Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Taki wip:

3ds max, v-ray, mysle ze nie jest zle...

57te1.th.jpg

to jeszcze oczywiscie nie skonczona praca, dojdzie jeszcze kilka elementow, podkrece ustawienia i mysle ze bedzie lepiej.

• Odpowiedzi 48
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Pewnie ze nie jest zle, jest calkiem fajnie. choc brakuje jeszcze czegos, ta podlaga taka pusta, czysta, nic na niej nie ma. to mi najbardziej przszkadza. troche za mocne swiatlo w oknie, a tak poza tym to chyba dobrze.

Napisano

Ładne podoba mi się tylko jest cos czego tu brakuje, a mianowicie w piekarniku na drzwiach brakuje jakiejś rączki, wajchy żeby je otworzyc ;) chyba że to tak ma być.

Napisano

klapa od piekarnika to narazie prowizorka i to pod wzgledem modelu jak i materialu, poprawie na nastepnym rednerze ;) ale to juz jutro, ide meczyk ogladac..

Napisano

heh a co w niej takiego nie tak.. projekt kuchni nie moj, wzialem go z jakiegos austryjackiego katalogu z kuchniami z ... 1999 roku :P

Napisano

Siemanko..jak dla mnie ona jest po prostu nie praktyczna. Nazywam je "zbieraczami kurzu" :) Ani to na polke sie nie nadaje, ani na kwiatek, tym bardziej przy tych drewnianych beleczkach tworzy dziwna dziure, a poza tym zaciemnia jakos. Mam prosbe. Podaj w miare szczegolowo ustawienia renderera:) Z gory dzieki:)

Napisano

zupełnie nie praktyczna, bez okapu i do tego na lewym tylnim palniku nic nie ugotujesz bo tam szafka wisi i nie postawisz wysokiego garnka :D

ale tak ogólnie to nie jest źle :-)

Napisano

Tą ostatnią wersję zrypałeś. Krzesło do wymiany, blat o wiele cieńszy i może na chromowanej, a nie na drewnianej nodze. Także światło nad kuchenką za mocne. Jeśli chodzi o ten blat, to może zarzucę Ci dzisiaj fotkę, jak jest u mnie :p tylko nie wiem czy aparat wysiadł, czy tylko akumulatorki padły;/

Napisano

swiatlo nad kuchenką będzie słabsze, wiem zauwazylem to. Krzesła są takie jakie miałem w katalogu, tak samo blat był takiej grubości. moim zdaniem noga od stołu lepiej wygląda drewniana ;]

Napisano

Przyjemna wizka. Trochę sie jednak poczepiam: kuchenka włazi na półkę, ale to wina projektanta. Stół w porządku, ale krzesła to nieporozumienie jakieś - znowu projektant, ale za to ich ustawienie - zauważ, że noga krzesła zbiega sie z nogą stołu, a druga z krawędzią sciany - postaraj sie to odrobinę przesunąć. Poza tym na stole ustawileś jakies kieliski, winko itp a pozniej oparciem to wszystko zasłoniłeś.

To oczywisćie pierdoły. Praca ma przyjemny klimat, podoba mi się.

Napisano

wiem ze jest jeszcze kilka niedorobek i dziekuje za wszelkie porady, sa dla mnie bardzo cenne, krzesła najprawdopodobniej zmienie tylko musze jakies fajne znalesc bo te to rzeczywiscie porazka... ;]

Napisano

Krzesło jest zdecydowanie za szerokie :)

A Te półki pod szafkami schodzą zbyt blisko blatu ;)

Acha imho bump na suficie zbyt mocny :)

Reszta fajna :D

Napisano

...ja będę się uperał przy chromowanej nodze;D Sprawdź chociaż, zawsze możesz zmienić ;D Jeśli się zdecydujesz nie zapomnij, na końcu chromowanej nogi dodać czarnej plastikowej 'stópki' ;P Hehe, nie ma to ja czepiać się pierdół;) A w poszukiwaniu krzeseł może pomoże Ci http://www.e-interiors.net

Trzeba się zarejestrować, ale to nie boli;)

EDIT: Widok za oknem, jak najbardziej na tak, chociaż pewnie ktoś może się przyczepi, że powinien być lekko przepalony(?) Dla mnie OK;)

Napisano

wersja nocna, pierwsza wizka nocna jaka robilem wiec nie bijcie za mocno :), widze kilka szczegolow do poprawki :P jutro poprawie... (zrobie dla proby tą chromowaną noge stołu);) render:

11nocrr6.th.jpg

Napisano

no wiem wiem ze cienie za ostre, ale to jak napisał tomus szybko sie poprawi... chciałem miec ogolny poglad na render nocny i dlatego nie wlaczalem as

Gość bl0ndynek
Napisano

na stole bym jakie kwiatki postawił to by ożywiło scenę

Napisano

12dzienew3.th.jpg

mini update: nowe krzeszło ... myslicei ze dobre czy szukac czegos innego ;>

ps. teraz update'y beda czesciej poniewaz dorobiłem sie nowego sprzetu i rendery bede mogl robic o wiele szybciej... ten render zajal 20 minut

Napisano

updejt, popracowałem glownie nad poprawnoscia shadingu, ten render bedzie ostatecznym renderem dziennym, zrobie nocny i pracka leci do finished... jednak jesli ktos znajdzie bledy to bardzo prosze o wskazanie, komentarze mile widziane :)

naforummaefmi2.th.jpg

Gość George82
Napisano

calosc prezentuje sie fajnie, nawet lepiej niz fajnie. Przyczepilbym sie jednak do tej "butli" na stole:

- dziwne proporcje;

- przydalaby sie jakas etykietka;

- no i ostatnie, najwazniejsze w moim odczuciu - shader. Brakuje jakiegos refleksu i zbyt intesywny kolor...

Ale to wszystko moje zdanie ;), ogolnie pracka na plus...

Pozdrawiam!