KacperSpala Napisano 10 Lipiec 2006 Napisano 10 Lipiec 2006 Gobliny robią swoje piwo z szalonych grzybków (Mad cap mushrooms), potem pijąc je zmianiają sie w fanatyków (gobliny na kuleczkach) - biorą ze sobą 300 funtowe kule na łańcuchach i dawaj w kawalerie przeciwnika xDDD zacząłem od pomieszczenia. Niestety, poprzedniego wipa musialem skonczyc gdyż padł mi dysk :/ (następnym razem pamiętac : archiwizowac dane :///)
Tullaris Napisano 10 Lipiec 2006 Napisano 10 Lipiec 2006 super, życze ci powodzenia... świetny pomysł... jak ja nienawidze tych fanatyków u kumpla... tną przez wszystko jak masło :D... i tak Dark Elves rulez!!! :)...
KacperSpala Napisano 10 Lipiec 2006 Autor Napisano 10 Lipiec 2006 dziękuję : ), w ed7 je zmienią i to znacznie. Będą gorsze. Dla tego z gobbasów przerzucam sie na Wood Elves (drewniana armia + wardancerzy , cudo :>)
max_1989 Napisano 10 Lipiec 2006 Napisano 10 Lipiec 2006 Narazie całkiem miło sie przedstawia :) życze powodzenia.
piksar Napisano 10 Lipiec 2006 Napisano 10 Lipiec 2006 pozytywnie odjechane, ciekawie sie zapowiada. Będę tu zaglądał.
Gość DawidOpis Napisano 10 Lipiec 2006 Napisano 10 Lipiec 2006 Kurczę, mój człowiek :) i też powiem, że zawsze podobały mi się jego prace, nie ważne w jakim stadium one są, czy podczas projektowania, czy może w prostym renderingu bez texturek... Są świetne i nigdy zdania nie zmienie. BTW ładnie się zapowiada Kacperq tylko tak dalej!
LHT Napisano 10 Lipiec 2006 Napisano 10 Lipiec 2006 pomysł pierwsza klasa, deseczki pod ściana także zrób nieregularne.
KacperSpala Napisano 10 Lipiec 2006 Autor Napisano 10 Lipiec 2006 racja ! zupełnie o nich zapomniałem XD
mkk3a Napisano 10 Lipiec 2006 Napisano 10 Lipiec 2006 fajny pomysł. to z jakiejs gry czy co? bo niektorych postow troche nie zrozumialem :P wygladz nieco te kamienie przy wejsciu, dodaj jakiegos malego noisa (albo recznie tudzież modifierem). renderer to maxwell?
KacperSpala Napisano 10 Lipiec 2006 Autor Napisano 10 Lipiec 2006 e-e wszystko robie w lightwave, a renderer to Fprime. Co oznacza, ze żadnej z tych opcji ktore wymieniłes nie znajde u siebie _^_, ale kamyczki wygładze :). dzięki. edit : koncept gorzelni jest muj własny, a gobliny i grzybki o ktorych mowa występują w grze Warhammer Fantasy Battles oraz w Warhammer RPG : )
KacperSpala Napisano 10 Lipiec 2006 Autor Napisano 10 Lipiec 2006 poszerzyłem kadr, wygładziłem kamyczki w bramie, deski na podłodze są nierówne od zewnątrz :>, Dodałem co widac xD, nie wiem gdzie włożyc wiszącą klatkę na goblina. +więcej beczek, pojemników, worków z grzybkami (jeszcze nie ma, właśnie sie robią), może ze 2 kule z łancuchami (jeszcze nie ma, właśnie sie robią) Gobliny : prawy gorny rog pod pudłami nad drzwiami : goblin z taczkami. przy biurku : gobliński szaman po lewej całkiem grupka 3 goblinów grających w kości na paczce przy świecy; jeden goblin na drabinie; goblin wrzucający do górnego leja grzybki z wora opcjonalnie - od drzwi w stronę kamery balkonik drewniany + okno z teleskopem, -krata z goblińskim fanatykiem.
merv_ Napisano 10 Lipiec 2006 Napisano 10 Lipiec 2006 te deski na pierwszym ... eee "pietrze" są za równe. a tak pozatym zajefajna pracka :) tak tutaj... filmowo
KacperSpala Napisano 10 Lipiec 2006 Autor Napisano 10 Lipiec 2006 za równe w sęsie odstępów między nimi ? czy w sęsie styku na krawędzi deski - ściana zewnętrzna ?
mkk3a Napisano 10 Lipiec 2006 Napisano 10 Lipiec 2006 moze i rowne ale wyglądają ok. ewentualnie mozesz czesc deseczke poprzesuwac minimalnie w dół albo w góre. tutaj i tak teksturowanie bedzie ważniejsze. fajne detale. takie drobiazgi zawsze dodają uroku. tak trzymaj :)
KacperSpala Napisano 10 Lipiec 2006 Autor Napisano 10 Lipiec 2006 teksturowanie, z tym może byc problem. koło 100 uv'ek będzie musialo byc. zwariuje przy ich edytowaniu xD. Najwyzej potem domaluję co trza ^^ (chociaż wolałbym nie, chciałbym by było bez postu dobre)
himek Napisano 10 Lipiec 2006 Napisano 10 Lipiec 2006 jest spoko.... ale tex dodadza temu konkretnego stylu -- powodzenia :D
KacperSpala Napisano 10 Lipiec 2006 Autor Napisano 10 Lipiec 2006 No na to to jeszcze trzeba będzie soro poczekac, jeszcze qpa modelowania przede mną (jakieś 2 dni xD)
Knysha Napisano 10 Lipiec 2006 Napisano 10 Lipiec 2006 Bardzo fajnie jak narazie :) Btw. Warhammer ;]?
Tullaris Napisano 10 Lipiec 2006 Napisano 10 Lipiec 2006 no przeż napisał że Warmłotek :)... pare postów wyżej... heh czekam na gobliny :)... z niecierpliwością... jak się podszkole to chciałem po robić modele na bazie Dark Elves :)... heh wogóle widze, ze tu dużo luda w Warmłotku siedzi :)...
hkropinski Napisano 10 Lipiec 2006 Napisano 10 Lipiec 2006 no ciekawie, ja poczekam na teksturki;) pozdr
pecet Napisano 10 Lipiec 2006 Napisano 10 Lipiec 2006 gorzelnia piwa ? coś tu nie pasi :p a co do pracki to fajnie wyglada
Knysha Napisano 10 Lipiec 2006 Napisano 10 Lipiec 2006 no przeż napisał że Warmłotek :) Nie wczytywalem sie ;]
KacperSpala Napisano 10 Lipiec 2006 Autor Napisano 10 Lipiec 2006 Ad Tullaris: i w Hellsingu xDDDDDD (podpis :D) Update koło 22 będzie.
Tullaris Napisano 10 Lipiec 2006 Napisano 10 Lipiec 2006 ;), aż się łezka w oku kręci :).... czasem jeszcze spotyka się porządnych ludzi... chocby gdzies tam z drugiego końca Polski :)... heh kocham neta :)... u mnie na osiedlu niewiele porządnych ludzi :)... Te goblinki będą jakoś podrasowane przez ciebie, czy trzymasz się jako referencji zdjęć figurek, concept artów z Games Workshop...? (a ja mam skin do gg z helsinga! :D:D:D)
KacperSpala Napisano 10 Lipiec 2006 Autor Napisano 10 Lipiec 2006 podrasowane gdzie trzeba i odpuszczone gdzie trzeba :D (tj np magowi nie bedzie widac twarzy, bo bedzie stal przodem do biurka, toteż modelwoanie twarzy jegomoscia skonczy sie na nosie xD, natomiast gdzie gobby będą widoczne np na drabinie, postaram sie by byly dobre, w czym licze ze mi pomozecie ;D)
KacperSpala Napisano 10 Lipiec 2006 Autor Napisano 10 Lipiec 2006 a oto i obiecany up :D Co zostało : grzybki w leju, rozsypane na podłodze, trochę broni tu i ówdzie, elementy ściany (bardziej wypukłe kostki, może jakiś gobelin z herbem), Potem wezmę się za gobboski : ) edit : w co będzie grac 3jka gobblinków przy stole ? oczywiscie w najstarszą warhammerową grę : 4,2,1 . Gra polega na rzucie kostą i oczekiwaniu by wypadło 4,2,1 na raz. kto uzyska taką kombinację ten otrzymuje punkt. 3 punkty prowadzą do zwycięstwa xD
mkk3a Napisano 10 Lipiec 2006 Napisano 10 Lipiec 2006 skrzynie nie bardzo mi pasują. moze zrób z 2-3 wersje, rozniące sie wielkosci i jakimis detalami. te z half-life'a 2 bardzo fajnie wyglądają, mysle ze by pasowały. worki z czyms tam tez do poprawy, w miejscu gdzie są zwiazane, powinno być ciasniej i dodaj jakąś line wokół - moze nawet bardzo grubą, w koncu to cartoon do czego słuzy ta klatka z prawej strony? bo nie ma zadnego wejscia do niej :P zrob jakies drzwiczki z prętów i prostą kłódke.
KacperSpala Napisano 10 Lipiec 2006 Autor Napisano 10 Lipiec 2006 Link nie działa :(, co do skrzynek to miałem zamiar rozróżni je texturami, różne wielkości już są, co do worków -> poprawię : ) co do klatki : otwierana do dołu (tak, że więzień stoi na 'drzwiach'), zapomniałem o zawiasach u góry (tam widac takie wgłębienie, rączki i kłódka są pod pokrywą.) Dzięki za koment : )
CzAk1 Napisano 11 Lipiec 2006 Napisano 11 Lipiec 2006 Bardzo fajnie. Narazie mi sie podoba...będe wpadał tu częściej. Trzymam kciuki.
Hynol Napisano 11 Lipiec 2006 Napisano 11 Lipiec 2006 O kolejne akcje z WFB :) Czekam niecierpliwie - i taki pomysł - dodaj chłopakom tam jakieś extra odkręcone gadżety, jak na przykład plakat Timothy Larryego czy cuś.
KacperSpala Napisano 11 Lipiec 2006 Autor Napisano 11 Lipiec 2006 podsunąłeś mi ciekawy pomysł - na pergaminie będzie bretoński jeździec z napisem : ENEMY xD
Tullaris Napisano 11 Lipiec 2006 Napisano 11 Lipiec 2006 zrób stół operacyjny gdzie na High Elves' Elfkach będą robić testy działania grzybków :):):)....
KacperSpala Napisano 11 Lipiec 2006 Autor Napisano 11 Lipiec 2006 może w kolenej pracy X) edit: matura zdana : Polski - 59% / ustna 85% , Angielski - 93%/ ustna 100%, Matematyka - 84% szukam chętnych na lokum w wawie : ) Niepalących, niepijacych (zbytnio ^_^), a wybieram sie na PJWST.
KacperSpala Napisano 11 Lipiec 2006 Autor Napisano 11 Lipiec 2006 ok oto i update : widac co dodane / zmienione, ciąg dalszy jutro. Sugestie ? Rady ? Z góry dziękuję :)
mkk3a Napisano 11 Lipiec 2006 Napisano 11 Lipiec 2006 coraz ładniej. niezły bałagan juz sie tam porobił. fajnie ze zmodernizowałes klatkę :) przy biurku widziałbym jeszcze troche syfu. moze jeszcze pare kartek, jakies półeczki na scianie, na nich buteleczki, słoiczki itp.
KacperSpala Napisano 11 Lipiec 2006 Autor Napisano 11 Lipiec 2006 i rozlane , kapiące piwo - półeczki miodzio pomysł ^^, dzięki .
vv3k70r Napisano 11 Lipiec 2006 Napisano 11 Lipiec 2006 sugestia i rada: zrob po goblinsku, tu ciagle jest porzadek :) deski,s ciany, wszystko ladne i rowne jeszcze :)
Kuciel Napisano 11 Lipiec 2006 Napisano 11 Lipiec 2006 no jakas dziura potrzebna, pekniecia, połamane przedmioty itd :]
KacperSpala Napisano 11 Lipiec 2006 Autor Napisano 11 Lipiec 2006 scianami sie zajmę jak tylko zrobie uzbrojenie (sejmitary i szabelki, gobelin z włócznią)
KacperSpala Napisano 12 Lipiec 2006 Autor Napisano 12 Lipiec 2006 mały bo mały ale zawsze - poranny up, to chyba ostateczna wersja oświetlenia w scenie, może księżyc dam troszke jaśniejszy, a może nie, będzie zależało od tego jak będą wyglądac tekstury :)
KacperSpala Napisano 12 Lipiec 2006 Autor Napisano 12 Lipiec 2006 kolejny update : )) oceniajcie, wysówajcie sugestie, pomysły zapodaje 2 werjse oświetlenia, prawdopodobnie bede robił scenke pod 2gą wersje : zmiany : zamiast gobba, w klatce będzie siedziała mała wywerna pomysł na scenke dzienną : gobliny w pełni pracy, jeden na drabinie, 2ch gra w 4,2,1, jeden przy taczkach jeden wrzuca grzybki a szaman przegląda księge. pomysł na scenke nocną : śpiące gobliny, na lewo jeden oparty o ten 'stól ze swieczką', drugi leży na deskach głową oparty o krzesełko, goblinski szaman leży z nosem w książce, na pieterku leży gobbo z głową na worku, koło drzwi zaraz pod dziurą leży gobbo w taczkach i wszystkie śpią, wywerna też śpi, a w drzwiach pojawa sie schylona High Elfka z łukiem albo jakimiś sztyletami (a'la legolas) jeśli starczy mi cierpliwosci to zrobie obie, ale bardziej korci mnie 'nocna', czekam na Wasze opinie ^^
CzAk1 Napisano 13 Lipiec 2006 Napisano 13 Lipiec 2006 Tych przedmiotów w scenie chyba wystarczy- jak będzie ich za dużo to chaos sie zrobi i scena będzie nie przejzysta. Czekam na Goblinki. Pomysł ze scneką nocną jest fajny. Światło OK...rozumiem, że jesli będzie noc to główne światło nocne będzie padać przez to wejście.
KacperSpala Napisano 13 Lipiec 2006 Autor Napisano 13 Lipiec 2006 Tak jest - wejście + 2 świeczki - jedna na stoliku, jedna na głowie któregoś z goblinów/ przy nim. Właśnie nad goblinkami pracuję, tutaj updatecik : ) : speed goblin head (około 45 minut - 1h xD), myśle że dokładniejszy model nie będzie mi potrzebny do tej scenki.
c4rl0s Napisano 13 Lipiec 2006 Napisano 13 Lipiec 2006 milusi ten goblinek no i ten syfek na nosie niedowyjeb ...a troche do poprawki jakas taka krzywa mi sie glowa wydaje no i lewy łuk brwiowy jest troche wyzej cchyba ze tak ma byc bo to taki wyraz twaqrzy to okej
KacperSpala Napisano 13 Lipiec 2006 Autor Napisano 13 Lipiec 2006 tak tak - on wyraża bezbrzeżne zdziwienie, lub rodzaj cfaniactwa :D bo zrobiłem mu morfy już xDDDD, cos do poprawy ? co do swiateł ... nie wydaje się wam , że swiatło świecy na stoliku jest troche za mocne ?
KacperSpala Napisano 13 Lipiec 2006 Autor Napisano 13 Lipiec 2006 No i znowu update, cos tu cichawo xDD Nożki i łapki do zrobienia.
Rekomendowane odpowiedzi