Wilq Napisano 4 Sierpień 2006 Napisano 4 Sierpień 2006 Witam Postanowiłem przyłączyć się do społeczności forum MAX3D.PL i poddać moje wypociny waszej ocenie i krytyce (mam nadzieję konstruktywnej i rzeczowej). Na początek wrzucam moją łazienkę (projekt jest zaczerpnięty z czasopisma). Czekam na pierwsze... ciosy i pozdrawiam.
patry Napisano 4 Sierpień 2006 Napisano 4 Sierpień 2006 Eeee... nie wiem co mówić... Teksturki mi się trochę nie podobają, ale mówie to bo nie wiem do czego się przyczpić :)
piotrek Napisano 4 Sierpień 2006 Napisano 4 Sierpień 2006 Popracuj trochę nad kadrem, bo ten jest taki nijaki. Tekstura na podłodze wydaje się być skrzywiona. Fajnie nawet ręcznik wszedł, szkoda, że brak na nim futerka :) Pokaż też więcej tego pomieszczenia.
ozzyslip Napisano 4 Sierpień 2006 Napisano 4 Sierpień 2006 strasznie kanciasta ta drewniana podstawka pod umywalke za malo segmentow.
ozzyslip Napisano 4 Sierpień 2006 Napisano 4 Sierpień 2006 strasznie kanciasta ta drewniana podstawka pod umywalke za malo segmentow. jakbys oogl to daj render w wiekszej rozdzielczosci o malo widac... aha no i umywalka nie wyglada jak zporlceany za malo odbija i daj jakis bump na kafelkach bo plaskie strasznie... nie chce duzo gadac bo sam niewiele umeim ale wydaje mi sie ze tylko to jest zle :)
Wilq Napisano 4 Sierpień 2006 Autor Napisano 4 Sierpień 2006 Dzięki za zainteresowanie. Sądziłem że utonę wśród wypasionych samochodów i twarzy. piotrek - juz renderuję większy kadr. ozzyslip - właśnie zarzuciłem render, materiał umywalki poprawiony.
makbol Napisano 4 Sierpień 2006 Napisano 4 Sierpień 2006 hmm...wyglada troche jak lowpoly. Być moze tak ma być :)
Wilq Napisano 4 Sierpień 2006 Autor Napisano 4 Sierpień 2006 pierwszy update Czekam na uwagi... pozdrawiam
makbol Napisano 4 Sierpień 2006 Napisano 4 Sierpień 2006 wilq od razu lepiej tylko zlikwiduj fisheye bo imho dziwne to wyglada. Troszke pusto w tej łazience.
eazy Napisano 4 Sierpień 2006 Napisano 4 Sierpień 2006 nie znam się na obecnych trędach, ale od kiedy kładzie sie panele w łazience zamiast płytek?? :>
Wilq Napisano 4 Sierpień 2006 Autor Napisano 4 Sierpień 2006 eazy - tak jak wspominałem wcześniej, projekt jest z czasopisma (dobre wnętrze 11/2005).
eazy Napisano 4 Sierpień 2006 Napisano 4 Sierpień 2006 O_o do czego to doszło :P IMO wydaje mi się że wanna powinna być bardziej matowa, wygląda troche jak chromowana (takie moje drobne spostrzeżenie)
BizU Napisano 4 Sierpień 2006 Napisano 4 Sierpień 2006 albo te ujecie jest takie szerokie, albo takie szerokie jest te ujecie. ten ręcznik kuje w oczy.... albo brak spłuczki na tronie jak długo zajmujesz sie 3D?
Wilq Napisano 4 Sierpień 2006 Autor Napisano 4 Sierpień 2006 BizU - właściwie to troszkę już... ale to była tylko teoria, lub jakieś małe scenki. Mam pare prac, ale planuję się głębiej tym zająć i popracować żeby wyjść na powierzchnię...
piotrek Napisano 5 Sierpień 2006 Napisano 5 Sierpień 2006 Odrazu lepiej wygląda całe wnętrze. Ale z tą perspektywą to pojechałeś...
Wilq Napisano 8 Sierpień 2006 Autor Napisano 8 Sierpień 2006 Witam Po krótkiej przerwie, wrzucam kolejny update... czekam na uwagi... [/url]
!Ewert Napisano 8 Sierpień 2006 Napisano 8 Sierpień 2006 ale fatalnie wygląda ten twój parkiet wogóle nie pasuej do reszty ale jak chcesz to miej go;] popraw nad ręcznikiem który zwisa, sraj taśma też jakaś nie tego a tak to wydaje mi sie fanie;] Pozdrawiam
siwy Napisano 20 Sierpień 2006 Napisano 20 Sierpień 2006 Czołem wilkq. W końcu pojawiłeś się na forum. Napiszę parę słów od siebie. Kadr: ostatni moim zdaniem przesadzony tak jak i wcześniejszy. Celowałbym w coś pomiędzy. Najbardziej w oczy kłują kolorki i materiały. Kolory za jaskrawe a materiały nienaturalne. Daj wszędzie vraymtl a na kaflach mocno rozmyte (zależy jeszcze jakie kafle) i mocniejszy bump bo teraz wyglądają płasko. Mówiąc o jaskrawości miałem na myśli ręcznik i ten parkiet. Może żeby parkiet coś odbijał to by bardziej realistycznie wyglądał. Zmieniłbym w ogóle jego mapkę. Ceramika ma przesadzone odbicia. Coś ze światłem mi nie leży. Nie wiem do końca co bo nie znam ustawień ale możnaby nad tym jeszcze popracować. Rolka srajtaśmy jest raczej za mała razem z uchwytem. Aha wracając do tego ręcznika (czepiam się hehe) to może nie najgorzej z tym kolorem, na wcześniejszym renderze było za jaskrawo. to tyle chciałem się trochę poczepiać, myślę że nie masz mi za złe :)
dyonizoss Napisano 21 Sierpień 2006 Napisano 21 Sierpień 2006 witaj na forum! generalnie nie jest źle. Jeżeli chodzi o koorystyke itp i rzeczywiscie tk było na referce, to nie zmieniaj. Mi jednynie co troszke przeszkadza to za duzo sie dzieje na scianach od tych śiwatełek ( to sa IES'y ?? ) moze jak by dało rade ten efekt troszke zmniejszyc. Nie wiem tez, czy te deseczki w posadzce nie są za małe. Widac, ze z modelingiem wiekszych problemów nie masz, bedą z Ciebie ludzie :) PoZdRo!!!
Rekomendowane odpowiedzi