skiki Napisano 8 Lipiec 2006 Share Napisano 8 Lipiec 2006 Taki wip: 3ds max, v-ray, mysle ze nie jest zle... to jeszcze oczywiscie nie skonczona praca, dojdzie jeszcze kilka elementow, podkrece ustawienia i mysle ze bedzie lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7demon Napisano 8 Lipiec 2006 Share Napisano 8 Lipiec 2006 Pewnie ze nie jest zle, jest calkiem fajnie. choc brakuje jeszcze czegos, ta podlaga taka pusta, czysta, nic na niej nie ma. to mi najbardziej przszkadza. troche za mocne swiatlo w oknie, a tak poza tym to chyba dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XaoC Napisano 8 Lipiec 2006 Share Napisano 8 Lipiec 2006 Materiały są przyjemne:) No i oczywiście więcej przedmiotów, bo pusto aż ściska żołądek:) Powodzenia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Weapon Of Choice Napisano 8 Lipiec 2006 Share Napisano 8 Lipiec 2006 krzeselka by sie przyadly. troszke moze poprawic klape od piekarnika (material)? wogole to ladna scena. bardzo fajna kuchnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
overdrive Napisano 8 Lipiec 2006 Share Napisano 8 Lipiec 2006 Bardzo mi się podoba szczególnie oświetlenie, bardzo przyjemnie się na to patrzy. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pixar Napisano 8 Lipiec 2006 Share Napisano 8 Lipiec 2006 Ładne podoba mi się tylko jest cos czego tu brakuje, a mianowicie w piekarniku na drzwiach brakuje jakiejś rączki, wajchy żeby je otworzyc ;) chyba że to tak ma być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skiki Napisano 8 Lipiec 2006 Autor Share Napisano 8 Lipiec 2006 klapa od piekarnika to narazie prowizorka i to pod wzgledem modelu jak i materialu, poprawie na nastepnym rednerze ;) ale to juz jutro, ide meczyk ogladac.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 8 Lipiec 2006 Share Napisano 8 Lipiec 2006 ładnie, brakuje oświetlenia (lampy, halogenki itd) i ramy okiennej ( na początek) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 9 Lipiec 2006 Share Napisano 9 Lipiec 2006 nie wiem czemu, ale wydaje mi sie ze zrobiles za gruby stol. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skiki Napisano 8 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2006 mały updejt... nie mailem weny ale cos tam dorobilem... ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbychowaty Napisano 8 Wrzesień 2006 Share Napisano 8 Wrzesień 2006 Siemanko, pracka super choc mi sie najbardziej decha ze swiatelkami przykrzy nad oknem. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skiki Napisano 8 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2006 heh a co w niej takiego nie tak.. projekt kuchni nie moj, wzialem go z jakiegos austryjackiego katalogu z kuchniami z ... 1999 roku :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbychowaty Napisano 8 Wrzesień 2006 Share Napisano 8 Wrzesień 2006 Siemanko..jak dla mnie ona jest po prostu nie praktyczna. Nazywam je "zbieraczami kurzu" :) Ani to na polke sie nie nadaje, ani na kwiatek, tym bardziej przy tych drewnianych beleczkach tworzy dziwna dziure, a poza tym zaciemnia jakos. Mam prosbe. Podaj w miare szczegolowo ustawienia renderera:) Z gory dzieki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
COrD Napisano 8 Wrzesień 2006 Share Napisano 8 Wrzesień 2006 zupełnie nie praktyczna, bez okapu i do tego na lewym tylnim palniku nic nie ugotujesz bo tam szafka wisi i nie postawisz wysokiego garnka :D ale tak ogólnie to nie jest źle :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skiki Napisano 8 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2006 hehe mowie ze nie moj projekt :P wiem ze nei ma okapu... zauwazylem to jak ... wymodelowałem wszystko :d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbychowaty Napisano 8 Wrzesień 2006 Share Napisano 8 Wrzesień 2006 Faktycznie z ta kuchenka projektant (czyli nie TY) dal...no wszyscy wiedza co:) Niemniej jednak wyrenderowane ladnie:) P.S. Dziekuje za ustawionka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kazan_HB Napisano 8 Wrzesień 2006 Share Napisano 8 Wrzesień 2006 A ja sie moge zalozyc ze tam jest okap (pochaniacz) prawdopodobnie rure ma wpuszczana bezposrednio w przewod wentylacyjny ktory jest w osi kuchenki lub oczyszcza powietrze przez filtr weglowy :) mozliwe ze podobny do tego modelu http://www.amica.com.pl/produkty/data.php?prodID=298 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skiki Napisano 9 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2006 Kazan_HB - jest to całkiem możliwe :) szczerze mowiac nie zastanawiałem się nad tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 9 Wrzesień 2006 Share Napisano 9 Wrzesień 2006 Tą ostatnią wersję zrypałeś. Krzesło do wymiany, blat o wiele cieńszy i może na chromowanej, a nie na drewnianej nodze. Także światło nad kuchenką za mocne. Jeśli chodzi o ten blat, to może zarzucę Ci dzisiaj fotkę, jak jest u mnie :p tylko nie wiem czy aparat wysiadł, czy tylko akumulatorki padły;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skiki Napisano 9 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2006 swiatlo nad kuchenką będzie słabsze, wiem zauwazylem to. Krzesła są takie jakie miałem w katalogu, tak samo blat był takiej grubości. moim zdaniem noga od stołu lepiej wygląda drewniana ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
araneus Napisano 9 Wrzesień 2006 Share Napisano 9 Wrzesień 2006 Przyjemna wizka. Trochę sie jednak poczepiam: kuchenka włazi na półkę, ale to wina projektanta. Stół w porządku, ale krzesła to nieporozumienie jakieś - znowu projektant, ale za to ich ustawienie - zauważ, że noga krzesła zbiega sie z nogą stołu, a druga z krawędzią sciany - postaraj sie to odrobinę przesunąć. Poza tym na stole ustawileś jakies kieliski, winko itp a pozniej oparciem to wszystko zasłoniłeś. To oczywisćie pierdoły. Praca ma przyjemny klimat, podoba mi się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skiki Napisano 9 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2006 wiem ze jest jeszcze kilka niedorobek i dziekuje za wszelkie porady, sa dla mnie bardzo cenne, krzesła najprawdopodobniej zmienie tylko musze jakies fajne znalesc bo te to rzeczywiscie porazka... ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 9 Wrzesień 2006 Share Napisano 9 Wrzesień 2006 ogólnie to fajne.. ale render jest taki.. hm.. mdły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skiki Napisano 9 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2006 malutki updejt, kilka poprawek, dodany widok za oknem... dobry jest czy zmienic?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 9 Wrzesień 2006 Share Napisano 9 Wrzesień 2006 jak dla mnie dobry :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyager Napisano 9 Wrzesień 2006 Share Napisano 9 Wrzesień 2006 Może to wina ujęcia, ale krzesło wydaje się za duże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbychowaty Napisano 9 Wrzesień 2006 Share Napisano 9 Wrzesień 2006 Siemanko.Widok za oknem bym jeszcze troszeczke rozmyl;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drem Napisano 9 Wrzesień 2006 Share Napisano 9 Wrzesień 2006 super oswietlenie:D nadaje urok tej kuchni:] modele tez fajne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 9 Wrzesień 2006 Share Napisano 9 Wrzesień 2006 nice wszystko mi sie podoba...ale butla po nalewce jakaś nie taka no i powinna mieć jakąś kartke:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 9 Wrzesień 2006 Share Napisano 9 Wrzesień 2006 Krzesło jest zdecydowanie za szerokie :) A Te półki pod szafkami schodzą zbyt blisko blatu ;) Acha imho bump na suficie zbyt mocny :) Reszta fajna :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gedeon Napisano 9 Wrzesień 2006 Share Napisano 9 Wrzesień 2006 Bardzo przyjemna scenka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 9 Wrzesień 2006 Share Napisano 9 Wrzesień 2006 ...ja będę się uperał przy chromowanej nodze;D Sprawdź chociaż, zawsze możesz zmienić ;D Jeśli się zdecydujesz nie zapomnij, na końcu chromowanej nogi dodać czarnej plastikowej 'stópki' ;P Hehe, nie ma to ja czepiać się pierdół;) A w poszukiwaniu krzeseł może pomoże Ci http://www.e-interiors.net Trzeba się zarejestrować, ale to nie boli;) EDIT: Widok za oknem, jak najbardziej na tak, chociaż pewnie ktoś może się przyczepi, że powinien być lekko przepalony(?) Dla mnie OK;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 9 Wrzesień 2006 Share Napisano 9 Wrzesień 2006 jak zrobiłeś to takie rozmycie jasnych części obrazu? nie chodzi mi o GI, tylko taki jakby połysk... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skiki Napisano 9 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2006 zrobilem go w psp :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skiki Napisano 9 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2006 wersja nocna, pierwsza wizka nocna jaka robilem wiec nie bijcie za mocno :), widze kilka szczegolow do poprawki :P jutro poprawie... (zrobie dla proby tą chromowaną noge stołu);) render: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 9 Wrzesień 2006 Share Napisano 9 Wrzesień 2006 Oh. jedyne co sie moge przyczepic to materiały szkła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
satanicus1991 Napisano 10 Wrzesień 2006 Share Napisano 10 Wrzesień 2006 Wydaje mi się, że cienie są za ostre, w szczególności widać to w okolicy stołu- jest tam ich tak jakby "za dużo". Resza całkiem fajna XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 10 Wrzesień 2006 Share Napisano 10 Wrzesień 2006 ladnie cienie za ostre ale to sie szybko poprawi;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skiki Napisano 10 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2006 no wiem wiem ze cienie za ostre, ale to jak napisał tomus szybko sie poprawi... chciałem miec ogolny poglad na render nocny i dlatego nie wlaczalem as Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bl0ndynek Napisano 10 Wrzesień 2006 Share Napisano 10 Wrzesień 2006 na stole bym jakie kwiatki postawił to by ożywiło scenę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technoon Napisano 10 Wrzesień 2006 Share Napisano 10 Wrzesień 2006 witam!!! b przyjemna praca, ale to kezesło na 1 planie za duze sie wysdaje...:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAINbringer Napisano 11 Wrzesień 2006 Share Napisano 11 Wrzesień 2006 Po prostu bajer :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makbol Napisano 14 Wrzesień 2006 Share Napisano 14 Wrzesień 2006 no bardzo ładnie. Ile scena ma poly ? Wyglada na dośc cieżka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skiki Napisano 29 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2006 mini update: nowe krzeszło ... myslicei ze dobre czy szukac czegos innego ;> ps. teraz update'y beda czesciej poniewaz dorobiłem sie nowego sprzetu i rendery bede mogl robic o wiele szybciej... ten render zajal 20 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sam Napisano 30 Wrzesień 2006 Share Napisano 30 Wrzesień 2006 20 minut? o ja pitole. Pracka SUPER dodaj odbicie od szyby kuchenki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skiki Napisano 30 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 30 Wrzesień 2006 heh tylko powiedz mi co ma sie w niej odbijac :D bo ja tam mam tylko: tylko max i jego przestrzen :D musze z tylu cos dorobic :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skiki Napisano 2 Listopad 2006 Autor Share Napisano 2 Listopad 2006 updejt, popracowałem glownie nad poprawnoscia shadingu, ten render bedzie ostatecznym renderem dziennym, zrobie nocny i pracka leci do finished... jednak jesli ktos znajdzie bledy to bardzo prosze o wskazanie, komentarze mile widziane :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość George82 Napisano 2 Listopad 2006 Share Napisano 2 Listopad 2006 calosc prezentuje sie fajnie, nawet lepiej niz fajnie. Przyczepilbym sie jednak do tej "butli" na stole: - dziwne proporcje; - przydalaby sie jakas etykietka; - no i ostatnie, najwazniejsze w moim odczuciu - shader. Brakuje jakiegos refleksu i zbyt intesywny kolor... Ale to wszystko moje zdanie ;), ogolnie pracka na plus... Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skiki Napisano 4 Listopad 2006 Autor Share Napisano 4 Listopad 2006 Finished works: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?p=458480#post458480 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi