Napisano 8 Lipiec 200618 l Taki wip: 3ds max, v-ray, mysle ze nie jest zle... to jeszcze oczywiscie nie skonczona praca, dojdzie jeszcze kilka elementow, podkrece ustawienia i mysle ze bedzie lepiej.
Napisano 8 Lipiec 200618 l Pewnie ze nie jest zle, jest calkiem fajnie. choc brakuje jeszcze czegos, ta podlaga taka pusta, czysta, nic na niej nie ma. to mi najbardziej przszkadza. troche za mocne swiatlo w oknie, a tak poza tym to chyba dobrze.
Napisano 8 Lipiec 200618 l Materiały są przyjemne:) No i oczywiście więcej przedmiotów, bo pusto aż ściska żołądek:) Powodzenia:)
Napisano 8 Lipiec 200618 l krzeselka by sie przyadly. troszke moze poprawic klape od piekarnika (material)? wogole to ladna scena. bardzo fajna kuchnia.
Napisano 8 Lipiec 200618 l Bardzo mi się podoba szczególnie oświetlenie, bardzo przyjemnie się na to patrzy. pozdro
Napisano 8 Lipiec 200618 l Ładne podoba mi się tylko jest cos czego tu brakuje, a mianowicie w piekarniku na drzwiach brakuje jakiejś rączki, wajchy żeby je otworzyc ;) chyba że to tak ma być.
Napisano 8 Lipiec 200618 l Autor klapa od piekarnika to narazie prowizorka i to pod wzgledem modelu jak i materialu, poprawie na nastepnym rednerze ;) ale to juz jutro, ide meczyk ogladac..
Napisano 8 Lipiec 200618 l ładnie, brakuje oświetlenia (lampy, halogenki itd) i ramy okiennej ( na początek)
Napisano 8 Wrzesień 200618 l Siemanko, pracka super choc mi sie najbardziej decha ze swiatelkami przykrzy nad oknem. :)
Napisano 8 Wrzesień 200618 l Autor heh a co w niej takiego nie tak.. projekt kuchni nie moj, wzialem go z jakiegos austryjackiego katalogu z kuchniami z ... 1999 roku :P
Napisano 8 Wrzesień 200618 l Siemanko..jak dla mnie ona jest po prostu nie praktyczna. Nazywam je "zbieraczami kurzu" :) Ani to na polke sie nie nadaje, ani na kwiatek, tym bardziej przy tych drewnianych beleczkach tworzy dziwna dziure, a poza tym zaciemnia jakos. Mam prosbe. Podaj w miare szczegolowo ustawienia renderera:) Z gory dzieki:)
Napisano 8 Wrzesień 200618 l zupełnie nie praktyczna, bez okapu i do tego na lewym tylnim palniku nic nie ugotujesz bo tam szafka wisi i nie postawisz wysokiego garnka :D ale tak ogólnie to nie jest źle :-)
Napisano 8 Wrzesień 200618 l Autor hehe mowie ze nie moj projekt :P wiem ze nei ma okapu... zauwazylem to jak ... wymodelowałem wszystko :d
Napisano 8 Wrzesień 200618 l Faktycznie z ta kuchenka projektant (czyli nie TY) dal...no wszyscy wiedza co:) Niemniej jednak wyrenderowane ladnie:) P.S. Dziekuje za ustawionka :)
Napisano 8 Wrzesień 200618 l A ja sie moge zalozyc ze tam jest okap (pochaniacz) prawdopodobnie rure ma wpuszczana bezposrednio w przewod wentylacyjny ktory jest w osi kuchenki lub oczyszcza powietrze przez filtr weglowy :) mozliwe ze podobny do tego modelu http://www.amica.com.pl/produkty/data.php?prodID=298
Napisano 9 Wrzesień 200618 l Autor Kazan_HB - jest to całkiem możliwe :) szczerze mowiac nie zastanawiałem się nad tym.
Napisano 9 Wrzesień 200618 l Tą ostatnią wersję zrypałeś. Krzesło do wymiany, blat o wiele cieńszy i może na chromowanej, a nie na drewnianej nodze. Także światło nad kuchenką za mocne. Jeśli chodzi o ten blat, to może zarzucę Ci dzisiaj fotkę, jak jest u mnie :p tylko nie wiem czy aparat wysiadł, czy tylko akumulatorki padły;/
Napisano 9 Wrzesień 200618 l Autor swiatlo nad kuchenką będzie słabsze, wiem zauwazylem to. Krzesła są takie jakie miałem w katalogu, tak samo blat był takiej grubości. moim zdaniem noga od stołu lepiej wygląda drewniana ;]
Napisano 9 Wrzesień 200618 l Przyjemna wizka. Trochę sie jednak poczepiam: kuchenka włazi na półkę, ale to wina projektanta. Stół w porządku, ale krzesła to nieporozumienie jakieś - znowu projektant, ale za to ich ustawienie - zauważ, że noga krzesła zbiega sie z nogą stołu, a druga z krawędzią sciany - postaraj sie to odrobinę przesunąć. Poza tym na stole ustawileś jakies kieliski, winko itp a pozniej oparciem to wszystko zasłoniłeś. To oczywisćie pierdoły. Praca ma przyjemny klimat, podoba mi się.
Napisano 9 Wrzesień 200618 l Autor wiem ze jest jeszcze kilka niedorobek i dziekuje za wszelkie porady, sa dla mnie bardzo cenne, krzesła najprawdopodobniej zmienie tylko musze jakies fajne znalesc bo te to rzeczywiscie porazka... ;]
Napisano 9 Wrzesień 200618 l Autor malutki updejt, kilka poprawek, dodany widok za oknem... dobry jest czy zmienic??
Napisano 9 Wrzesień 200618 l nice wszystko mi sie podoba...ale butla po nalewce jakaś nie taka no i powinna mieć jakąś kartke:P
Napisano 9 Wrzesień 200618 l Krzesło jest zdecydowanie za szerokie :) A Te półki pod szafkami schodzą zbyt blisko blatu ;) Acha imho bump na suficie zbyt mocny :) Reszta fajna :D
Napisano 9 Wrzesień 200618 l ...ja będę się uperał przy chromowanej nodze;D Sprawdź chociaż, zawsze możesz zmienić ;D Jeśli się zdecydujesz nie zapomnij, na końcu chromowanej nogi dodać czarnej plastikowej 'stópki' ;P Hehe, nie ma to ja czepiać się pierdół;) A w poszukiwaniu krzeseł może pomoże Ci http://www.e-interiors.net Trzeba się zarejestrować, ale to nie boli;) EDIT: Widok za oknem, jak najbardziej na tak, chociaż pewnie ktoś może się przyczepi, że powinien być lekko przepalony(?) Dla mnie OK;)
Napisano 9 Wrzesień 200618 l jak zrobiłeś to takie rozmycie jasnych części obrazu? nie chodzi mi o GI, tylko taki jakby połysk...
Napisano 9 Wrzesień 200618 l Autor wersja nocna, pierwsza wizka nocna jaka robilem wiec nie bijcie za mocno :), widze kilka szczegolow do poprawki :P jutro poprawie... (zrobie dla proby tą chromowaną noge stołu);) render:
Napisano 10 Wrzesień 200618 l Wydaje mi się, że cienie są za ostre, w szczególności widać to w okolicy stołu- jest tam ich tak jakby "za dużo". Resza całkiem fajna XD
Napisano 10 Wrzesień 200618 l Autor no wiem wiem ze cienie za ostre, ale to jak napisał tomus szybko sie poprawi... chciałem miec ogolny poglad na render nocny i dlatego nie wlaczalem as
Napisano 10 Wrzesień 200618 l witam!!! b przyjemna praca, ale to kezesło na 1 planie za duze sie wysdaje...:/
Napisano 29 Wrzesień 200618 l Autor mini update: nowe krzeszło ... myslicei ze dobre czy szukac czegos innego ;> ps. teraz update'y beda czesciej poniewaz dorobiłem sie nowego sprzetu i rendery bede mogl robic o wiele szybciej... ten render zajal 20 minut
Napisano 30 Wrzesień 200618 l Autor heh tylko powiedz mi co ma sie w niej odbijac :D bo ja tam mam tylko: tylko max i jego przestrzen :D musze z tylu cos dorobic :)
Napisano 2 Listopad 200618 l Autor updejt, popracowałem glownie nad poprawnoscia shadingu, ten render bedzie ostatecznym renderem dziennym, zrobie nocny i pracka leci do finished... jednak jesli ktos znajdzie bledy to bardzo prosze o wskazanie, komentarze mile widziane :)
Napisano 2 Listopad 200618 l calosc prezentuje sie fajnie, nawet lepiej niz fajnie. Przyczepilbym sie jednak do tej "butli" na stole: - dziwne proporcje; - przydalaby sie jakas etykietka; - no i ostatnie, najwazniejsze w moim odczuciu - shader. Brakuje jakiegos refleksu i zbyt intesywny kolor... Ale to wszystko moje zdanie ;), ogolnie pracka na plus... Pozdrawiam!
Napisano 4 Listopad 200618 l Autor Finished works: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?p=458480#post458480