Napisano 4 Sierpień 200618 l Hej Od dluzszego czasu chcialem cos takiego zrobic, wiem ze moze teraz nie jest to najlepszy czas (bitwa) , ale akurat mi sie poluznilo i moge wiecej czasu posiwiecic na doszkalanie sie :) (watek podpatrzylem z cgtalka juz jakis czas temu i pomyslalem ze to nie glupi pomysl zeby u nas tez byl taki) A wiec glownym zalozeniem watku jest to ze bede codziennie poswiecal jakies 10 minutek na zrobieniu glownej bryly jakiejs postaci, zwierzaka , czy mutanta mozna robic po prostu wszystko co przyjdzie do glowy , np. kwiatka z nogami ludzkimi itp ogranicza tylko wyobraznia :) Bede staral sie jak najlepiej odwzorowac koncept mam w tym wielkie braki :) Do watku wrzucamy , siatki + concept + render (albo scrin modelu z ms) Zapraszam do zabawy :) A wiec zaczynam od wrzuceniu 2ch sesji : pierwsza jakies 10- 15 min 2ga 20 min Jeszcze raz zapraszam wszystkich do zabawy czym nas wiecej tym lepiej:)
Napisano 4 Sierpień 200618 l Ok, to i ja wrzucam modelik, koncept ten sam co u Klicka. czas 2 h ;/ silo. box modeling
Napisano 5 Sierpień 200618 l Fajny topic ;] poniżej daje concept znaleziony gdzieś w necie a w załączniku bryłę mojego pseudo modelu :F btw. nie wie ktoś przypadkiem jak w wingsie ustawić przeźroczysty materiał przy modelowaniu ?
Napisano 5 Sierpień 200618 l Autor Ladne brylki chlopaki :) starajcie sie o uzyskac przejzystosc siatki a bryle tworzyc od najmniejszych polycautow :) pomaga to szybko opanowac siate Wizz - Tak tylko w wingsie :) Zonk - Tab naciskasz ;] ale musisz material ustawic z opacity na 50% albo na wiecej ;] Czas jakies 15-20 min
Napisano 5 Sierpień 200618 l super sprawa z tym contest em, KLICEK moglbys podac adres stronki z kotrej brales te koncepty ?
Napisano 6 Sierpień 200618 l Witam , probowalem zrobic bryle postaci z filmu "potwory i spolka" .70minut ;/ .Pozdrawiam :)
Napisano 6 Sierpień 200618 l Wybacz KLICKU, że ci koncept ukradłem, ale nie chciało mi się szukać niczego ;]
Napisano 6 Sierpień 200618 l piotrek zajefajnie!! ok kolejny concept tym razem z 25min :) ps. klicus dzieki za watek mozna sie duuuzo nauczyc :) pozdro
Napisano 6 Sierpień 200618 l Ładne bryłki! Wrzucac wiecej! Nastepny mój glut, tym razem concept narysowałem ja xD . Concept heheh: A tutaj modelik: O wątek przyklejony sweet! Klicek , klicknął gdzie trzeba, ghyhyh.
Napisano 7 Sierpień 200618 l Adek -> Odruchowo sprawdzilem zapasy domestosu w lazience. Ładne modele , rozpedzacie sie widze mocno. A tutaj moj zabawny smoczek, concept ołówkiem tez mój: Wyglada niepozornie, ale zjadłby wszystkie bitewniakowe smoki bez mrugnięcia okiem. ;]
Napisano 7 Sierpień 200618 l Adek -> No dobre to jest, ale to wyglada jak gotowy model a nie zarys. Razi -> Takie pracki to lepiej w galeria 3d -> speed modeling . Tutaj starajcie sie wrzucac , zarysy bryły , skladalaje sie malej liczby poligonow, najlepiej jakichs bardziej rozbudowanych stworkow, zeby mozna bylo co uogólniać. Czas modelowania: za długi! , mam problemy z szybkoscia modelowania, moze to sie zmieni jak bede duzo modelował. Soft: Wings (super jest) Green beast:
Napisano 7 Sierpień 200618 l Witam!! ludzie nie piszcie postow bez bryl :) brumugun--> czy ja wiem czy gotowy model jak dla mnie to to bryla :) pozdro
Napisano 7 Sierpień 200618 l Tym razem wesola żaba :czas :50 minut,znowu troche dlugo ;/ .Pozdrawiam :)
Napisano 7 Sierpień 200618 l Dzieki patry, niedlugo, sczerze powiedziawszy to niewiem dokladnie ile to modelowalem, ale dosc szybko mi sie tego stworka modelowalo
Napisano 7 Sierpień 200618 l Autor Panowie superowe brylki :) co tu duzo mowic tak trzymac i przykladac sie do proporcji bo o to w tym najbardziej chodzi :) zeby odrazu odczytac propsy conceptu. Ja sie staram ale marnie wychodzi w szybkim czasie hehe Adek Cg jezeli chodzi o brylki sa super, ale doradzal bym mniejsza ilosc loopow tylko tam gdzie sa niezbedne, dzieki temu bedziesz mogl bryle dowolnie modyfikowac w latwiejszy sposob ale to chyba wiesz :) Acha i postujmy i komentujemy kiedy wrzucamy swoje brylki 5- 10 min kazdy moze posiwecic przeciez :) moj przed wczorajszy i wczorajszy zalegly :) sora za opoznienie :) pierwszy w 5 min staralem sie odrazu uchwycic to co najwazniejsze (nieudanie :P ) 2gi 15-20 min (tez nieudanie :) )
Napisano 7 Sierpień 200618 l Dobra dorzuce coś od siebie, chociaż za bardzo podobne do konceptu nie jest ;p Chyba wybrałem za trudny koncept, chociaż gdyby nie to , że jak przesuwam obiekt w wingsie w pespektywie teoretycznie w dwóch wymiarach to naprawdę vertexy latają mi gdzie chcą , to kto wie jak by ta bryła teraz wyglądała^^
Napisano 8 Sierpień 200618 l Takiego Pluto probowalem jeszcze zrobic ,45 minut, chyba musialbym jednak zagescic te siatke ;/ . Pozdrawiam :)
Napisano 8 Sierpień 200618 l Red beast: Edit:: Przepraszam za offtopic, ale pobawiłem sie w mudboxie , zaczelem rzezbic , w trans jakis wpadłem xD : CHyba inne modele tez wezmą kąpiel błotną :D .
Napisano 9 Sierpień 200618 l Witam do tej pory sama organika się przewijała, ale teraz się to zmieni ;p Miałem zamiar wymodelować działko ale juz nie mam siły i oczy mi się zamykają ;] btw. brumugun świetnie wyszedł ci ten stworek po tej "kąpieli błotnej" :d bardzo ładnie pokazałeś mięśnie... Edit: dorobiłem skrzydła, bo wcześniej zapomniałem xD
Napisano 10 Sierpień 200618 l kolejne postacie, wczorajsza i dzisiejsza dzieki KLICEK za rade :) faktycznie czasami mam z tym problemy, mam nadzieje ze teraz jest lepiej brumugun bardzo ladnie sobie radzisz z tymi bestyjkami :), faktycznie ta Mudbox owa wersja bardzo fajna zonk samolocik fajny, tylko troche za duzo loopow dales (tam z boku), z jednym kolem to ten biedak zginie przy ladowaniu :P
Napisano 11 Sierpień 200618 l Oki to i szybki szkic ode mnie- umieszczam ze sporym spóźnieniem, ale tak się akurat złożyło że dopiero dzisiaj mogłem spokojnie do maxiaka usiąść- a pomysł i koncept od razu przypadły mi do gustu. Koncept jeśli dobrze pamiętam- Kengi'ego (jeśli się mylę proszę o sprostowanie ;) ). Pozdrawiam,
Napisano 11 Sierpień 200618 l KLICEK, Gotham super brylki :) Gotham jak mozesz to wrzuc jescze wersje z ms ok to moje dwie dzisiejsze brylki
Napisano 11 Sierpień 200618 l Gotham -> Najlepiej wrzucac, concept , siatke i smootha, tak jak Klicek w pierwszym poscie napisal. Widać, że nałogowi ciągacze vertex'ow, nie prożnują ;) . Ładne modele.
Napisano 11 Sierpień 200618 l Witam, znowu pewnie za dużo loop'ów i zupełnie nie podobny do conceptu ale ciężko mi było uchwycić proporcje bo nie jest do widok od boku ;/ W sumie cała bryła wygląda inaczej (raczej jak lis a nie wilk :F) ale wrzucam, żeby sie motywować do dalszej pracy ;P Adek_CG przy samolociku kompletnie zapomniałem z tym kołem więc będzie musiał sobie jakoś radzić przy lądowaniu :D btw:fajne modeliki, w ostatnich chyba bardziej zacząłeś się skupiać się na samych bryłach. brumugun kolejny bardzo fajny modelik po samej bryle można rozpoznać z jakiego to konceptu. Gotham po raz kolejny ten sam modelik i po raz kolejny bardzo ładna bryła. Ps: co do mojego wcześniejszego modelu [samolotu] wie ktoś jak sensownie można usunąć conajmniej 2 z 3 loop'ów na środku ale tak, żeby przy okazji wszystkie face'y utrzymać jako quady a nie pięciokąty etc?
Napisano 15 Sierpień 200618 l Adek_CG- Thx :), problem w tym że siatka nie jest pod ms... Chociażby przekrój nóg jest czworobokiem -> zmieniły by się w zwisające ciągutki pozbawiona formy. Brumugun- Sęk w tym ze zaczynam modelować sdsem po naszkicowaniu... więc ms odpada, a siatki są fajne na wypracowanych topologicznie modelach czy też na trafnie zoptymalizowanym low poly... Ale na szkicach? ;) Oki to następny szkic, bardzo szybki i słabo wyważony ale i pora po prostu konkretna... Koncept autorstwa Kelly Hamilton.
Napisano 15 Sierpień 200618 l Fajne modele, od jutra zaczynam masową produkcje ;], moze ktos polecic jakies miejsce, gdzie mozna znalesc jakies koncepty stworków? Gotham -> Milutki pokemon, jak dla mnie to jest całkiem wporządku, wszystko do siebie pasuje. BTW. No wrzuć siatki, nie daj się prosić :) , przeciez juz na takich ogolnych bryłach widac zalążki loopów i rozłożenie tego wszystkiego, poswiec te pol minuty wiecej . ;) Moze dla Ciebie , taka siatka nic nie znaczy, ale dla poczatkujacego juz tak. No dobra troche tego grubaska robilem , w za duzy detal poleciałem, ale wrzucam . Edit:: Poszerzyłem nogi. =]
Napisano 16 Sierpień 200618 l No dobra, podobają mi sie te prace niektóre :D:D jak tak piszecie, że 15-20 minut to mi szczena opada. Może napiszecie jeszcze taki tutek do box modelingu ? Taki :p zrozumialy dla noobów w tej dziedzinie ? Przydałby sie dla wielu osób a również dla mnie :]. Szukałem troche tutków ale większości nie do końca rozumiem.
Napisano 16 Sierpień 200618 l Tu masz taki prosty tutek o robieniu bryłki z boxa jest do silo ale można go zastosowac w kazdym programie. http://www.southerngfx.co.uk/general/tutorials/23-silo_dino/tutorial.htm