Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 199
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Gość User190
Napisano

Niezły koncepcik! Studio kiepskie, jak narazie :P

Napisano

Noo, bardzo pięknie, szczególnie drugie ujęcie. W pierwszym z kolei co sie rzuca w oczy to oszczędność przy projektowaniu maski;) Widziałbym tam jakieś wloty powietrza, choć nie wiem, czy silnik czasem nie jest z tyłu, ale who cares, może mieć dwa;D

Napisano

gdybym ja wiedział to bym siekał cudne renderki co chwilę ;) nie wiem jakie są ustawienia lakieru, ani studia więc nie powiem co poprawić, jedyne co moge zasugeroiwać, to na te odbijające światła (jeśli to plane z mat Vraylightmtl) dać może gradienta jakiegoś, żeby nie było jednolite

Napisano

to jest box podświetlony od dołu 2 lampkami ale chyba przesadziłem z ich mocą.

Jeszcze będę coś kombinował.

Pozdrowionka!

Napisano

Ja dalej trzymam się twierdzenia, że maska w porównaniu do reszty jest po prostu nudna. Nawet znaczek z przodu myślę, że spełniłby swoje zadanie i dopełnił formy. Teraz to jest obłe i tyle. Dół, część z wlotami - świetna, góra już mało atrakcyjna. Przyznaję, w czerni wygląda to już lepiej. Pokuś się o ciekawy znaczek 'marki' i będzie dobrze;)

Napisano

troszke dziwny ten lak, brakuje mi tu wyraźnych ostrych odbic, żeby było widac, że to lakier(teraz wygląda troche matowo) może to przez to, że lakier jest biały:) ale ogólnie scenka sprawia dobre wrażenie:)

Napisano

ja tam widze ostre odbicia (lusterko i na tylnym nadkolu) ;) mi sie nawet podoba, ale lepiej jak by był ciemniejszy troche (taki srebrny) ni i cały czas odbicia na masce...

Napisano

podoba mi sie szczegolnie przod i skosne reflektory, nadaja pazura calosci. zaokraglil bym delikatnie boczne sciany felg. tylko na tyle zeby ladnie zalamaly odbicia a nie stracily formy. teraz sa plaskie i przez to traca duzo.

Napisano

Obawiam się że kwestia nie tkwi w lakierze a bardziej w otoczeniu, wiesz aby lakier zapracował należycie, muszą sprzyjać temu warunki takie jak oświetlenie i otoczenie w sensie tego co się w nim odbije. Brzmi to banalnie ale, dobranie tego jest kłopotliwe i wymaga sporej wprawy w realu fotograf łatwo może po improwizować, panem Geniem który przesunie co trzeba a tu hehe Genio się ociąga i trzeba długo poczekać nim zobaczymy efekt

Napisano
Obawiam się że kwestia nie tkwi w lakierze a bardziej w otoczeniu, wiesz aby lakier zapracował należycie, muszą sprzyjać temu warunki takie jak oświetlenie i otoczenie w sensie tego co się w nim odbije. Brzmi to banalnie ale, dobranie tego jest kłopotliwe i wymaga sporej wprawy w realu fotograf łatwo może po improwizować, panem Geniem który przesunie co trzeba a tu hehe Genio się ociąga i trzeba długo poczekać nim zobaczymy efekt

Dobrze mówisz.

Tymko fotografowanie studyjne samochodu w realu jest naprawdę wielką sztuką. Gdzie trzeba zadbać o wszystko od fotografa i jego aparatu, statywów i oświetlenia, ścian, sufitu na podłodze kończąc - a wszystko to odbija się bezlitośnie w lakierze.

Napisano

powiem ci ze u mnie lakier testowałem z kilka godzin, oczywiście mając juz jakies doswiadczenia z poprzednich modeli a reszta dni(tygodni) testy studia, a i tak nie potrafie uzyskać tego co bym chciał, ale twój lak juz zaczyna już bardzo ładnie wyglądać;)

Napisano

ten srebrny zdecydowanie lepszy :] Nop moze lepiej idz w strone lekko niebieskiego albo zlotego?? Bo tten rozowy troszke dziwnie wyglada ;) ogolnie sma Concept wymiata :D

Napisano

Trochę większe z garażem - garaż jest próbny więc textury są na szybko zrobione. Potem powstanie jeszcze inna wersja.

fbb556a29129ed58.jpg

i jeszcze studio

d3d9228a47c2fbcd.jpg

napiszcie coś czy idę w dobrym kierunku

Napisano

Jest coraz lepiej. Te małe studia co powyżej pogubiły nieco kontrast ale po wyczynach Wiktora zaczynam myśleć że w vrayu to norma ;)

Scenka moim zdaniem bardzo żywa. Oczywiście trzeba podciągnąć jeszcze tekstury, trochę zaśmiecić itd ale ładnie ona pracuje. Z resztą auto w studio się marnuje w akcji to co innego :] wiec spokojnie możesz dalej w tym kierunku jednak wyprzedzisz wówczas zespół.

Napisano

wycieraczka nie może być w chromie zdaje się już teraz co by nie fundować kierowcy zbędnych refleksów, zrób no jeszcze jakaś wewnętrzną oprawkę chłopie szybie. Poza tym bardzo jednostajne takie to mdłe po prostu mdłe.