ftorek Napisano 21 Czerwiec 2006 Share Napisano 21 Czerwiec 2006 hej zalazki mojej floty :) tak z melancholi i tesknienia za jakas fajna gra kosmiczno/handlowa - zaczalem sobie stukac na razie trzy najmniejsze statki - micro shuttle, shuttle i shuttle_2 'mule' :) malutko troojkatow ma to wszystko - takie zalozenia: proste (zadnych normali ani innych fikusnych wynalazkow :) tak sobie mysle - moze ktos chce sie pobawic w sci-fi klimaty - zapraszam do wrzucania swoich pomyslow (oczywiscie w tej tematyce - nie dawajcie tutaj zadnych obcych, macek, plazm i innych :D texturki niebawem pozoa ps. zdaje sobie sprawe ze to w sumie pare pudelek i cylindersow - nic specjalnego - ale spx - przy mysliwcach sie rozkrece :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 21 Czerwiec 2006 Share Napisano 21 Czerwiec 2006 a laska w lesie :( Tak naprawdę, to jakbyś mi pokazał te modele bez opisu to w życiu bym nie zgadł że to statki kosmiczne ;) Choć swój urok mają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ftorek Napisano 21 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2006 malkontent... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valery Napisano 21 Czerwiec 2006 Share Napisano 21 Czerwiec 2006 ja do tej pory nie wieże, że to statki kosmiczne :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 21 Czerwiec 2006 Share Napisano 21 Czerwiec 2006 Może to nowe modele akumulatorków do cyfrówek? poczekam na texturki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ledyr Napisano 21 Czerwiec 2006 Share Napisano 21 Czerwiec 2006 heh szalejesz ftorek :D mi to przypomina sklepowe kamery :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 21 Czerwiec 2006 Share Napisano 21 Czerwiec 2006 No tak zalążek, ale czekam na więcej ja próboałem w HP i poległ sprzętktóry wówczas miałem. z tego powodu z chęciom bede tu zaglondał i powodzenia czekam na więcej - sporo więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowr Napisano 21 Czerwiec 2006 Share Napisano 21 Czerwiec 2006 mi przypominja klocki lego ale co zrobic one naprawde tak wygladaly :) texturki trz jakies fajne walnac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ftorek Napisano 21 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2006 ja wam psia mac dam kurna kamery... no co za ludzie!! :D hyhy - spx - tektury juz sie robia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ftorek Napisano 21 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2006 mam nadzieje ze troche te wasze smichy-hihy ukrooce... :) i ze zaczyna to jak prozniowy pojazd wygladac :) jeszcze jest szaro i ponuro - kolorowac bedziem poozniej... mapka ma 512 paoa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartonfink Napisano 21 Czerwiec 2006 Share Napisano 21 Czerwiec 2006 ftorek -> czemu tak cienko jedziesz z detalizacja na meshu, czemu nie zaszalejesz ? po tymm co ostatnio widzialem to stwierdzam ze to twoje to ultra low poly ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ftorek Napisano 21 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2006 bo to frontier na psp :D hyhy a na serio... hmm... nie wiem - jakos tak - mam fantazje na proste schludne obiekciki... nawiasem - kolory edit: a tak sobie jeszcze pomyslalem - troche dorzuce na meszu jak bede robil jakies wieksze obiekty (maderszipy, stacje i inne batlekruzery :) - te ktore teraz dziubie to najmniejsze dostepne jednostki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 ten ostatni - bardzo fajny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 Kurcze, Ftorek, jak zobaczyłem to to przypomniałem sobie stare dobre czasy elite:frontier na amige. Jakis czas temu tez mialem pomysly na flote, zwlaszcza po Homeworld 2. Nawet jakis modelik zrobilem w celach testowych... anyway, jak sie wyrobie z innymi sprawami (ktorych ostatnio niestety troche jest :( ) to chyba sproboje cos tu wrzucic :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soda Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 O Ftorek to co kocham:] Minimum mesha max efektu:] Troszkę przegięcie na cylindrach na górze :] Hehe Podoba mi się texturka miodzio, na górze pod tymi prostokątnymi blachami troszkę rdzy i brudu i miód malina :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ftorek Napisano 22 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2006 mirach - siur ze wrzucaj - jak przypadkiem wyjdzie w miare spoojnie stylistycznie to moze cos z tego sie poozniej zrobi :) soda, emp - thnx ten powyzej to jakies 70% texturki - jeszcze to pomecze i moze uda mi sie dzisiaj zaczac dziabac tego ciut mniejszego :) paoa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valery Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 wygląda fajnie ale mi to nadal statku kosmicznego nie przypomina. za to wygląda na nowoczesną ponadgrawitacyjną śmieciarke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 hehe albo troche zapuszczony wypasiony toster :p a poważnie to mniemam że to o TYm imperium rozmawiamy - pytanie tylko co to z amodel ma być, bo faktycznie nie rozpoznaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ftorek Napisano 22 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2006 yyyy - nie, nie - to absolutnie nie jest TO imperium... to jest zupelnie inne imperium, z innego konca galaktyki... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 a no to zaczyna sie sprawa rozjaśniać, no dobra to czekam na więcej bo puki co myślałem że robisz jakiś detal gwiezdnego niszczyciela, a tak czuje sie zagubiony więc chwilowo przeczekam na jakims Tatooi czy cóś a później ni z tąd ni z owad wyciągne potezne działo jedi krytyki drzyj ;)... ...no poprostu czekam na upki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 Te fajne kamery badz celowniki do m4a1 xD ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ftorek Napisano 22 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2006 pierwszy finisz - chyba ze ktos ma jakies 'ale' :) pzoa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 skubaniutki wyczesane modeliki i texturki czekamy na wiecej :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 Hehe mam potrzebe odreagowania, nie złosc sie ale musze to napisać w kontekscie tego co wczesniej choć w zasadzie wcale tak nie mysle, ale to zabawne... ...bo teraz juz wiem gdzie ten toster grzeje :] teraz widze dysze hehe, coraz bardzie to wyglada, czekam na scenki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ftorek Napisano 22 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2006 hyhy - no dobra - przyznaje sie... to jest futurystyczna zapalniczka :D - macie mnie hyhy damus - spx :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 faaaajne, pokaż gazy wylotowe i silnik z flarą ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 Extra. Musze przyznać że patrząc na "gołe" modele nie spodziewałem sie tego efektu. Świetnie widać na załączonym przyskładzie czego dokonuje dobra textura. Pozdrawiam i powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartonfink Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 Teksturka fajna, model rowniez. Tyle ze mimo szczerych checi model nie sprawia "masywnego" wrazenia. Poprostu nie czuje jego rozmiaru. Zobaczymu jak to wyjdzie w grupie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ftorek Napisano 23 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2006 dzineks barton - hmm - chyba masz racje :) ale ja to widze wielkoscia kolo np. jelcza (albo stara) i wtedy mi 'skala' (tudziez masa) pasi nawet :) to naprawde nie jest jakis ogromny pojazd kosmiczny :) paoa i updad - nad mikro jescze pracuje - wszystkie sa w kolorze czerwonym (ale mozna to latwo zmienic :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 23 Czerwiec 2006 Share Napisano 23 Czerwiec 2006 źle umieszczasz kamerę. Nie pokazuj statku od góry, ale w tzw. żabiej perspektywie, wówczas lepiej będzie widać skalę. Spaceship Jelcz 2078. Fajne, jeszcze znajdź jakiegos kodera pod Nintendo DS :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ftorek Napisano 23 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2006 spx - ale w zabiej nie byloby zbyt duzo widac, would it?? - dzieki mimo to :) jak bede w domku to wrzuce pare zabich perspektyw hyhy Spaceship Jelcz 2078 - hyhy - mozna by zrobic gre sci-fi w ktorej polandia zostala pierwszym mocarstwem na skale galaktyczna :) paooa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 23 Czerwiec 2006 Share Napisano 23 Czerwiec 2006 Chodzi mi tylko o dodatkowe ujęcie do powyższych screenów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ftorek Napisano 24 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2006 hej - zmienilem tytul watku jak widac :) ale to imperium troche mylace bylo - a w sumie calosc 'projektu' troche mi idzie bardziej w strone handlowa niz militarystyczna :) (oczywiscie pojazdy obiekty wojskowe tez beda :) a pozatym deep purple rulez :D no i skonczona pierwsza trojeczka - micro_shuttle, shuttle i shuttle_2 'mule' kazdy mam mape 512 (ale rozlozone mapowanie wola o pomste do nieba - jest tak zenujace ze wstyd pokazac :) - ale mysle jakos je moze by wszystkie trzy na jedna mapa dac... no nie wiem... papzoa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 24 Czerwiec 2006 Share Napisano 24 Czerwiec 2006 Najfajniejszy ten z dwoma kontenerami :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 24 Czerwiec 2006 Share Napisano 24 Czerwiec 2006 podoba mi sie klimat i podobalaby mi sie ta gra :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vv3k70r Napisano 24 Czerwiec 2006 Share Napisano 24 Czerwiec 2006 ladne, choc malo imperialne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ftorek Napisano 25 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 25 Czerwiec 2006 hyhy - vektor - no faktycznie malo.... :) wrzucam pare dodatkowych pierdol - dwie radio-boje (mniejsza i wieksza :) i 'stacje meteo' - oczywiscie nie jest to takie meteo jak na ziemi - jest to polautomatyczna stacja wczesnego ostrzegania przed wiekszymi rojami meteorytow co wiekszymi proturberancjami i innymi zagrozeniami czajacymi sie w kosmicznym pustkowiu... - mozna ja obsadzic ludzka zaloga (jest przystosowana i ma systemy podtrzymywania zycia) glownie w celach naukowych... zpoap Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 25 Czerwiec 2006 Share Napisano 25 Czerwiec 2006 Hmm... no dobra, sproboje wrzucić swoją "zapalniczke". Pierw negatywy :) Musze przyznać że jak zaczełem to robić to poczułem sie jak branie sie z motyką na słońce. Ftorek mnie zainspirował to włączyłem maxa, zrobiłem boxa i... no i tak ze 3 projekty wylądowały w koszu. To co teraz pokazuje też nie zadowala mnie do końca, zwłaszcza silniki, więc jak ktoś ma jakiś pomysł jak je urozmaicic to posłucham. A teraz bardziej pozytywnie: To ma być takie space taxi towarowe. Mała szybka jednostka do transportu standaryzowanych kontenerów zawierających mały, acz cenny ładunek (możliwy również transport ludzi). Poly minimalistycznie jak widać. Teraz czeka mnie dopracowanie konceptu, bo przydał by się jakiś wątek przewodni dla tego "imperium handlowego" no i nauczenie się robić takich tekstur jak ftorek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ftorek Napisano 26 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 26 Czerwiec 2006 wporzo jest - fajnie, ze dzialasz :) co do samej zapalniczki - no faktycznie minimalistycznie - ale: moze wywal te wglebienia na silnikach (mozna to ta texturce spokojnie zrobic) a z zaoszczedzonych triangli dorzuc cos bardziej 'widocznego' (jakis anteny, zalamania...) zpoao Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heZrou Napisano 26 Czerwiec 2006 Share Napisano 26 Czerwiec 2006 ftorek: nawet fane te obiekciki, chociaż mam wrażenie, że kabiny zrobione są z plastiku,po za tym to przydałyby się rejestracje czy coś ^^, a i jeszcze cuś, czy mi się zdaję, czy twoje statki kOsMiCZnE mają wloty powietrza? ;}, no i ten czemu robisze te modele, a nie dokańczasz zaczętego już modelu Black Canary?? fani czekają, a tu co, jakieś mydelniczki mam oglądać ;] ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ftorek Napisano 26 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 26 Czerwiec 2006 hahaha - wloty powietrza :D - niezla uwaga - tos mnie podszedl - nawet o tym nie pomyslalem :) ale wiesz - jak sie robi takie pierdoly to jednak ciezko utrzymac przez caly czas 'rygor myslowy' ktory moowi - robie pojazdy poruszajace sie w proozni... a takie elementy jak wloty/wyloty zdaja sie wychodzic po prostu 'naturalnie' jakos tak... pozdrawiam i gratuluje spostrzegawczosci :) inna sprawa ze oczywiscie operujemy pewna umownoscia wiec te wloty chyba moga zostac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heZrou Napisano 26 Czerwiec 2006 Share Napisano 26 Czerwiec 2006 mogą zostać jak zmienisz opis funkcji statków, ze statków transportowych, na egzekucyjne statki próżniowe "latające trumny" ;> kolorystyka pasuje, ta czerwień, kiedy krew wypływa z otworów nie brudzi się za bardzo O.O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ftorek Napisano 26 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 26 Czerwiec 2006 buahahahha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ofca Napisano 26 Czerwiec 2006 Share Napisano 26 Czerwiec 2006 zapomniales o 'pzoa' - eot :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ofca Napisano 26 Czerwiec 2006 Share Napisano 26 Czerwiec 2006 zapomniales o 'pzoa' - eot :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAINbringer Napisano 26 Czerwiec 2006 Share Napisano 26 Czerwiec 2006 Ofca=> hehehe :) heZrou=> na avatarze widnieje twoje zdjęcie? Jeśli tak, to co najmniej nie budzisz nim zaufania ;) ... podobnie jak wypowiedziami :D Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heZrou Napisano 27 Czerwiec 2006 Share Napisano 27 Czerwiec 2006 ofca: o cu chodzi z 'pzoa' ? nie wiem co znaczy ten skrót, jeśli to skrót... PAINbringer: dzięki za szczerość :>, cóż staram się być sobą w wypowiedziach, a że jestem egoistyczny i inspiruje mnie praktycznie jedynie mrok to już tak wyszło... zdjęcie nie przedstawia mej facjaty, to kumpel mojego brata, a o tym, czemu jest mym avatarem to już długa historia.. ale bueh, nie budzi zaufania facjatą ;} dobre, moge tylko powiedzieć, że nie chciałbyś go znać, a ja ciesze się, że to tylko kumpel mego brata, nie mnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ftorek Napisano 27 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 27 Czerwiec 2006 dwa kolejne raczej nieduze (aczkolwiek ciut wieksze od poprzednich, a na pewno - szybsze) transportowce - baron i baron 2 (nie pytajcie czemu tak sie nazywaja - jakos tak mi przyszlo do glowy jak na nie patrzylem :) pozoa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 27 Czerwiec 2006 Share Napisano 27 Czerwiec 2006 Ftorek super sa te furki wszystkie mi sie podobaja no i texturki tez ladne :) Ale szkoda ze nie pokusiles sie jeszcze o normalki :) moze jednak Cie jakos zmotywuje do ich zrobienia :) : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartonfink Napisano 28 Czerwiec 2006 Share Napisano 28 Czerwiec 2006 ales dowalil KLICEK :O masz tego wiecej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi