Master Kiełbaster Napisano 22 Sierpień 2006 Napisano 22 Sierpień 2006 Nie ma to jak zgranie w zespole :p . Ten dzik ma za duże gały. I mało sympatyczny wyraz twarzy ;*.
muody Napisano 22 Sierpień 2006 Napisano 22 Sierpień 2006 pierwsze próby uważam za niezwykle udane, mam nadzieję, że dalej będzie się tak układać. jutro lepiej skalibruję skaner. tak jak mówiłem wcześniej, ponad moje możliwości nie jestem w stanie rysować, mam nadzieję, że jury będzie o tym pamiętać http://img48.imageshack.us/img48/3536/03on2.jpg Maqs, ty jesteś od tłumaczenia o co chodzi :P
Maqs Napisano 22 Sierpień 2006 Autor Napisano 22 Sierpień 2006 LOL;d;d Ja wytlumacze o co chodzi z tekstorowaniem, robimy cala scene ale bez tex, potem renderujemy 2 obrazy. Pierwszy to ladnie oswietlona scena, cienie itd. drugi render to taki... byle jaki:D gdzie kazdy model renderuje sie z konturami, render z konturami Avenger drukuje i maluje na nim tex (farbami), potem skanuje to i mixujemy kolorki razem z ladnym renderem, narazie przeprowadzamy testy, rozowa kredka w prezencie dla wladcy kiełbasy Pozdro
Master Kiełbaster Napisano 22 Sierpień 2006 Napisano 22 Sierpień 2006 Hoo! Akwarelkami po UVkach było by fajniej ;p
KoMic Napisano 22 Sierpień 2006 Napisano 22 Sierpień 2006 hmmm, witam, widze ze dysponujesz pozadnym i fachowym warsztatem, modele sa na bardzo wysokim poziomie, jesli scena bedzie w rownie dobrym stylu to narazie narazie jestes kolego wedlug mnie najpowazniejszym kandydatem do tytulu: ]
Maqs Napisano 23 Sierpień 2006 Autor Napisano 23 Sierpień 2006 Dzieki KoMic:D No czas na scene (Avenger maluje concept) a ja narazie modeluje posagi/rzezby ktore beda ozdabialy scene To narazie model bez detali A tu juz zaczolem dodawac powoli detale do podstawy
RK Napisano 23 Sierpień 2006 Napisano 23 Sierpień 2006 Rzeźba ślicznie modelowana (naprawdę zazdroszczę skilla) ale strasznie dziwnie ma tą tkaninę- jakby to był facet to jeszcze byłoby wiadomo na czym wisi ale tak... dziwne.
Maqs Napisano 23 Sierpień 2006 Autor Napisano 23 Sierpień 2006 Ano prawda:) skoncze dodawac detale posagowi to poprawie tkanine, dzieki
Maqs Napisano 23 Sierpień 2006 Autor Napisano 23 Sierpień 2006 No statua skonczona..hmm tylko ta szmata, ale nie chce mi sie jej poprawiac teraz pora poexperymentowac z normalmapami:D
Master Kiełbaster Napisano 23 Sierpień 2006 Napisano 23 Sierpień 2006 Odnośnie cycków i szaty :* http://www.milos-island.gr/images/general/venus11.jpg - tak było by milej.
kubi Napisano 23 Sierpień 2006 Napisano 23 Sierpień 2006 Nie da się ukryć że piersi takie sylikonowe z deka :)
muody Napisano 23 Sierpień 2006 Napisano 23 Sierpień 2006 skonczylem modelowac futerko, tak sądzę niestety rendera nie pokażę, bo coś mi siadło... muszę jeszcze dograć Vertex Paint z materiałem, naprawdę nie wiem co jest grane. w razie czego na tex wypalę, ale na dzis starczy tej zabawy (to bardziej dla Maqsa ten screen, na gg go już nie ma ;/) http://img179.imageshack.us/img179/7113/20xd7.jpg
Maqs Napisano 23 Sierpień 2006 Autor Napisano 23 Sierpień 2006 Nie no czasteczki na screenie ladnie ulozyles, ale tyle tych fieldow (chyba wind) ze dzika razem z tym calym syfem wsadzimy do oddzielnej warstwy:D Mogles mi podeslac plik to bym zrobil renderek;)
Miśko Napisano 24 Sierpień 2006 Napisano 24 Sierpień 2006 Ręce i głowa posągu wyglądają jagby sie stopiły oO można je ułamać? (Patrz referka Mastera Kiełbastera)
muody Napisano 24 Sierpień 2006 Napisano 24 Sierpień 2006 nad konceptem pracujemy, bedzie to pewnie cos takiego uwagi proszę http://images2.fotosik.pl/138/efa339ae74fbf075.jpg
Maqs Napisano 24 Sierpień 2006 Autor Napisano 24 Sierpień 2006 Jeszcze nieco poprawiony posag numer 1:) (chcialbym zeby w blenderze wygladal podobnie:D )
KacperSpala Napisano 24 Sierpień 2006 Napisano 24 Sierpień 2006 o.o oł maj fakin god. Teraz ty masz najlepszy model w tej bitwie xDDDD, miłej dalszej pracy życzę i skoncz.
muody Napisano 24 Sierpień 2006 Napisano 24 Sierpień 2006 teksty jakieś tutaj, najlepszy model, a nikt o koncepcie. ludzie HELP bo my to chcemy skonczyc do 15 pazdziernika!
Gość _Kreska_ Napisano 24 Sierpień 2006 Napisano 24 Sierpień 2006 wiem ze to koncept ale teraz nie wiem za bardzo na co się patrzeć, te posągi jakoś odciągają uwage od głównego motywu. a, posąg nr 1 świetnie wyglada.
Mariusz Kl Napisano 24 Sierpień 2006 Napisano 24 Sierpień 2006 To prawda że posągi odciągają uwage od głównego motywu, może jakbyś je oddalił... poza tym to modele super szczególnie posąg nr. 1. Proporcje pewnie się zmienią bo narazie główna postać jakaś taka malutka się wydaje :) no i coś pusto w tle. Powodzenia...
Maqs Napisano 24 Sierpień 2006 Autor Napisano 24 Sierpień 2006 No coz to nie postac malutka tylko dzik wielki (wedlug mitu skubaniec byl niezle przerosniety) chociaz jak teraz na to patrze to chyba herakles powinien byc nieco wiekszy, dzieki Mariusz, jutro zabieram sie za posag numer 2, chcialbym jutro tu przeczytac kilka komentarzy na temat conceptu, interesuje mnie wasze zdanie na temat oswietlenia, pozycji dzika, heraklesa oraz otoczenia. My z Avengerem jakos nie mozemy nic sensownego wymyslec ( a jak na zlosc blender wykazuje niechec do pracy i ujawnia swoje braki)
Gość _Kreska_ Napisano 24 Sierpień 2006 Napisano 24 Sierpień 2006 moze zrobicie coś w tym stylu? http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b9/Berlin-tiergarten_luetzowplatz_herkules_20050506_p1030068.jpg bo teraz to co się dzieje? on biegnie za tym dzikiem czy zrzuca go ze schodów? no i dof daje efekt podwodnej scenki :)
muody Napisano 25 Sierpień 2006 Napisano 25 Sierpień 2006 Kreska: z tym dof'em racja :( inna rzecz, że Blender nie liczy go w jednostkach tylko pixelach = zmieniam res, zmienia sie rozmycie. spoko, postaram sie coś z mgłą zrobić dodatkowo Maqs: wezmę jednak tego a-bit-more-high-poly dzika, teraz herakles jak wklejony wyglada w ta scene, a dzika mozna ze schodami porownac ;] Mariusz Grabon (i Kreska): poprzesuwam dzisiaj rzeczy jak radzicie, zmienię pozę, żeby go za łep łapał (jeśli mi się to uda, jestem od 2d niestety) mam nadzieję jeszcze dzisiaj znaleźć czas na koncept
hkropinski Napisano 25 Sierpień 2006 Napisano 25 Sierpień 2006 modele ekstra ale koncept raczej slaby... poszedłbym w coś w rodzaju amfiteatru, tak by rzezby byly widoczne jednak nie sciagaly taskiej uwagi, otoczenie powinno byc tutaj bardziej symetryczne, puste miejsca mozna załatwić jakimiś oblokami, pozdr
Mariusz Kl Napisano 25 Sierpień 2006 Napisano 25 Sierpień 2006 No nic widze że nie każdy chce pisać o tym co widzi "hkropinski" ja też to widze znam wasze prace i wiem że daleko będzie odbiegała od konceptu oczywiście na pozytyw :) ale koncept bym zmienił przynajmniej w tej fazie:D
Maqs Napisano 26 Sierpień 2006 Autor Napisano 26 Sierpień 2006 Dobra jest nowe zalozenie, akcja bedzie dziala sie w miescie, Herakles bedzie trzymal dzika za cos tam i ciagna za soba, w miescie beda widoczni ludzie, oprocz heraklesa na pierwszym planie pojawi sie starszy mezczyzna wpatrujacy sie w heraklesa i dzika (ze zdziwieniem) na koncept bedzie trzeba poczekac bo kazalem Avengerowi pobrac demo zbrusha i teraz ma podniete nie z tej ziemi:D Zastanawialem sie nad wygladem sarszego mezczyzny i tu taka glowka na szybko, niestety nie udana:/ ale to tylko taki tescik:D
muody Napisano 26 Sierpień 2006 Napisano 26 Sierpień 2006 wychudź ją, szczegółnie w okolicach policzków i otaczających kości dodaj głębsze zmarszczki nad brwiami po środku Avenger ma podnietę nie z tej ziemi i nawet w opis sobie wrzucił, chociaż dopiero jednego speeda namalował w tym :D
muody Napisano 28 Sierpień 2006 Napisano 28 Sierpień 2006 nowy koncept to na dole to nie gra w klasy, tylko jakies kafelki dzik powiazany sznurem, herakles bedzie patrzyl sie mniej wiecej w strone ekranu http://images1.fotosik.pl/152/6d68f46a2a664845.jpg
muody Napisano 29 Sierpień 2006 Napisano 29 Sierpień 2006 inna wersja nieco: Herakles wraca po wieloletniej wyprawie ze zdobyczą, lecz okolice domu, porośnięte niegdyś winogronem zamieniły się w zapuszczone krzaki i karłowate drzewa. Oszołomiony, nieświadomy co sie dzieje popuszcza sznury trzymające dzika. Pozostał jedynie starzec (po lewej), pamiętający początek wyprawy herosa. Dostrzega powracającego Heraklesa i podbiega obejrzeć łup. Zauważajac, że bohater uwalnia zwierzę, wyciąga rękę w geście rozpaczy, lecz nic już niemoże poradzić, czas go nieoszczędzał. http://images4.fotosik.pl/107/5bb712c8852e955d.jpg poradźcie co zrobić, żeby to bardziej przypominało podwórze domu
Maqs Napisano 29 Sierpień 2006 Autor Napisano 29 Sierpień 2006 No brzmi niezle;d popraw co masz poprawic, dopracuj troche, bo mi tylko dziadzio i drugi posag zostal do wymodelowania i skladamy to wszystko do kupy:D
muody Napisano 29 Sierpień 2006 Napisano 29 Sierpień 2006 :D heh, sorry Miśku, zapomniałem napisać, że to ty jesteś autorem pomysłu, sorki
Leru Napisano 29 Sierpień 2006 Napisano 29 Sierpień 2006 Avenger -> tak było w micie o Heraklesie ? ;)
muody Napisano 29 Sierpień 2006 Napisano 29 Sierpień 2006 uch... no cóż, schywatł o przyniósł do domu, a my wymyśliliśmy inne zakończenie, żeby było oryginalne. z pewnością nie jest to zniszczenie mitu na poziomie "Herkulesa" Disneya. jeśli jednak jest to argumentacja bezsensowna, cóż - wrócimy do konceptu bez uwalniania dzika.
sanki Napisano 29 Sierpień 2006 Napisano 29 Sierpień 2006 hmmmm, czy ojcem heraklesa nie byl przypadkiem zeus ?? ;p no bo w sumie w regulaminie jest opis ze interpretacja czas i miejsce akcji dowolne, ale jezeli juz robicie wystroj antyczny to nie zmieniajcie az tak historii. Modele fajne tak btw :-)
muody Napisano 29 Sierpień 2006 Napisano 29 Sierpień 2006 Hm, chodziło mi o przybranego ojca... Amfitrion, który na krzyk dziecka przybiegł z mieczem zobaczył tylko uduszone węże. Zorientował się, że Herakles jest synem boga. ...ale niech będzie, jakiś losowy starzec, który jako jedyny (Herakles po zamordowaniu dzieci uciekł od żony) pamiętał o wyprawie. dzięki Sanki za zainteresowanie, czekam teraz na Leru czy jest w stanie to zaakceptować
brumugun Napisano 29 Sierpień 2006 Napisano 29 Sierpień 2006 Nie czaje pomysłu na prace, a ten obrazek (lol) , mi nie pomaga, dziczek się rzuca do przodu bo co? a herkulesowi cos oczy wyżarło że starca nie zauważył? czy może brał udział w 13 nieoficjalnej pracy , kto wiecej zioła wypali? naciągane to wszystko troche, heh , mam nadzieje ze te modele sie nie zmarnują...
Maqs Napisano 29 Sierpień 2006 Autor Napisano 29 Sierpień 2006 Czemu dzik sie rzuca do przodu, hmm moze dlatego ze to wielka dzika swinia, a nie oswojony jamnik?? co do obrazka to koncept, hmm wiesz obrazek jest dla mnie akurat nie dla ciebie, ale spoko nie jest po to by go podziwiac tylko pomodz wyobrazni, nie no oczy:D:D zwykle czepialstwo, jak juz tak wszystko wymieniac to jeszcze dodaj smieszne ubranko heraklesa ktore wyglada jak kora drzewa;d i dziwnie postawione posagi, a pozatym caly czas cos dopracowujemy i obmawiamy, ale nie mamy czasu tego przelac na concept bo mamy wiele innych zajec;)
muody Napisano 29 Sierpień 2006 Napisano 29 Sierpień 2006 herkules go ignoruje, jest totalnie wyczerpany i zaskoczony, idzie dalej przed siebie
brumugun Napisano 29 Sierpień 2006 Napisano 29 Sierpień 2006 To może oznaczajcie te obrazki jakoś , bo nie wiem co mam komentować , a chyba po to jest to forum mniej wiecej, dzik wyrywałby się raczej w kierunku dziadka , Maqs przecież mi chodziło o spostrzegawczość Herkusia, dobrze o tym wiesz, nie udawaj greka . (rotfl)
Mariusz Kl Napisano 29 Sierpień 2006 Napisano 29 Sierpień 2006 to jest jedynie koncept i raczej nie widze tu żadnych powodów do niezdrowej wymiany zdań, może coś o samym koncepcie: napewno za dużo zieleni ja bym tu z chęcią zobaczył więcej kamienia posągów itp. ale znam was i wiem że koniec będzie o wiele... wiele... wiele, no chyba tyle :) Powodzenia i nie szturchać się :D
Matys Napisano 29 Sierpień 2006 Napisano 29 Sierpień 2006 wydaje mi sie ze ten obrazek nie nadaje sie nawet na koncept poczatek byl bardzo ciekawy ale to co teraz widze to chyba jakas pomylka. sorka ale tak to postrzegam
Mariusz Kl Napisano 29 Sierpień 2006 Napisano 29 Sierpień 2006 pomyłka... tak mi się jakoś wydaje że pomyłke to ty zrobiłeś nie pisząc coś w stylu "ja to widze tak" przecież to tylko koncept i poco to szukanie czegoś w niczym, zamiast powiedzieć co zmienić to najlepiej kogoś skrytykować, przecież oni mają potencjał... chyba to widać po modelach i tex.... nie lepiej pomóc i powiedzieć co zmienić... przecież o to się cały czas pytali, no nic powodzenia wszystkim :)
muody Napisano 30 Sierpień 2006 Napisano 30 Sierpień 2006 powiedz proszę, co proponujesz, może nas akurat skierujesz na dobrą drogę?
Gość User190 Napisano 30 Sierpień 2006 Napisano 30 Sierpień 2006 Bardzo fajne modele, ale zaproponowane sceny mało do mnie przemawiają :( Żeby użyć wszystkich modeli możecie np. zrobić scenę w której Herkules niesie już zabitego dzika przez jakąś świątynię - będzie miejsce na Herkulesa, dzika i posągi :)
Mariusz Kl Napisano 30 Sierpień 2006 Napisano 30 Sierpień 2006 Żeby użyć wszystkich modeli możecie np. zrobić scenę w której Herkules niesie już zabitego dzika przez jakąś świątynię - będzie miejsce na Herkulesa, dzika i posągi :) świątynia to fajny pomysł też myślałem o tym może być też jakaś wioska przez którą idzie z dzikiem na ramieniu :), a przygląda mu się starzec który kłuje w kamieniu posąg....
Rekomendowane odpowiedzi