Napisano 21 Czerwiec 200619 l hej 聽 zalazki mojej floty :) tak z melancholi i tesknienia za jakas fajna gra kosmiczno/handlowa - zaczalem sobie stukac 聽 na razie trzy najmniejsze statki - micro shuttle, shuttle i shuttle_2 'mule' :) 聽 malutko troojkatow ma to wszystko - takie zalozenia: proste (zadnych normali ani innych fikusnych wynalazkow :) 聽 tak sobie mysle - moze ktos chce sie pobawic w sci-fi klimaty - zapraszam do wrzucania swoich pomyslow (oczywiscie w tej tematyce - nie dawajcie tutaj zadnych obcych, macek, plazm i innych :D 聽 texturki niebawem 聽 pozoa 聽 ps. zdaje sobie sprawe ze to w sumie pare pudelek i cylindersow - nic specjalnego - ale spx - przy mysliwcach sie rozkrece :D
Napisano 21 Czerwiec 200619 l a laska w lesie :( 聽 Tak naprawd臋, to jakby艣 mi pokaza艂 te modele bez opisu to w 偶yciu bym nie zgad艂 偶e to statki kosmiczne ;) Cho膰 sw贸j urok maj膮.
Napisano 21 Czerwiec 200619 l Mo偶e to nowe modele akumulatork贸w do cyfr贸wek? 聽 poczekam na texturki :)
Napisano 21 Czerwiec 200619 l No tak zal膮偶ek, ale czekam na wi臋cej ja pr贸boa艂em w HP i poleg艂 sprz臋tkt贸ry w贸wczas mia艂em. z tego powodu z ch臋ciom bede tu zaglonda艂 i powodzenia czekam na wi臋cej - sporo wi臋cej.
Napisano 21 Czerwiec 200619 l mi przypominja klocki lego ale co zrobic one naprawde tak wygladaly :) texturki trz jakies fajne walnac :)
Napisano 21 Czerwiec 200619 l Autor ja wam psia mac dam kurna kamery... no co za ludzie!! :D 聽 hyhy - spx - tektury juz sie robia :)
Napisano 21 Czerwiec 200619 l Autor mam nadzieje ze troche te wasze smichy-hihy ukrooce... :) i ze zaczyna to jak prozniowy pojazd wygladac :) 聽 jeszcze jest szaro i ponuro - kolorowac bedziem poozniej... mapka ma 512 聽 paoa 聽
Napisano 21 Czerwiec 200619 l ftorek -> czemu tak cienko jedziesz z detalizacja na meshu, czemu nie zaszalejesz ? 聽 po tymm co ostatnio widzialem to stwierdzam ze to twoje to ultra low poly ;)
Napisano 21 Czerwiec 200619 l Autor bo to frontier na psp :D hyhy 聽 a na serio... hmm... nie wiem - jakos tak - mam fantazje na proste schludne obiekciki... 聽 nawiasem - kolory 聽 edit: a tak sobie jeszcze pomyslalem - troche dorzuce na meszu jak bede robil jakies wieksze obiekty (maderszipy, stacje i inne batlekruzery :) - te ktore teraz dziubie to najmniejsze dostepne jednostki... 聽 聽
Napisano 22 Czerwiec 200619 l Kurcze, Ftorek, jak zobaczy艂em to to przypomnia艂em sobie stare dobre czasy elite:frontier na amige. Jakis czas temu tez mialem pomysly na flote, zwlaszcza po Homeworld 2. Nawet jakis modelik zrobilem w celach testowych... anyway, jak sie wyrobie z innymi sprawami (ktorych ostatnio niestety troche jest :( ) to chyba sproboje cos tu wrzucic :)
Napisano 22 Czerwiec 200619 l O Ftorek to co kocham:] Minimum mesha max efektu:] Troszk臋 przegi臋cie na cylindrach na g贸rze :] Hehe Podoba mi si臋 texturka miodzio, na g贸rze pod tymi prostok膮tnymi blachami troszk臋 rdzy i brudu i mi贸d malina :]
Napisano 22 Czerwiec 200619 l Autor mirach - siur ze wrzucaj - jak przypadkiem wyjdzie w miare spoojnie stylistycznie to moze cos z tego sie poozniej zrobi :) 聽 soda, emp - thnx 聽 ten powyzej to jakies 70% texturki - jeszcze to pomecze i moze uda mi sie dzisiaj zaczac dziabac tego ciut mniejszego :) 聽 paoa
Napisano 22 Czerwiec 200619 l wygl膮da fajnie ale mi to nadal statku kosmicznego nie przypomina. za to wygl膮da na nowoczesn膮 ponadgrawitacyjn膮 艣mieciarke
Napisano 22 Czerwiec 200619 l hehe albo troche zapuszczony wypasiony toster :p a powa偶nie to mniemam 偶e to o TYm imperium rozmawiamy - pytanie tylko co to z amodel ma by膰, bo faktycznie nie rozpoznaje
Napisano 22 Czerwiec 200619 l Autor yyyy - nie, nie - to absolutnie nie jest TO imperium... to jest zupelnie inne imperium, z innego konca galaktyki... :)
Napisano 22 Czerwiec 200619 l a no to zaczyna sie sprawa rozja艣nia膰, no dobra to czekam na wi臋cej bo puki co my艣la艂em 偶e robisz jaki艣 detal gwiezdnego niszczyciela, a tak czuje sie zagubiony wi臋c chwilowo przeczekam na jakims Tatooi czy c贸艣 a p贸藕niej ni z t膮d ni z owad wyci膮gne potezne dzia艂o jedi krytyki drzyj ;)... ...no poprostu czekam na upki.
Napisano 22 Czerwiec 200619 l Hehe mam potrzebe odreagowania, nie z艂osc sie ale musze to napisa膰 w kontekscie tego co wczesniej cho膰 w zasadzie wcale tak nie mysle, ale to zabawne... ...bo teraz juz wiem gdzie ten toster grzeje :] teraz widze dysze hehe, coraz bardzie to wyglada, czekam na scenki
Napisano 22 Czerwiec 200619 l Autor hyhy - no dobra - przyznaje sie... to jest futurystyczna zapalniczka :D - macie mnie 聽 hyhy 聽 damus - spx :)
Napisano 22 Czerwiec 200619 l Extra. Musze przyzna膰 偶e patrz膮c na "go艂e" modele nie spodziewa艂em sie tego efektu. 艢wietnie wida膰 na za艂膮czonym przysk艂adzie czego dokonuje dobra textura. Pozdrawiam i powodzenia :)
Napisano 22 Czerwiec 200619 l Teksturka fajna, model rowniez. Tyle ze mimo szczerych checi model nie sprawia "masywnego" wrazenia. Poprostu nie czuje jego rozmiaru. 聽 Zobaczymu jak to wyjdzie w grupie
Napisano 23 Czerwiec 200619 l Autor dzineks 聽 barton - hmm - chyba masz racje :) ale ja to widze wielkoscia kolo np. jelcza (albo stara) i wtedy mi 'skala' (tudziez masa) pasi nawet :) to naprawde nie jest jakis ogromny pojazd kosmiczny :) 聽 paoa 聽 i updad - nad mikro jescze pracuje - wszystkie sa w kolorze czerwonym (ale mozna to latwo zmienic :) 聽
Napisano 23 Czerwiec 200619 l 藕le umieszczasz kamer臋. Nie pokazuj statku od g贸ry, ale w tzw. 偶abiej perspektywie, w贸wczas lepiej b臋dzie wida膰 skal臋. 聽 Spaceship Jelcz 2078. Fajne, jeszcze znajd藕 jakiegos kodera pod Nintendo DS :D
Napisano 23 Czerwiec 200619 l Autor spx - ale w zabiej nie byloby zbyt duzo widac, would it?? - dzieki mimo to :) 聽 jak bede w domku to wrzuce pare zabich perspektyw 聽 hyhy Spaceship Jelcz 2078 - hyhy - mozna by zrobic gre sci-fi w ktorej polandia zostala pierwszym mocarstwem na skale galaktyczna :)聽 paooa
Napisano 24 Czerwiec 200619 l Autor hej - zmienilem tytul watku jak widac :) ale to imperium troche mylace bylo - a w sumie calosc 'projektu' troche mi idzie bardziej w strone handlowa niz militarystyczna :) (oczywiscie pojazdy obiekty wojskowe tez beda :) 聽 a pozatym deep purple rulez :D 聽 no i skonczona pierwsza trojeczka - micro_shuttle, shuttle i shuttle_2 'mule' 聽 kazdy mam mape 512 (ale rozlozone mapowanie wola o pomste do nieba - jest tak zenujace ze wstyd pokazac :) - ale mysle jakos je moze by wszystkie trzy na jedna mapa dac... no nie wiem... 聽 papzoa 聽
Napisano 25 Czerwiec 200619 l Autor hyhy - vektor - no faktycznie malo.... :) 聽 wrzucam pare dodatkowych pierdol - dwie radio-boje (mniejsza i wieksza :) i 'stacje meteo' - oczywiscie nie jest to takie meteo jak na ziemi - jest to polautomatyczna stacja wczesnego ostrzegania przed wiekszymi rojami meteorytow co wiekszymi proturberancjami i innymi zagrozeniami czajacymi sie w kosmicznym pustkowiu... - mozna ja obsadzic ludzka zaloga (jest przystosowana i ma systemy podtrzymywania zycia) glownie w celach naukowych... 聽 zpoap 聽
Napisano 25 Czerwiec 200619 l Hmm... no dobra, sproboje wrzuci膰 swoj膮 "zapalniczke". Pierw negatywy :) Musze przyzna膰 偶e jak zacze艂em to robi膰 to poczu艂em sie jak branie sie z motyk膮 na s艂o艅ce. Ftorek mnie zainspirowa艂 to w艂膮czy艂em maxa, zrobi艂em boxa i... no i tak ze 3 projekty wyl膮dowa艂y w koszu. To co teraz pokazuje te偶 nie zadowala mnie do ko艅ca, zw艂aszcza silniki, wi臋c jak kto艣 ma jaki艣 pomys艂 jak je urozmaicic to pos艂ucham. 聽 A teraz bardziej pozytywnie: 聽 To ma by膰 takie space taxi towarowe. Ma艂a szybka jednostka do transportu standaryzowanych kontener贸w zawieraj膮cych ma艂y, acz cenny 艂adunek (mo偶liwy r贸wnie偶 transport ludzi). Poly minimalistycznie jak wida膰. Teraz czeka mnie dopracowanie konceptu, bo przyda艂 by si臋 jaki艣 w膮tek przewodni dla tego "imperium handlowego" no i nauczenie si臋 robi膰 takich tekstur jak ftorek :) 聽 聽
Napisano 26 Czerwiec 200619 l Autor wporzo jest - fajnie, ze dzialasz :) 聽 co do samej zapalniczki - no faktycznie minimalistycznie - ale: moze wywal te wglebienia na silnikach (mozna to ta texturce spokojnie zrobic) a z zaoszczedzonych triangli dorzuc cos bardziej 'widocznego' (jakis anteny, zalamania...) 聽 zpoao
Napisano 26 Czerwiec 200619 l ftorek: nawet fane te obiekciki, chocia偶 mam wra偶enie, 偶e kabiny zrobione s膮 z plastiku,po za tym to przyda艂yby si臋 rejestracje czy co艣 ^^, a i jeszcze cu艣, czy mi si臋 zdaj臋, czy twoje statki kOsMiCZnE maj膮 wloty powietrza? ;}, no i ten czemu robisze te modele, a nie doka艅czasz zacz臋tego ju偶 modelu Black Canary?? fani czekaj膮, a tu co, jakie艣 mydelniczki mam ogl膮da膰 ;] ??
Napisano 26 Czerwiec 200619 l Autor hahaha - wloty powietrza :D - niezla uwaga - tos mnie podszedl - nawet o tym nie pomyslalem :) ale wiesz - jak sie robi takie pierdoly to jednak ciezko utrzymac przez caly czas 'rygor myslowy' ktory moowi - robie pojazdy poruszajace sie w proozni... a takie elementy jak wloty/wyloty zdaja sie wychodzic po prostu 'naturalnie' jakos tak... 聽 pozdrawiam i gratuluje spostrzegawczosci :) 聽 inna sprawa ze oczywiscie operujemy pewna umownoscia wiec te wloty chyba moga zostac :)
Napisano 26 Czerwiec 200619 l mog膮 zosta膰 jak zmienisz opis funkcji statk贸w, ze statk贸w transportowych, na egzekucyjne statki pr贸偶niowe "lataj膮ce trumny" ;> kolorystyka pasuje, ta czerwie艅, kiedy krew wyp艂ywa z otwor贸w nie brudzi si臋 za bardzo O.O
Napisano 26 Czerwiec 200619 l Ofca=> hehehe :) heZrou=> na avatarze widnieje twoje zdj臋cie? Je艣li tak, to co najmniej nie budzisz nim zaufania ;) ... podobnie jak wypowiedziami :D Pozdr.
Napisano 27 Czerwiec 200619 l ofca: o cu chodzi z 'pzoa' ? nie wiem co znaczy ten skr贸t, je艣li to skr贸t... PAINbringer: dzi臋ki za szczero艣膰 :>, c贸偶 staram si臋 by膰 sob膮 w wypowiedziach, a 偶e jestem egoistyczny i inspiruje mnie praktycznie jedynie mrok to ju偶 tak wysz艂o... zdj臋cie nie przedstawia mej facjaty, to kumpel mojego brata, a o tym, czemu jest mym avatarem to ju偶 d艂uga historia.. ale bueh, nie budzi zaufania facjat膮 ;} dobre, moge tylko powiedzie膰, 偶e nie chcia艂by艣 go zna膰, a ja ciesze si臋, 偶e to tylko kumpel mego brata, nie mnie...
Napisano 27 Czerwiec 200619 l Autor dwa kolejne raczej nieduze (aczkolwiek ciut wieksze od poprzednich, a na pewno - szybsze) transportowce - baron i baron 2 (nie pytajcie czemu tak sie nazywaja - jakos tak mi przyszlo do glowy jak na nie patrzylem :) 聽 pozoa 聽
Napisano 27 Czerwiec 200619 l Ftorek super sa te furki wszystkie mi sie podobaja no i texturki tez ladne :) Ale szkoda ze nie pokusiles sie jeszcze o normalki :) moze jednak Cie jakos zmotywuje do ich zrobienia :) : 聽
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto