Gość User190 Napisano 30 Maj 2007 Napisano 30 Maj 2007 Niezły koncepcik! Studio kiepskie, jak narazie :P
Touch Napisano 30 Maj 2007 Napisano 30 Maj 2007 Noo, bardzo pięknie, szczególnie drugie ujęcie. W pierwszym z kolei co sie rzuca w oczy to oszczędność przy projektowaniu maski;) Widziałbym tam jakieś wloty powietrza, choć nie wiem, czy silnik czasem nie jest z tyłu, ale who cares, może mieć dwa;D
tymko Napisano 1 Czerwiec 2007 Autor Napisano 1 Czerwiec 2007 Zrobiłem jeszcze taki test: Zastanawiam się czy ten lakier zostawić czy próbować czegoś innego? Doradźcie coś.
Yaro16 Napisano 1 Czerwiec 2007 Napisano 1 Czerwiec 2007 model spoxo co do lakieru to mzoe inny kolor ,moze czerwony albo bordowy
makler Napisano 1 Czerwiec 2007 Napisano 1 Czerwiec 2007 Nie, ja uważam że czarny powinien zostać już było kilka conceptów bordowych... tak jest WYPAS :)
pecet Napisano 1 Czerwiec 2007 Napisano 1 Czerwiec 2007 nadal jest zbyt miękko i płasko na masce (chodzi o światło/reflexy)
tymko Napisano 1 Czerwiec 2007 Autor Napisano 1 Czerwiec 2007 pecet - a jak to utwardzić i uprzestrzennić? to jest wina tylko lakieru czy też studia?
pecet Napisano 1 Czerwiec 2007 Napisano 1 Czerwiec 2007 gdybym ja wiedział to bym siekał cudne renderki co chwilę ;) nie wiem jakie są ustawienia lakieru, ani studia więc nie powiem co poprawić, jedyne co moge zasugeroiwać, to na te odbijające światła (jeśli to plane z mat Vraylightmtl) dać może gradienta jakiegoś, żeby nie było jednolite
tymko Napisano 1 Czerwiec 2007 Autor Napisano 1 Czerwiec 2007 to jest box podświetlony od dołu 2 lampkami ale chyba przesadziłem z ich mocą. Jeszcze będę coś kombinował. Pozdrowionka!
Touch Napisano 1 Czerwiec 2007 Napisano 1 Czerwiec 2007 Ja dalej trzymam się twierdzenia, że maska w porównaniu do reszty jest po prostu nudna. Nawet znaczek z przodu myślę, że spełniłby swoje zadanie i dopełnił formy. Teraz to jest obłe i tyle. Dół, część z wlotami - świetna, góra już mało atrakcyjna. Przyznaję, w czerni wygląda to już lepiej. Pokuś się o ciekawy znaczek 'marki' i będzie dobrze;)
tymko Napisano 11 Czerwiec 2007 Autor Napisano 11 Czerwiec 2007 jeszcze taki test studia kolejny test
Dawcio_m Napisano 12 Czerwiec 2007 Napisano 12 Czerwiec 2007 troszke dziwny ten lak, brakuje mi tu wyraźnych ostrych odbic, żeby było widac, że to lakier(teraz wygląda troche matowo) może to przez to, że lakier jest biały:) ale ogólnie scenka sprawia dobre wrażenie:)
pecet Napisano 12 Czerwiec 2007 Napisano 12 Czerwiec 2007 ja tam widze ostre odbicia (lusterko i na tylnym nadkolu) ;) mi sie nawet podoba, ale lepiej jak by był ciemniejszy troche (taki srebrny) ni i cały czas odbicia na masce...
Touch Napisano 12 Czerwiec 2007 Napisano 12 Czerwiec 2007 A mnie się wydaje, że chyba szyba u góry (przy łączeniu z dachem) faluje(?) Ładnie, ale blado i koła strasznie kontrastują;)
Robertus Napisano 14 Czerwiec 2007 Napisano 14 Czerwiec 2007 podoba mi sie szczegolnie przod i skosne reflektory, nadaja pazura calosci. zaokraglil bym delikatnie boczne sciany felg. tylko na tyle zeby ladnie zalamaly odbicia a nie stracily formy. teraz sa plaskie i przez to traca duzo.
tymko Napisano 14 Czerwiec 2007 Autor Napisano 14 Czerwiec 2007 mam problem z szybą w Refraction ustawiam IOR na 1,05 a jak ustawić w Reflection Fresnel IOR ?
pecet Napisano 14 Czerwiec 2007 Napisano 14 Czerwiec 2007 w reflection wstawiasz falloff i tam wybierasz w parametrach fresnel i u dołu masz ustawienia IOR
tymko Napisano 15 Czerwiec 2007 Autor Napisano 15 Czerwiec 2007 dzięki pecet popróbuję z tym fallofem kolejne testy
damusTo Napisano 15 Czerwiec 2007 Napisano 15 Czerwiec 2007 Obawiam się że kwestia nie tkwi w lakierze a bardziej w otoczeniu, wiesz aby lakier zapracował należycie, muszą sprzyjać temu warunki takie jak oświetlenie i otoczenie w sensie tego co się w nim odbije. Brzmi to banalnie ale, dobranie tego jest kłopotliwe i wymaga sporej wprawy w realu fotograf łatwo może po improwizować, panem Geniem który przesunie co trzeba a tu hehe Genio się ociąga i trzeba długo poczekać nim zobaczymy efekt
infected Napisano 16 Czerwiec 2007 Napisano 16 Czerwiec 2007 Obawiam się że kwestia nie tkwi w lakierze a bardziej w otoczeniu, wiesz aby lakier zapracował należycie, muszą sprzyjać temu warunki takie jak oświetlenie i otoczenie w sensie tego co się w nim odbije. Brzmi to banalnie ale, dobranie tego jest kłopotliwe i wymaga sporej wprawy w realu fotograf łatwo może po improwizować, panem Geniem który przesunie co trzeba a tu hehe Genio się ociąga i trzeba długo poczekać nim zobaczymy efekt Dobrze mówisz. Tymko fotografowanie studyjne samochodu w realu jest naprawdę wielką sztuką. Gdzie trzeba zadbać o wszystko od fotografa i jego aparatu, statywów i oświetlenia, ścian, sufitu na podłodze kończąc - a wszystko to odbija się bezlitośnie w lakierze.
Dawcio_m Napisano 16 Czerwiec 2007 Napisano 16 Czerwiec 2007 powiem ci ze u mnie lakier testowałem z kilka godzin, oczywiście mając juz jakies doswiadczenia z poprzednich modeli a reszta dni(tygodni) testy studia, a i tak nie potrafie uzyskać tego co bym chciał, ale twój lak juz zaczyna już bardzo ładnie wyglądać;)
tymko Napisano 21 Czerwiec 2007 Autor Napisano 21 Czerwiec 2007 Znowu coś tam porobiłem cosik jednak nie tak jak chciałem
Dawcio_m Napisano 21 Czerwiec 2007 Napisano 21 Czerwiec 2007 uf przebajerowałeś to jednolity kolor tła chyba będzie lepiej pasował ale i tak jest fajnie:)
Bubu Napisano 22 Czerwiec 2007 Napisano 22 Czerwiec 2007 ten srebrny zdecydowanie lepszy :] Nop moze lepiej idz w strone lekko niebieskiego albo zlotego?? Bo tten rozowy troszke dziwnie wyglada ;) ogolnie sma Concept wymiata :D
hkropinski Napisano 23 Czerwiec 2007 Napisano 23 Czerwiec 2007 lepiej niz poprzednio, ale z siłą tego koloru przesadziłes:P
Bubu Napisano 23 Czerwiec 2007 Napisano 23 Czerwiec 2007 to co wyzej+studio to kwadrat?? Moze lepiej dac cylinder?? nie odznaczaly by sie tak rogi ?
damusTo Napisano 23 Czerwiec 2007 Napisano 23 Czerwiec 2007 a ja będę strzelał do kół konkretnie chromu, coś z nim mocno nie dobrze w sensie shadera
Bubu Napisano 23 Czerwiec 2007 Napisano 23 Czerwiec 2007 Damian mi to na chrom nie wyglada :] Strzelabym ze to jakis tytan, magnez czy cos ;)
damusTo Napisano 23 Czerwiec 2007 Napisano 23 Czerwiec 2007 Mnie to wygląda na lustro raczej i to nieszczęśliwe bo nie ma co odbić. Tymko to mental czy wróciłeś do vraya ?
Secator Napisano 23 Czerwiec 2007 Napisano 23 Czerwiec 2007 Mało widac na tych renderach.. model super za to ;]
tymko Napisano 26 Czerwiec 2007 Autor Napisano 26 Czerwiec 2007 teraz mały test z "garażem" coś to jednak długo się renderuje takie małe coś
FF Napisano 26 Czerwiec 2007 Napisano 26 Czerwiec 2007 Nawet fajnie choć pasowało by do niego bardziej sterylne otoczenie, ujecie trochę oklepane ale i tak pozytywnie.
tymko Napisano 27 Czerwiec 2007 Autor Napisano 27 Czerwiec 2007 Trochę większe z garażem - garaż jest próbny więc textury są na szybko zrobione. Potem powstanie jeszcze inna wersja. i jeszcze studio napiszcie coś czy idę w dobrym kierunku
Dawcio_m Napisano 27 Czerwiec 2007 Napisano 27 Czerwiec 2007 ostatni renderek chyba najładniejszy może na masce przedniej z tylu troche za ciemno moze jakies odbicie tam strzelic:)
damusTo Napisano 27 Czerwiec 2007 Napisano 27 Czerwiec 2007 Jest coraz lepiej. Te małe studia co powyżej pogubiły nieco kontrast ale po wyczynach Wiktora zaczynam myśleć że w vrayu to norma ;) Scenka moim zdaniem bardzo żywa. Oczywiście trzeba podciągnąć jeszcze tekstury, trochę zaśmiecić itd ale ładnie ona pracuje. Z resztą auto w studio się marnuje w akcji to co innego :] wiec spokojnie możesz dalej w tym kierunku jednak wyprzedzisz wówczas zespół.
tymko Napisano 28 Czerwiec 2007 Autor Napisano 28 Czerwiec 2007 jeszcze takie próby z wycieraczką, i innymi oponami (trochę nieudanymi)
damusTo Napisano 28 Czerwiec 2007 Napisano 28 Czerwiec 2007 wycieraczka nie może być w chromie zdaje się już teraz co by nie fundować kierowcy zbędnych refleksów, zrób no jeszcze jakaś wewnętrzną oprawkę chłopie szybie. Poza tym bardzo jednostajne takie to mdłe po prostu mdłe.
Rekomendowane odpowiedzi