Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam ostatni miesiac spedzilem niestety bez internetu ,tak wiec nie mialem jak pracowac(toturiale,rady...) ale zrobilem jedna scenke, oto ona :

scena24wa.png

• Odpowiedzi 23
  • Wyświetleń 2,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

ciemność widze....., te wieszaki mnie denerwują:p słaba ta scenka(oświetleni e, modele, materiały)

Napisano

pusto w tym strychu, dodałbys moze jakies graty, stare, poniszczone meble, ogólnie modele latają, butelki takie dziwne, moze daj troche porozbijanego szkła, jakis ciuchów z szafy wywalonych na podłoge. a co to jest po prawej stronie sceny?bo wyglada mi na mikrofon :]

Napisano

modeli nie ma co oceniać bo mało co jest widać rozjaśnij scenedaj GI bo to wygład jak by go nie było a tak to nie może być:)

Napisano
  • Autor

dzieki za odp. :D

- okno zeczywiscie jakies takie dziwne :].

- ciemno ?... poniewaz tak ukryte sa tragiczne materialy.

- wieszaki ;d co od niech chcecie .

- za ubogo ? dla mnie starczy i tak sie meczylem nad tymi modelami ;].

- to po prawej to zeczywiscie mikrofon :D ,a to po to zeeby nie bylo pusto .

- scenedaj GI? hmm.....(o co loto?)

- no i jak nie mialem neta to standard materialy sie klanialy :/

hmmm a rendering scalineem(chyba tak sie to pisze) bo vraya nie mam a mentalem cos mi nie wychodzi (problemy z swiatlem ,cieniami , i materialami)

Dopisek:

Aha jezeli ktos by byl chetny to bym prosil zeby napisal mi toturial jak ladnie wyrenderowac scalinem i jakich swiatel, z jakimi ustawieniami do roznych scen uzywac :]. Z gory dzieki

Napisano

Cholera rozumiem ze to strych itd. ale tam kompletnie nic nie widac...

Napisano

mam nieodparte wrażenie że wzorowałeś sie na scenie z ksiażki 3ds max 5 :Projekty i rozwiazania - strony 434-437.

materiały i światło słabo - porzuć Scanlina

Napisano
  • Autor

pikSar - coś w tym jest :]

pozdrawiam i przy okazji wzucam jeszcze takie kulki :]

kuleczki6ff.png

Napisano

no, kulki sympatyczne, moze za duzy bump na misce, napisz kilka słów jak to zrobiłeś (renderer, ile i jakie swiatla, hdri?)

Napisano

Hmm... Proponuje tlo za oknem dac bardziej rozjasnione i dodac do scenki volumeric light...

Napisano

eee... sorry... nie tu chcialem dac wpis... kurcze :/ Ale twoja scenka sympatyczna :)))

Napisano

yooshi - istnieje opcja "Edycja" pod postem :)...

materiał miski jakiś dziwny... :/..

Napisano
  • Autor

dzieki za posty

- render scaline

- swiatło scyligth i light tracer

- material na misce specjalnie ma taki bump bo miała wyjśc taka chropowata, kamienna miska(lakierowana) nie wiem czy widzieliscie :p

- material na kulki i miske moge wyslac komus na gg (chyba ze tu mam napisac)

-

Proponuje rozjasnic tlo za oknem i dac swiatlo wolumeryczne...
hmm swiatło wolumeryczne to ?;p

- aha render z 2 minutki :D

Napisano

Na bank wzorowales sie na tej ksiazce o lktorej wspomnial piksar.. wannna jest wzieta z plyty dolaczonej do tej ksiazki... i nawet nie wiem czy na plytce nie bylo takeigo pomieszczenia do cwiczenia oswietlenia bo zgubiem te plytke.. a oswietlenie i materialy leza.. przezuc sie na jakis inny render bo ze scnaline'a duzo wiecej nie wycisniesz.

[edit] hehe teraz zauwazylem ze t cos po prawej stronei to mikrofon ktorego tutorial rowniez byl w ksiazce.. moja rada.. zrob cos swojego.

Napisano

Kurde...rozpracowali cię:) - ze z ksiazki ciagniesz:P

Ja tak a propos strychu (nawet jesli jest to z ksiazki, co za roznica, mozna zawsze dodac cos od siebie zeby bylo lepiej): w takich miejscach zazwyczaj jest kurz, tzn mozna jakas mgielke dodac co by rozswietlilo scenke i naraz nie ukazywalo jej ze wszystkimi szcegolami:)

Napisano
  • Autor

:P :D nie miałem neta jak już wspomniałem z czego sie miałem wzorowac :/?

a

moja rada.. zrob cos swojego.
- kulki są moje :]

dzieki za C&C

Edit:

pytanie czy MentalRay dorownuje Vray'owi ?? bo mam mentala ale nie wiem czy załatwić sobie v'raya

Napisano

hehe. "załatw" sobie vraya:) uwazaj bo ktos o piractwo cie posadzi. jezeli chodzi o swiatło volumetryczne to prostrymy słowamim tak jakby widać promienie, łune ( zjawisko czesto na strochach widoczne ) tak jakby w zakurzonym pomieszczeniu przez szczeline swiatło przenikało. i rzeczywiscie dało by to dobry efekt

PoZdRo!!!

Napisano
....pytanie czy MentalRay dorownuje Vray'owi ?? ...

takie pytania sa zakazane na forum... bo wybuchnie dyskusja na 10 stron :P, oba sa jednakowo dobre.. zalezy ktory ci podpasuje, i ktorego bedziesz mial pod ręką

Pozdro

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.