Kondor Napisano 16 Wrzesień 2003 Share Napisano 16 Wrzesień 2003 witam:) wykombinowalem sobie ze zrobie jakiegos furacza w ramach polepszenia swojego warsztatu i padlo na e-typa. koncepcja jest taka by go pokazac w ruchu, na jakims torze i w swietle dziennym. widok z kamery bedzie podobny do tego ponizej. wszelkie uwagi i propozycje dotyczace budowy obiektu mile widziane:) i jeszcze widok z przodu i z boku: http://www.icpnet.pl/~kondor1/przod.jpg http://www.icpnet.pl/~kondor1/bok.jpg pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC-Maxim Napisano 16 Wrzesień 2003 Share Napisano 16 Wrzesień 2003 No ładny. Tylko daj mu inny lakier :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 16 Wrzesień 2003 Share Napisano 16 Wrzesień 2003 Jak ja lubię stare samochody :D. Wydaje mi się, że dach jest trochę za wysoko umiejscowiony. Cała reszta modelu wygląda jak na razie ok. Jak rozumiem materiałów jeszcze nie tknąłeś także nie będę się jeszcze na ten temat wypowiadać. PS. Aż trzy wycieraczki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kondor Napisano 17 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2003 yp!! niektore modele mialy trzy wcieraczki:), to nie jest moj wymysl. taki urok brytyjskich samochodow;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulexy Napisano 17 Wrzesień 2003 Share Napisano 17 Wrzesień 2003 :) fajny... daj mu lakier i chrom na zderzaki i bedzie COOL!!! aaa, i skóre na tapicerke:o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 17 Wrzesień 2003 Share Napisano 17 Wrzesień 2003 Lubiem e-type\'y:) Ale albo szyba jest zbyt pionowa, albo tak jak mowi Batou dach jest zbyt wysoko. No i lakier. Sam wiem, ze z tym jest ciezko, ale da sie zrobic[rotfl2] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulexy Napisano 17 Wrzesień 2003 Share Napisano 17 Wrzesień 2003 uzyj brazilowskiego CAR-PAINTa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kondor Napisano 18 Wrzesień 2003 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2003 pracy nad teksturami i oswietleniem jeszcze sie nie rozpoczely:) teraz troszke przystopuje bo musze sie zajac szkola Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 18 Wrzesień 2003 Share Napisano 18 Wrzesień 2003 e tam olej szkołe, a modelik całkiem niezły ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kondor Napisano 9 Październik 2003 Autor Share Napisano 9 Październik 2003 stwierdzilem ze zmierze sie ze scanline\'m i oto pierwsze wyniki:) wszelkie uwagi mile widziane pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 9 Październik 2003 Share Napisano 9 Październik 2003 z calym szacunkiem ale mi to wyglada na scene na potrzeby jakiejs bajki ?:( nie wiem jak to napisac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 9 Październik 2003 Share Napisano 9 Październik 2003 zgodze sie z Pionierem. poprostu wszystko jest nie naturalnie jaskrawe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kondor Napisano 9 Październik 2003 Autor Share Napisano 9 Październik 2003 faktycznie jest chyba zbyt cukierkowaty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 10 Październik 2003 Share Napisano 10 Październik 2003 heh, no trochę jak cell-shading :D i gdzie on koła zgubił ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 10 Październik 2003 Share Napisano 10 Październik 2003 popracuj nad lakierem i dorób koła a bedzie fajnie wygladać :) bo już nie jest źle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiggles Napisano 10 Październik 2003 Share Napisano 10 Październik 2003 za duze odbicia wedlug mnie, i dorob najpierw kola a potem baw sie w oswietlenie i materialy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kondor Napisano 10 Październik 2003 Autor Share Napisano 10 Październik 2003 wszystkie elementy modelu sa gotowe tylko tak mi sie jakos wyrenderowalo bez kulek;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 10 Październik 2003 Share Napisano 10 Październik 2003 Fajny ale: - albo maska z przodu jest jakas krzywa, albo to wina perspektywy. - tam gdzie widac na goze kanty, migacze i tyl wyglada strasznie \'\'komiksowo\'\' niewiem jak to nazwac inaczej, przyciemnij troszke swiatlo i troszeczke teksturki. - pozatym czekam na skonczenie bo autko moze byc naprawde fajniutkie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kondor Napisano 17 Październik 2003 Autor Share Napisano 17 Październik 2003 kolejny render. tym razem juz z kolkami;) co do materialow to nie ruszylem jeszcze z chromem, wnetrzem, szybami i kolami jest tylko material lakieru i toru pobawilem sie troszke ze swiatlami (taka proba symulacji GI) ocencie sami: pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 17 Październik 2003 Share Napisano 17 Październik 2003 dalej \"cukierkowo\" :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaggeM Napisano 17 Październik 2003 Share Napisano 17 Październik 2003 Hmm no a moze to mialby taki cukierkowty klimat jak tak to fajnie :D tylko ze ten jasniejszy chrom wygladal lepiej :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 17 Październik 2003 Share Napisano 17 Październik 2003 Kondor, jak ty zrobiłeś ten lakier, że on wygląda tak jak wygląda ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kondor Napisano 17 Październik 2003 Autor Share Napisano 17 Październik 2003 skoro ten lakier jest tak beznadziejny (cukierkowy) to moze powiecie mi co jest z nim nie tak?? bo ja juz odpadam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_ps Napisano 18 Październik 2003 Share Napisano 18 Październik 2003 moim zdaniem to nie lakier tylko materialy szkla i plastiku sa do dupy zmian i zobaczymy jak wtedy bedzie wygladal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kondor Napisano 18 Październik 2003 Autor Share Napisano 18 Październik 2003 Loozack na jaga nalozylem material raytrace i wyrenderowalem w scanlinie do textury a nastepnie obrabialem go w pshopie i ponownie nalozylem na obiekt. dzieki temu czas renderingu jest krotszy i mam wieksza kontrole nad materialem Marcin_ps materialów szkla i plastiku oraz kol, chromow,swiatel i wnetrza jeszcze nie tknelem. interesuje mnie wasza opinia co do lakieru i toru pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MorF Napisano 18 Październik 2003 Share Napisano 18 Październik 2003 Moze ja mam takie wrazenie ze samochod unosi sie nad torem, nie wiem czemu tak jest ale moze za jasny troche ten tor, nie wiem sam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 18 Październik 2003 Share Napisano 18 Październik 2003 zrob jak na tym tutku !! http://www.3dm-mc.com/tutorials/carrender/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaggeM Napisano 18 Październik 2003 Share Napisano 18 Październik 2003 Hmmm albo najlepiej zrob tak jak tu :D http://www.photo.net/photo/pcd2549/porsche-corn-20-86.4.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kondor Napisano 18 Październik 2003 Autor Share Napisano 18 Październik 2003 tak jakos uparlem sie ze zrobie go w scanlinie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kondor Napisano 18 Październik 2003 Autor Share Napisano 18 Październik 2003 MaggeM dziex za referencje. z pewnoscia sie przyda pozostaje mi tylko posadzic kukurydze na torze:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 18 Październik 2003 Share Napisano 18 Październik 2003 Kondor, musze przyznać, że pierwszy raz słyszę o takiej technice robienia lakieru, ale kto wie... może to opatentujesz i zbijesz kupę kasy na jakichś specjalnych plug-in\'ach :D powodzenia [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomman Napisano 20 Październik 2003 Share Napisano 20 Październik 2003 Dodaj trochę rozmycia dle efektu prędkości i cień coby się nie czepiali latania a póżniej dopracuj scenke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kondor Napisano 1 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 1 Grudzień 2003 dawno tutaj nie zagladalem:( a wszystko to przez szkole, ktora strasznie mnie dreczy obrazek juz troszke mi sie opatrzyl wiec prosze o jakies sugestie, co zmienic? co poprawic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiggles Napisano 1 Grudzień 2003 Share Napisano 1 Grudzień 2003 od razu mowie ze troche nie podobaja mi sie swiatla ... troche za malo sie chyba swieca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kondor Napisano 2 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2003 moze glow zmieni troszke efekt swiecenia, aczkolwiek nie wydaje mi sie zeby natezenie bylo zbyt male ale dzieki za sugestie wiggles, pomysle o tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi