Napisano 9 Czerwiec 200618 l [ATTACH]35170[/ATTACH]Witam. Zgodnie z tym co napisałem w temacie z moim ferrari rozpoczalem prace nad prostszym autkiem i ostatecznie wybralem BMW 7. a oto pierwsze rendery maski nad ktora siedzialem caly bozy dzien meczac siatke (zdaje sobie sprawe ze jest krzywo gdzieniegdzie ale naprawie to ) z gory dzieki za komentarze :) tu jest referka : tu siatka : a tu render z mirror'em
Napisano 9 Czerwiec 200618 l to dla Ciebie jest prostsze autko? hmm..powodzenia, ale powinneś zacząć od nadkola bo teraz będziesz miał pewnie problemy żeby to pasowało
Napisano 9 Czerwiec 200618 l Autor pecet jakos sobie poradze :) rownie dobrze moglbym zaczac od malucha i tez mialbym z czyms problem :) od czegos trzeba zaczac a dla mnei ta beemka jest prostsza od ferrari.aha no i powiedzcie co sadzicie o tym co zrobilem dotychczas gdzie jakies babole lub cos i ogolne :)
Napisano 9 Czerwiec 200618 l Nieomieszkam skomentowac bo lubie BMW:) Z tym nadkolem...juz jest krzywo, tzn nie bedzie pasowac do maski. Czy to jest calodzienna twoja praca? Powodzenia rowniez:) Jak skoncze moje RSX to tez sie rzuce na cos podobnego
Napisano 9 Czerwiec 200618 l Autor hmm moze nie c alodzienna ale z 5h nad tym siedzialem (szczegolnie ulozenie siatki do grilla) a z tym nadkolem to nawet nie zaczalem go modelowac poprostu przeciaghnalem edge od swiatel zeby zakonczyc na drzwiach a vertexow nie dotykalem jutro zajme sie nadkolem i moze cos z tego bedzie :)
Napisano 9 Czerwiec 200618 l no to tak: -grill powinien miec ostrzejszy ksztalt, bardziej agrsywny -okolice swiatel praktycznie cale krzywe sa -na samym srodku, zaraz nad grillem jakis babol sie wkradl popraw te rzeczy a powinno byc lepiej;] powodzonka
Napisano 10 Czerwiec 200618 l Autor skrobie skrobie i jakos idzie...maly update :) poprawilem to o co prosil mnie JohnZi tlyko co do swiatel to prosilbym cie zebys zaznazyl mi gdzie jest krzywo kolo tych swiatel (paint albo cus). Z grillem powalczylem i jest on w tej chwili taki sam jak na blueprincie wiec powinno byc ok :) babola sprytnie zlikwidowalem :) i siatka.. :
Napisano 10 Czerwiec 200618 l Autor [ATTACH]35168[/ATTACH]no tak rzeczywiscie z 5 linii mozna usunac i wlasnie to zrobilem ;] przy okazji updacik maly zrobilem dalsza czesc zderzaka i te "linie" na nim i tu moje pytanie jak zrobic zeby to zaznaczone czerwonym bylo ostre (aha no i caly czas zbieram opinie o zalazku mojej pracy :)
Napisano 10 Czerwiec 200618 l Bmw 7 nie jest prostrze od ferrari. Jest pare błędów miejscami troche za gęsta ta siatka, ale powodzenia zawsze coś z tego będzie o ile to skończysz:)
Napisano 10 Czerwiec 200618 l Autor hkropsinski: musialem tak zrobic bo tam byl chamfer i musialbym go kopiowac do samego grilla a to zawarzylo by na odwzorowaniu tego auta i siatka by sie zagescila glupim chamferem :) Diesel: skonczyc skoncze napewno bo am motywacje m.in. dizkei temu forum :) aha i gdzie jest ta siatka za gesta i moze cos dokladniej o bledach...? jutro kolejny update :)
Napisano 11 Czerwiec 200618 l Autor Taki maaly update po dzisiaejszym dniu zeby nie byulo ze nic nie robie ;) Zrobilem obwodke do grilla i poprawilem krawedie zderzaka no i przede wszystkim WIELKI RESPECT dla XaoC'a, ktory pomogl mi baaardzo przy grilllu a mianowicie.. napisal dla mnie tutoriala ktorego mozecie popbrac stad : http://rapidshare.de/files/22790922/BWM.exe.html poprostu wielkei dzieki ziomus!! chcialbym zeby wszycy uczestnicy tego forum tak pomagali ;) aha no i moje wypociny : i siatka:
Napisano 12 Czerwiec 200618 l Autor moze by ktos cos skomentowal bo czkeam juz od kilku dni na jakies komentarze i nic nikt nie pisze :)
Napisano 12 Czerwiec 200618 l moze by ktos cos skomentowal bo czkeam juz od kilku dni na jakies komentarze i nic nikt nie pisze :) Jak narazie nie masz tego wiele, wiec nie ma co komentować
Napisano 13 Czerwiec 200618 l Autor witam dzisiaj udalo mi sie dorobic dolna czesc zderzaka i troche nadwozia: i siateczka: WIELKIE DZIEKI dla Xaoc'a za pomoc i motywacje :) wolno idzie ale staram sie zrobic wszystko jak najdokladniej :) bede wdzieczny za bardzo krytyczne komentarze :) ps. zasrane nadkole zagesilo mi siatke... wrrrr chyba dopiero w kolejnym modelu nadkole bedzie dobre:D
Napisano 14 Czerwiec 200618 l samochod ma wygladac tak jak ten ktory pokazales w pierwszym poscie, czy cos sam bedziesz robil?? na razie jest dobrze, tylko ten wlot w zderzaku na dole troche dziwny.
Napisano 14 Czerwiec 200618 l Autor no nieupelnie bo ten w referce ma tuningowany zderzak ale restza czyli maska i nadwozie sa te same :) a nad tym wlotyem jeszcze musze popracowac bo dalem za maly chamfer i krawedzie sie za ostre zrobily :)
Napisano 14 Czerwiec 200618 l pofalowany ten zderzak, najbardziej pod lampa, to pewnie przez zageszczanie siatki :)
Napisano 14 Czerwiec 200618 l chyba za gęsto nie jest ale krzywo to napewno:) zderzak może by jeszcze przeszedł w tłumie, ale światła to chyba za duże i nie kształtne, tak samo jak te dwie dziury na środku, z nadkolem też się niepostarałeś... tak ogólnie to maska też jest krzywa i na początku nie idzie tak odrazu do góry i ta dolna krawędź wytłoczenia na masce nie jest taka ostra...sory jeśli Cie zdołowałem :p
Napisano 19 Czerwiec 200618 l Autor witam :) niue bylo mnie przez te 4 dni (pojechalem sobie ze znajomymi na ryby ) zaraz po powrocie siadlem do pracy i zaczalem poprawiac to co nawrzucal tu pecet... lecz mam jedno pytanie.. gdzie maska jest krzywa ? i nadkople bede jeszcze poprawiac... odrazu mam do was pytanko... jak zrobic fajny render autka w vray'u(chodzi mi o przestaienie samego skonczonego modelu- zero tekstur) ?? robic jakes studio czy tylkoduzy plane na ktyorym ebdzie stalo auto ? aha no i co z oswietleniem i ustawieniami :) pomozcie plz :) a oto moja poprawiona (mam nadzieje) praca :) kurde ten imageshack strasznie duzo ziarna dodaje..
Napisano 19 Czerwiec 200618 l Autor aha i moglby ktos mi jeszce powiedziec jak nadac w vray mateial refleksy ??? bo daje jako mape reflection jakas hdri i lipa :)