i zrezygnowalem ze starego WTC i narazie zamiast nich wstawilem 2 boxy.
Napisano 3 Czerwiec 200618 l proporcje dziwne, sądząc po wielkości okien, to np. w budynku z prawej mieszczą się najwyżej dwa małe pokoje na jednym piętrze,
Napisano 3 Czerwiec 200618 l Patrzę powyżej z nie dowierzaniem, to my mamy kobiety na forum - fajnie. No ja widze że to takie improwizowane miasto. Pomysł przedni mam nadzieje że wytrwasz tego ci zycze i słuchaj Ani. Ja odpadłem przy podobnym projekcie 2 razy ale nie wiem czemu za 1 uparłem sie by robić kopie prawdziwego miasta, za 2 razem robiłem miasto z moich projektów eh też nie wyszło :p Ale ten watek z zaciekawieniem bede śledził Powodzenia raz jeszcze
Napisano 4 Czerwiec 200618 l No jak narazie to fajnie to wygląda ale proporcje trochę uciekają. Życzę powodzenia
Napisano 4 Czerwiec 200618 l Czyli nie wiadomo jeszcze czy to NY czy cus innego? Sugestia: sproboj w renderze zastosowac zajebiste swiatla dla poszczegolnych pieter inne - probowalem kiedys cos takiego dla jednego budynku ale jakos za cholere nie wychodzilo jak chcialem. Czyli poprostu prawdziwe oswietlenie - chcialbym to zobaczyc
Napisano 4 Czerwiec 200618 l Co do proporcji, to było juz wcześniej mówione. A osobiście, życzę ci powodzenia i duużo cierpliwości. Zabierałem sie kiedyś za robienie miasta i modele jakoś poszły. Poległem jednak przy ogromie textur, które trzeba przygotować, zmapować i potem jeszcze zrenderować scene tak żeby jakoś to wyglądało. Przy moim kompie rendering trwał całe wieki i włąsnie tu nie wytrzymałem i zarzuciłem projekt...