max_1989 Napisano 1 Sierpień 2006 Napisano 1 Sierpień 2006 DLA JURY :) PL: Indianie tak samo jak inne kultury mieli swoje legendy, w swojej pracy chciałem zobrazowac legende o "Wielkim Duchu". W pracy używalem tekstur wyłacznie malowanych recznie. Natomiast co do narzedzi to 3ds max, zbrush, photoshop, vray :). Za inspiracje posłuzyl mi koncept http://www.slibe.com/imagestumb/ac7935b7-1152765469-userI.jpg, którego autora jednak nieznam. Uzylem go w dośc "luznym" stopniu :) EN: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Witam, chciałbym i ja dołączyć do wszystkich i stoczyć boje :). Poniżej krótka historyjka. W większości indiańskich wierzeń pojawia się Wielki Duch, czyli niezbadana siła obecna we wszystkich formach życia. Znany jest on również jako Kreator, lub Wielki Stwórca, i przypisuje mu się stworzenie wszystkiego, co składa się na wszechświat. Pomagają mu w tym inne duchy, które powiązane są z różnymi elementami przyrody. Każde indiańskie plemię miało dla Wielkiego Ducha swoje własne określenie: Algonkinowie nazywali go „Gitche Manitou”, Czejenowie – „Heammawihio”, a Szaunisi – „Finisher”. Indianie wierzyli, że ziemia i ludzie są ze sobą powiązani mistyczną współzależnością. Opowiadań o duchach nigdy nie zapisywano, lecz przekazywano je ustnie z pokolenia na pokolenie. Przekazy te wyjaśniały też wiele naturalnych zjawisk, począwszy od tego, skąd wziął się ludzki płacz, a skończywszy na tym, jak powstały rzeki i góry. Poniżej concept, będzie zapewne w dosć dużym stopniu zmieniony. Tu i ówdzi e dojdą pochodnie, roślinki + jeden szaman :). Wszyscy te smoki robią chciałbym być orginalny :) http://www.slibe.com/imagestumb/ac7935b7-1152765469-userI.jpg concept: autor nieznany
KacperSpala Napisano 1 Sierpień 2006 Napisano 1 Sierpień 2006 PIĘKNE TO JEST ! Jak Ci się uda chociaż w połowie taki klimat jak na tym arcie osiągnąc, to ja jestem z tobą ! Powodzenia.
opor Napisano 1 Sierpień 2006 Napisano 1 Sierpień 2006 No...bardzo ladne. Podoba mi sie podejscie do tematu, tzn ...cos innego. Powodzenia!
Koniu_PL Napisano 2 Sierpień 2006 Napisano 2 Sierpień 2006 No no concept fajowy :) Życzę powodzenia z całych sił ! Mam nadzieję, że się nie zniechęcisz i że zdobędziesz jakieś większe miejsce w tej bitwie :) Powodzenia !
Leru Napisano 3 Sierpień 2006 Napisano 3 Sierpień 2006 max_1989 -> będziesz przenosić koncept dosłownie tak jak jest dodając tylko pare elementów czy to tylko oparcie ? Super by było zobaczyć coś tylko lekko opartego na tym koncepcie, którzy przedstawiłeś :) witam i powodzenia życzę
max_1989 Napisano 2 Wrzesień 2006 Autor Napisano 2 Wrzesień 2006 Witam, zapewne juz większosc z was zapomniała o tym wątku :) a ja ciągle pracowałem. Chciałem aby ta bitwa nauczyla mnie przede wszystkim wypalania displace'a :) i tak sie stalo ... . Nigdy mi nie szło modelowanie skałek itp wiec pomysł z jaskinią wydał sie dosc ciekawy :). Model podstawowy zrobiłem w maxie później eksport do zbrusha i tam displace'ka sie wypaliło i spowrotem do maxa :). Poniżej efekt moich prac :). Miejscami wyszło kilka baboli aczkolwiek to sie zakryje jakimiś roślinkami :). Conceptu raczej sie nie bede zbyt mocno trzymał, bo nie mam ochoty na tworzenie kopii :). ogromne podziękowania dla dwóch misiaczków: klicusia :* oraz mrw_1980 :*
tomeus Napisano 3 Wrzesień 2006 Napisano 3 Wrzesień 2006 Narazie całkiem całkiem, troche niewiem gdzie to ma ręce, gdzie nogi :D W każdym bądź razie wygląda niesomowicie. Czekam na efekt końcowy ! pozdro :)
max_1989 Napisano 19 Wrzesień 2006 Autor Napisano 19 Wrzesień 2006 thx za komentarze :) Troszke popracowalem i takie coś wyszło :) big całusek dla Vorusia :* za pomoc w "oświetleniu" :) wersja w wyższej rozdzielczosci: http://www.slibe.com/image/8de7028a-4-jpg/ PS: jeśli chcecie sie brac za displacy a macie słabe serce to nie róbcie tego :) szkoda zdrowia ... :]
kurt_hectic Napisano 19 Wrzesień 2006 Napisano 19 Wrzesień 2006 max! mowie Ci. to wytloczanie siatki nie spisuje sie dobrze gdy chodzi o env... uwierz mi i uzyj edit poly... edit poly to nasz jednyna nadzieja :o
max_1989 Napisano 21 Wrzesień 2006 Autor Napisano 21 Wrzesień 2006 thx kurt za komentarz ;) ty dalej tkwisz przy swoim, zapewniam ciebie ze bys sie zachasał modelując te wszystkie fałdki juz nie wspominając o kompie :) Tymczasem troszke popracawolem i zaczolem prace nad wodą. Wszystko co nowe dodalem w photoshopie. Nie oszczedzajcie tak komentarzy :)
Vorek Napisano 21 Wrzesień 2006 Napisano 21 Wrzesień 2006 jedziesz jedziesz :) ale jednak bardziej bym uwydatnił głębię tej jaskini. Woda fajnie wychodzi. Pozdrawiam
tomeus Napisano 21 Wrzesień 2006 Napisano 21 Wrzesień 2006 No już sie robi naprawde ciekawie :) Czekam na nastepny updatety :)
ferni Napisano 21 Wrzesień 2006 Napisano 21 Wrzesień 2006 naprawde niezle, jednak mnnie osobiscie cholernie drazni to zólte swiatlo to na fotce która sie inspirowales zdecydowanie mi sie bardziej podoba
max_1989 Napisano 22 Wrzesień 2006 Autor Napisano 22 Wrzesień 2006 thx za komentarze :) uwzględniłem uwagi i oto efekt :) edit: + male co nieco jeśli chodzi o modele z zbrusha
ferni Napisano 23 Wrzesień 2006 Napisano 23 Wrzesień 2006 http://bumskee.cgsociety.org/gallery/406707/ ten klimat mi bardziej odpowiada
max_1989 Napisano 23 Wrzesień 2006 Autor Napisano 23 Wrzesień 2006 ferni --> a komu taki klimat nieodpowiada? :) tylko zeby taki klimat osiągnąc trzeba osiągnące pewien poziom jaki przychodzi z latami ... Natomiast jeśli chodzi o prace to nieco zmęczony już tą pracką pokazuje to co mam na chwile obecną, powoli mi brakuje juz pomysłów na dodawanie kolejnych elementów a konkretnie pomysłu na nie, stad mam prośbe o to abyście coś doradzili :)
Koniu_PL Napisano 23 Wrzesień 2006 Napisano 23 Wrzesień 2006 Ja to już powiedziałem na prv, co myśle, ale powinieneś zmienić wodospad na bardziej realistyczny, bo troszku się oddcina od sceny + jeszcze dodać trochę roślinności skało-lubnej (?) gdzieniegdzie :) 3maj się.
ndru_w Napisano 23 Wrzesień 2006 Napisano 23 Wrzesień 2006 Hej :) Oryginalność pracy duża. Jak dla mnie ma to nawet klimat :) ("światło w tunelu" z bajerami ;) ). Pamiętaj, że w takich pracach duży wpływ ma gra światła, która odgrywa tu dużą rolę (na razie jest dobrze, ale zawsze można to jeszcze dopieścic :D). A co dodać? Masz tu dużą dowolność, nie będę mówił co dokładnie... bo później będzie na mnie :P, ale spróbuj puścić swoją ulubioną piosenkę, zamknąć oczy i się wczuć w ten klimat (coś do głowy musi przyjść), choćby jakieś roślinki jak było już wspomniane, a może nawet jakieś duchy w poświacie :). Co wymyślisz będzie dobre (nawet napis "byłem tu Edek" może dać coś do myślenia :D) Pozdrowionka :)
max_1989 Napisano 24 Wrzesień 2006 Autor Napisano 24 Wrzesień 2006 Koniu --> thx za wszystkie rady, co ja bym bez ciebie zrobił misiu :* ndru_w --> również dzieki za dobre rady :) mały ale zawsze postęp .... ) pzdr.
max_1989 Napisano 24 Wrzesień 2006 Autor Napisano 24 Wrzesień 2006 W więc tak .... Patrzałem sobie cały dzionek dzisiaj w tą pracke troszke poprawiłem i uznałem że czas najwyższy kończyc, za wiele istotnych rzeczy juz nie jestem w stanie dodac, a spędzanie całego dnia na dodaniu kilku splinów których zrobienie zajmuje kilka minut nie ma sensu .... zapraszam do komentowania w dziale finished works :) http://max3d.pl/forum/showthread.php?p=441103#post441103
Rekomendowane odpowiedzi