kozioo Napisano 12 Listopad 2003 Autor Share Napisano 12 Listopad 2003 No to taki update, żeby nie było, że się obijam :] W końcu mam afterburna, na razie dozedłem do czegoś takiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 12 Listopad 2003 Share Napisano 12 Listopad 2003 Duzo lepiej tylko troche rysunkowo ten dym wyglada. Ps. Ja sie o nic nie pytalem:D pozdro[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 12 Listopad 2003 Share Napisano 12 Listopad 2003 kozioo proporcje ci sie coś zepsuły :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 12 Listopad 2003 Share Napisano 12 Listopad 2003 Coraz lepiej to wygląda. Ogień powinien być, według mnie, trochę bardziej intensywny. Dodaj np. jakiegoś glow`a albo coś w tym rodzaju. Jeśli chodzi o dym to według mnie powinno być tam zdecydowanie więcej cząsteczek (koniecznie rendering type na raymarcher). Poza tym spróbuj zmienić typ cząsteczek na metaballe. Powinno to dać lepszy efekt. [soczek] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 12 Listopad 2003 Autor Share Napisano 12 Listopad 2003 OK. Aftera mam od wczorajszego wieczora i jeszcze nie do końca wiem jak sie do tego zabrac:/ Może macie linki do fajnych tutków?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 12 Listopad 2003 Share Napisano 12 Listopad 2003 A propo ogromu pustyni. Sprobuj splaszczyc ja w oddali i jakas lekka mgielke dac na \"koncu\". Pozdro[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 12 Listopad 2003 Share Napisano 12 Listopad 2003 I jeszcze daj jakies cos co pozwoli proporcje rozpoznac. Pozdro[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 13 Listopad 2003 Share Napisano 13 Listopad 2003 no nie da sie ukryc ze jest lepiej :) ale to jeszcze nie to. :D pracowac dalej !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 14 Listopad 2003 Autor Share Napisano 14 Listopad 2003 No to update. Dodałem mgiełkę, chyba teraz rzeczywiści czuć, że teren jest większ. Dalej pracuje nad dymem. Jest ciężko, ale się nie poddam:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiggles Napisano 14 Listopad 2003 Share Napisano 14 Listopad 2003 no yo teraz tylko czekamy na pojazd w scenie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 14 Listopad 2003 Autor Share Napisano 14 Listopad 2003 No to mały update (jeśli chodzi o rozmiar). Dodałem dym i \"skorupe\" auta. Ten dym troche głupio wygląda przez mgłe... :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 14 Listopad 2003 Share Napisano 14 Listopad 2003 Troszkę chyba zadurza ta mgła :P. Teraz wygląda to jak jakaś burza piaskowa albo coś w tym rodzaju. Na twoim miejscu dałbym ją znacznie rzadszą w kolorze błękitnym. A nad tym dymem musisz jeszcze trochę popracować :]. Praca zapowiada się bardzo ciekawie także czekam na kolejne updaty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 14 Listopad 2003 Autor Share Napisano 14 Listopad 2003 A może to jest myśl. Zrobić go w burzy piaskowej... hmm. chyba gdzieś miałem taką fotke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 14 Listopad 2003 Share Napisano 14 Listopad 2003 Może być ciekawie :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 14 Listopad 2003 Autor Share Napisano 14 Listopad 2003 Puściłem render z burzą piaskową. 8500 cząstek. Jeżeli będzie szło w dobrym tempie to przy odrobinie szczęścia przed północą będzie update. A przynajmniej mam takę nadzieję:] Wspierajcie duchowo mojego kompa :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 14 Listopad 2003 Autor Share Napisano 14 Listopad 2003 Na 4 min przed północą. Udało się [cfaniak] Nie do końca mi się to podoba i zastanawiam się, czy nie dało by się dodać piasku w photoshopie czy czymś podobnym. Będe musiał spróbować. A na razie render. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bremen Napisano 14 Listopad 2003 Share Napisano 14 Listopad 2003 Ludzie po raz pierwszy widze piaskowy deszcz :). I to jaki wielki :P. Zdecydowanie do poprawki, naczy co ja gadam jakiej poprawki. Wywal to czloweku :). Daj cos innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 14 Listopad 2003 Autor Share Napisano 14 Listopad 2003 Cały efekt psują te particle, które znalazły się najbliżej kamery. Na lewo od samochodu na linii horyzontu wg mnie wygląda ok. Ale może się myle. Mam cały weekend na wytężoną prace, więc wszystko może się jeszcze zmienić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedi-killer Napisano 15 Listopad 2003 Share Napisano 15 Listopad 2003 ja proponuje podmuch wiatru z piaskiem i takie jak by mini trombe powietrznom (na discovery oglondalem :D ) bo burza piaskowa jakas taka wg mnie slaba, pojazd bardzo ladny. Na maila ci podeslalem fajnego screena z tym samochodzikiem. A i nie lepiej by bylo zrobic jak by jechal po wydmie w bardzo upalny dzionek ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 15 Listopad 2003 Share Napisano 15 Listopad 2003 a ja ci proponuję zmienić scenerię... może zrób go jednak na ulicy z jakimś budynkiem w tle ?? bo ta pustynia to chyba wyższa szkoła jazdy :) chociaż z drugiej strony jak będziesz się męczył nad tą pustynią i w końcu uda ci się osiągnąć cel to doświadczenie ci podskoczy, że ho ho :D (experience +1000, new abilities unlocked :)) trzymaj się [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 16 Listopad 2003 Autor Share Napisano 16 Listopad 2003 piasek - to słowo mówi wszystko:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 16 Listopad 2003 Share Napisano 16 Listopad 2003 ehh, no nie wiem... dziwne to trochę :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 16 Listopad 2003 Autor Share Napisano 16 Listopad 2003 A co zrobic, żeby lepiej wyglądało :]?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 16 Listopad 2003 Share Napisano 16 Listopad 2003 a bo ja wiem :D spytaj Batou, to on jest w tym mistrzem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 16 Listopad 2003 Share Napisano 16 Listopad 2003 Taaa mistrzem. No więc według mnie powinieneś darować sobie robienie tego typu efektu poprzez tworzenie pojedynczych ziarenek piasku. W ten sposób raczej nie osiągniesz dobrego efektu. Ziarenka powinny być mniejsze oraz powinno być ich znacznie więcej. Do tego trzeba by było użyć motion blura a to już jest śmierć dla przeciętnego kompa (wiem coś o tym gdyż aktualnie próbuję robić deszcz). Trudno jest mi coś doradzić, ponieważ nigdy nie robiłem burzy piaskowej. W każdym bądź razie wydaje mi się, że piasek powinien przypominać nieco lekki dym sunący po ziemi. U ciebie piasek wygląda jak jakieś zakłócenia albo coś w tym stylu. Może zmień koncepcję i ustaw tego hummera w pobliżu jakiegoś budynku albo po prostu daj go w jakieś zdjęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 16 Listopad 2003 Share Napisano 16 Listopad 2003 z tym \"dawaniem w zdjęcie\" to jest porąbana sprawa, sam się o tym przekonałem :| ale może tobie się poszczęści :) trzymam kciuki [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 17 Listopad 2003 Autor Share Napisano 17 Listopad 2003 No to mam taką propozycję. Daję takie otoczenie, wersja prawie finalna, ewentualnie małe poprawki. I prosze o ocene w skali od 1 do 10. Jeżeli średnia będzie poniżej 5 to robie inne tło od zera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiggles Napisano 17 Listopad 2003 Share Napisano 17 Listopad 2003 nooooo to jest to!!! tak ma byc !! acha i ocena zapomnialem :) 7/10 gdzie 1- kapa 10- jestes bogiem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 17 Listopad 2003 Autor Share Napisano 17 Listopad 2003 A ocena?? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 17 Listopad 2003 Share Napisano 17 Listopad 2003 jakies 4 moze 5 /10 :/ - nie czuc klimatu :( moze dlatego ze to render bez samochodu i ciezko wyczuc. - miejsce gdzie piasek nachodzi na ulice (jakby sie textura powtarzala ?), wyglada to malo realistycznie. - brak czegos w tle zeby zniknal efekt pustki (wiem ze to pustynia no ale...). Dasz tam samochod i tak zostanie? moze cos w PS dorobisz recznie w tle? jakis zolnierzy czy moze jakies helikoptery? - dodaj slady piasku na tej ulicy. To chyba wszystko co mi sie poki co nie podoba :) Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 17 Listopad 2003 Share Napisano 17 Listopad 2003 To nadal nie jest to. Trzeba coś więcej niż tylko \"ewentualne małe poprawki\" :]. 6/10 Tak czy inaczej idzie Ci coraz lepiej. [soczek] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 17 Listopad 2003 Share Napisano 17 Listopad 2003 jak dla mnie to takie strasznie bezduszne to otoczenie, ale ladne calkiem 5/10. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 17 Listopad 2003 Share Napisano 17 Listopad 2003 Fajnie wygląda:) ale faktycznie jakieś takie.... no troche niezbyt ciekawe:/. A co byś powiedział na to, żeby umieścić go w takim wojskowym namiocie (mam na myśli te takie kamuflujące, z takiej siatki zrobione a nie takie normalne) tak żeby w nim tam sobie twój Humvee stał a obok jakieś beczki z paliwem, narzędzia & other stuff?:) Pozdrawiam: Lucas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felav Napisano 17 Listopad 2003 Share Napisano 17 Listopad 2003 Rozumiem ze se napracowałeś nad tym otoczeniem, ale pomysł Lucasa chyba rzeczywiscie bardziej mi sie podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiggles Napisano 17 Listopad 2003 Share Napisano 17 Listopad 2003 ee nie przeszadzajcie .. dla mnie jest fajne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felav Napisano 17 Listopad 2003 Share Napisano 17 Listopad 2003 Fajne ale troche pustawe tymbardziej ze w hummerze kierowcy i pasazerów nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 17 Listopad 2003 Share Napisano 17 Listopad 2003 no cóż, jak dla mnie to 5/10 :| takie trochę za bardzo \"rysunkowe\"... może rzeczywiście pomysl o zmianie sceny :) pozdrawiam [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 17 Listopad 2003 Autor Share Napisano 17 Listopad 2003 No to jeszcze z hummerem PS. Zastanówcie się nad otoczeniem. Nie to, żebym coś sugerował, ale.. :] PS: sorki za ten kwadracik brazilowski, ale przez przypadek puściłem render z multipass efect i nie chciało mi się czekać, żęby kilkanaście razy zrenderowało scenke... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiggles Napisano 17 Listopad 2003 Share Napisano 17 Listopad 2003 jest ladnie ale jeszcze dodaj do tej sceny jakies kamienie lezace albo cos innego bo pusto jest bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 17 Listopad 2003 Autor Share Napisano 17 Listopad 2003 Możę przymierze się do takich krzaczków, wysuszonych i zdechłych (takich, co na pustyni próbują rosnąć :]) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiggles Napisano 17 Listopad 2003 Share Napisano 17 Listopad 2003 zrob jakis szkielet zwierzecia :d albo kaktusa :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 17 Listopad 2003 Autor Share Napisano 17 Listopad 2003 wiggles - z tym szkieletem to świetny pomysł!! Kaktus troche mi tu nie pasuje. Na takiej pustynie nie uświadczysz nieczego zielonego:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 17 Listopad 2003 Share Napisano 17 Listopad 2003 powodzenia życzę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 20 Listopad 2003 Autor Share Napisano 20 Listopad 2003 Mam okropny problem z maxem. Nagle zaczął dodawać jakies błędy do plików i teraz te sie nie chcą uruchamiać. Teraz lamerskie pytanie: Czy to może być dla tego, że mam na raz 2 maxy (5 i 6)?? A na razie nie moge odinstalować piątki, bo pod 6 nie działa brazil, ani simbiont... No i tym sposobem robie forda w 6 a hummera i skorpiona w 5... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 20 Listopad 2003 Share Napisano 20 Listopad 2003 dwa Maxy naraz ?? nie no, przesadzasz :D prawdopodobnie to właśnie z tego powodu masz błędy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 21 Listopad 2003 Autor Share Napisano 21 Listopad 2003 No wiem, też bym chciał wywalić 5 (te kilkaset mega piechotą nie chodzi:]), ale brazil mi nie działa pod 6, a mentala nie potrafie obsłużyć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 21 Listopad 2003 Share Napisano 21 Listopad 2003 ja mam 2 maxy i wszystko smiga :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 21 Listopad 2003 Share Napisano 21 Listopad 2003 V-ray i Finalrender jest juz pod szostke. Przynajmniej widzialem czy dzialaja nie wiem. Pozdro[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 21 Listopad 2003 Share Napisano 21 Listopad 2003 Przypomnialo mi sie. Na evermotion.org sa beta videotutki do mental raya. I na discreecie tez cos bylo. Pozdro[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 23 Listopad 2003 Autor Share Napisano 23 Listopad 2003 Znalazłem winowajcę całego zamieszania. Jest nim Symbiont max. Skaszanił się i teraz czeka mnie reinstalka maxa 5 i robienie od nowa materiałów do scenki. Żyć nie umierać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi