max_1989 Napisano 28 Czerwiec 2006 Napisano 28 Czerwiec 2006 Bardzo ładny model :) PS: tylko nie mów że te kwadraciki na wieżyczce modelowałeś :).
mujas Napisano 28 Czerwiec 2006 Napisano 28 Czerwiec 2006 bardzo mi się podoba modelik,świetny detal,wszystko super, powodzenia w dalszej pracy
kliment woroszyłow Napisano 28 Czerwiec 2006 Napisano 28 Czerwiec 2006 Piksar zgadł...ten dynks jak mówicie to ulane z metalu do łączenia lin holowniczych na wypadek gdyby tank sieutopił w błocie po wieże i trzeba by go wyszarpać...:)
mrkrzysiek Napisano 28 Czerwiec 2006 Napisano 28 Czerwiec 2006 no bardzo ładny detal :) gratuluje cierpliwości i sprzętu:)
Darmo Napisano 30 Czerwiec 2006 Autor Napisano 30 Czerwiec 2006 gratuluje cierpliwości i sprzętu:) Cierpliwośc to tak, zgodze się ale ze sprzętem nie przesadzaj, nic specjalnego. naoglądałem się troche zdjęć zimmeritu i spróbowałem zrobić, wyszło coś takiego, nie patrzcie na wierzyczke bo tam jest jeszcze "stary" i będe go wymieniał, tylko co sądzicie o tym? PS: Wiedziałem że czegoś zapomniałem, jeszcze lina :P i jakby ktoś miał watpliwości to zimmerit modelowany ;) Pozdrawiam
piksar Napisano 30 Czerwiec 2006 Napisano 30 Czerwiec 2006 podziwiam za cierpliwość, co do realizmu zimmeritu czekamy na opinię Klimenta lub Pioniera
kliment woroszyłow Napisano 30 Czerwiec 2006 Napisano 30 Czerwiec 2006 Zimmerit jest git..powiedziałem to ja..wyrocznia od zimmeritu czyli kliment:D
Aust Napisano 30 Czerwiec 2006 Napisano 30 Czerwiec 2006 No jest super! Tamten na wieżyczce wygląda trochę jak takie ocieplenie co się na grill w starych samochodach zakładało żeby woda w chłodnicy nie zamarzała ale ten nowy świetny! Dałbyś może trochu zbliżenia? pozdro.
Pionier Napisano 30 Czerwiec 2006 Napisano 30 Czerwiec 2006 nie wiem jak tam w panterce ale (chyba) nowy zimmerit daje rade :)
Georgas Napisano 30 Czerwiec 2006 Napisano 30 Czerwiec 2006 Wow, teraz to wygląda naprawde super, piękne detale, gratuluje modelu no to się zabieraj za texturki :)
Darmo Napisano 30 Czerwiec 2006 Autor Napisano 30 Czerwiec 2006 No właśnie, teksturki teraz... ja niec nie umiem teksturować, kto pomoże :D ?? A może tekstury zostawie na koniec i zaczne myśleć nad jakimś otoczeniem :D, narazie dla inspiracji oglądam programy wojenne na Cywilization i szukam fotek w necie :D Pozdrawiam :)
..:: WIKTOR ::.. Napisano 2 Lipiec 2006 Napisano 2 Lipiec 2006 Wy z tymi czolgami to jestescie szleni :) Moze tez kiedys sprobuje... ;P
Darmo Napisano 5 Lipiec 2006 Autor Napisano 5 Lipiec 2006 Witam po małej przerwie. Oto koncept przyszłej scenki, oczywiście to jest tylko zarys, na koniec budynki będą troche zniszczone, jakić dym, jakieś samoloty na niebie, może jakiś pojazd jeszcze dojdzie, ale narazie mówcie czy takie coś może byc. Rady i sugestie mile widziane :) Pozdrawiam
Hynol Napisano 5 Lipiec 2006 Napisano 5 Lipiec 2006 Żeby to wyglądało dobrze to musiałbyś wiele czasu nad domkami spędzić. Wieeeeeele... Sama kompozycja i ustawienie kamery również do mnie nie przemawia.
Darmo Napisano 5 Lipiec 2006 Autor Napisano 5 Lipiec 2006 musiałbyś wiele czasu nad domkami spędzić. Wieeeeeele... Tego się nie boje ;) Otoczenie jest równie ważne co czołg i chce poświęcić na to sporo czasu zeby to jakoś wyglądało, a to jest tylko screen z viewporta, efekt kilkunastu minut prac, nie wiem czy tak bedzie wyglądała scenka, zastanawiam się nad inną wersją, bardziej 'polną' ;)
chveti Napisano 5 Lipiec 2006 Napisano 5 Lipiec 2006 Dokładnie Darmo ..ja się rozmyślilem z takiej wersji przez kosztowność pracy przeliczoną przez mój sprzęt ;) Będziesz musiał jeszcze porobić podłoże , kamienie , coś wstawić w tło , jakies patyczki :) podniszczyć budynki i co najważniejsze OTEKSTUROWAĆ :P Pozdrawiam.
Hynol Napisano 5 Lipiec 2006 Napisano 5 Lipiec 2006 Możesz też to spróbować jakoś połączyć. Generalnie wersja polna + jakieś ruinki/zniszczony bunkier w tle. Osobiście uważam że ciekawa byłaby Pantera w Ardenach w śniegu podczas opadów - sporo tła można by wykroić śniegiem/mgłą a model by mocno wyszedł w takiej scenerii.
cta Napisano 5 Lipiec 2006 Napisano 5 Lipiec 2006 Fajnie jakby ten czołg się przez coś przebijał, np. przez ruiny domu jakaś ściana w rozsypce i on przez nią przejeżdża, cegłówki na nim, przód wyżej niż tył żeby wyglądało agresywniej. Może jakaś urwana ręka w gąsienicach :D nie no dżołk :P
rudylew Napisano 5 Lipiec 2006 Napisano 5 Lipiec 2006 brawo podziwiam wytrwalosc.!! modeling na wysokim poziomie Ñ)Ñ)
Valery Napisano 5 Lipiec 2006 Napisano 5 Lipiec 2006 ja bym proponował zrobic cos swojskiego zamiast jakis ardenów itp. na tym zdjeciu fajnie wygląda pantera i mozna os w ten deseń zrobic. na zdjeciu Wrocław :D
Hynol Napisano 5 Lipiec 2006 Napisano 5 Lipiec 2006 Hmmmm... A gdzie ta Pantera? Bo ja tylko spalonego sovieta widze...
Darmo Napisano 5 Lipiec 2006 Autor Napisano 5 Lipiec 2006 Myslałem o zrobieniu czegoś podobnego jak tu, tlyko że bez ludzi ;) bo organiki narazie nie umiem: Ale jak tak się zastanawiam i czytam wypowiedź chvetiego to przede mną jeszcze bardzooo dużo roboty... Nie chce robić otoczenia dłużej niż samego czołgu ;)
Aust Napisano 5 Lipiec 2006 Napisano 5 Lipiec 2006 Boże ja jeszcze nie śpię... Ja bym ci radził coś takiego, taki mam pomysł na scenę że swoim tygryskiem ale jak ci się spodoba to bież ;) Czołg stoi na polu np. pszenicy (już nie musisz się martwić o wygląd podłoża bo wszystko zasłania zboże) w tle niebo, może być bitmapa ale lepiej użyć DreamScape. A kłopotliwą linie horyzontu zasłaniają gęste snujące się po polu kłęby czarnego dymu z eksplozji w rogu kadru (Afterburmn zalecany;). Oto zalety: zero modelingu same efekty specjalne, jeśli zrobisz te efekty dobrze to scena będzie bardzo oryginalna i ciekawa, najbardziej skomplikowanym elementem sceny będzie czołg a przez to będzie przyciągał uwagę i nie będą tego rozpraszać jakieś domy. Pozdrawiam Aust dobranoc...
mrkrzysiek Napisano 6 Lipiec 2006 Napisano 6 Lipiec 2006 zrób go jak wjeżdża na podwórko, przez jakieś rozwalony mór, w tle pole albo panorama miasta oczywiście to jako domalówka :)
Valery Napisano 6 Lipiec 2006 Napisano 6 Lipiec 2006 źle sie wyraziłem. chodzi mi o to zebu ustawic ta pantere tak jak na tym zdjeciu. własnie na przykład we wrocławiu
Darmo Napisano 8 Lipiec 2006 Autor Napisano 8 Lipiec 2006 Jakoś z tych upałów nie chciało mi się mysleć nad otoczeniem, daję małego updatea do modelu i render w większej rozdzielczości bo ktoś chyba chciał. Teraz wyjeżdżam na upragnione wakacje na dwa tygodnie więc bedzie przerwa. Będe miał za to czas przemyśleć to otoczenie i wybrać jakiś wariant ostatecznie :) Myślę że następnych update'ów, już pewnie z otoczeniem można się spodziewać dopiero pod koniec lipca. Więc do usłyszenia za dwa tygodnie, Pozdrawiam Darmo
Rekomendowane odpowiedzi