Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam ostatni miesiac spedzilem niestety bez internetu ,tak wiec nie mialem jak pracowac(toturiale,rady...) ale zrobilem jedna scenke, oto ona :

scena24wa.png

• Odpowiedzi 23
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

pusto w tym strychu, dodałbys moze jakies graty, stare, poniszczone meble, ogólnie modele latają, butelki takie dziwne, moze daj troche porozbijanego szkła, jakis ciuchów z szafy wywalonych na podłoge. a co to jest po prawej stronie sceny?bo wyglada mi na mikrofon :]

Napisano

dzieki za odp. :D

- okno zeczywiscie jakies takie dziwne :].

- ciemno ?... poniewaz tak ukryte sa tragiczne materialy.

- wieszaki ;d co od niech chcecie .

- za ubogo ? dla mnie starczy i tak sie meczylem nad tymi modelami ;].

- to po prawej to zeczywiscie mikrofon :D ,a to po to zeeby nie bylo pusto .

- scenedaj GI? hmm.....(o co loto?)

- no i jak nie mialem neta to standard materialy sie klanialy :/

hmmm a rendering scalineem(chyba tak sie to pisze) bo vraya nie mam a mentalem cos mi nie wychodzi (problemy z swiatlem ,cieniami , i materialami)

Dopisek:

Aha jezeli ktos by byl chetny to bym prosil zeby napisal mi toturial jak ladnie wyrenderowac scalinem i jakich swiatel, z jakimi ustawieniami do roznych scen uzywac :]. Z gory dzieki

Napisano

mam nieodparte wrażenie że wzorowałeś sie na scenie z ksiażki 3ds max 5 :Projekty i rozwiazania - strony 434-437.

materiały i światło słabo - porzuć Scanlina

Napisano

dzieki za posty

- render scaline

- swiatło scyligth i light tracer

- material na misce specjalnie ma taki bump bo miała wyjśc taka chropowata, kamienna miska(lakierowana) nie wiem czy widzieliscie :p

- material na kulki i miske moge wyslac komus na gg (chyba ze tu mam napisac)

-

Proponuje rozjasnic tlo za oknem i dac swiatlo wolumeryczne...
hmm swiatło wolumeryczne to ?;p

- aha render z 2 minutki :D

Napisano

Na bank wzorowales sie na tej ksiazce o lktorej wspomnial piksar.. wannna jest wzieta z plyty dolaczonej do tej ksiazki... i nawet nie wiem czy na plytce nie bylo takeigo pomieszczenia do cwiczenia oswietlenia bo zgubiem te plytke.. a oswietlenie i materialy leza.. przezuc sie na jakis inny render bo ze scnaline'a duzo wiecej nie wycisniesz.

[edit] hehe teraz zauwazylem ze t cos po prawej stronei to mikrofon ktorego tutorial rowniez byl w ksiazce.. moja rada.. zrob cos swojego.

Napisano

Kurde...rozpracowali cię:) - ze z ksiazki ciagniesz:P

Ja tak a propos strychu (nawet jesli jest to z ksiazki, co za roznica, mozna zawsze dodac cos od siebie zeby bylo lepiej): w takich miejscach zazwyczaj jest kurz, tzn mozna jakas mgielke dodac co by rozswietlilo scenke i naraz nie ukazywalo jej ze wszystkimi szcegolami:)

Napisano

:P :D nie miałem neta jak już wspomniałem z czego sie miałem wzorowac :/?

a

moja rada.. zrob cos swojego.
- kulki są moje :]

dzieki za C&C

Edit:

pytanie czy MentalRay dorownuje Vray'owi ?? bo mam mentala ale nie wiem czy załatwić sobie v'raya

Napisano

hehe. "załatw" sobie vraya:) uwazaj bo ktos o piractwo cie posadzi. jezeli chodzi o swiatło volumetryczne to prostrymy słowamim tak jakby widać promienie, łune ( zjawisko czesto na strochach widoczne ) tak jakby w zakurzonym pomieszczeniu przez szczeline swiatło przenikało. i rzeczywiscie dało by to dobry efekt

PoZdRo!!!

Napisano
....pytanie czy MentalRay dorownuje Vray'owi ?? ...

takie pytania sa zakazane na forum... bo wybuchnie dyskusja na 10 stron :P, oba sa jednakowo dobre.. zalezy ktory ci podpasuje, i ktorego bedziesz mial pod ręką

Pozdro

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności