Napisano 27 Wrzesień 200618 l nie no lustereczko samo w sobie złe nie jest, tylko lepiej by można było ocenić gdyby było wraz z modelem i wszystko ładnie wyrenderowane :D
Napisano 29 Wrzesień 200618 l Autor http://www.mosk.pl/bruneq/img/hehe.jpg nie patrzcei na lakeir bo ejst tamjakis takis Vraycarpaint...czy jakos tak.... jedyne co to material chromu sie nei zmieni! a i mam ambitniejsze plany na "pomalowanie" tego autka!:) BTW: symmetry mi sie nie chcialo ustawiac...dlatego dzioorka!:)
Napisano 29 Wrzesień 200618 l Autor tu gdzies na forum kiedys znalazlem darmowe materialy do Wryja...m.in VrayCarPaint .....nie chcialo mi sie walczyc bo bardziej chodzilo mi o chromik niz o lakier!! tak wiec lakierem jak juz powiedzialem nie przejmowac sie...bo bedize tam texturka ..ale to moja slodka tajemnica jest jak calosc bedize wygladac!:)
Napisano 29 Wrzesień 200618 l damusTo: widzisz... Jakbys robil w Vrayu to bys sie nie pytal ;P hehe Bruneq, lakier i tak bedziesz musial podkrecic jak bedziesz dawal teksture czy cos... no w sumie nie wiem co tam knujesz ;P
Napisano 29 Wrzesień 200618 l ten kolor za niebieski :p "niewygodny" dla oczu, a lusterko teraz troche małe sie wydaje
Napisano 29 Wrzesień 200618 l Autor oj Damus...ty to czepialski jestss!!! jak zrobie swoj material to plamek nie bedize!!! moze za mało czegos jest i sie porobilo... Pecet Cholera.....czytacie wy moje posty czy tylko obrazki ogladacie?:P tu sie jeszcze wsio zmieni!:)
Napisano 29 Wrzesień 200618 l Autor no co ty Damus.....shader to bedzie czesc ostatnia!! jeszcze musze pare rzeczy podorabiac i popoprawiac...ale czas bedzie od poniedzialku!:) Teraz Kobiete mam na glowie to jeszcze gorzej z czasem!:)ale jeszcze trzeba zrobic pierdółki takie jak migacze, przedni emblemacik, wycieraczki, antenka!;) i takie małe wykończenia wkoło wotu i przedniej szyby!!O...I spojler!! a lakeir to chce dac cos w tym stylu http://www.du.edu/~jowalsh/camaro%2069.jpg tylko ze bedą złote paski no i chce podpisik walnąc na przodzie!:) bedize sweet!!
Napisano 21 Listopad 200618 l Autor w sumie nie wiem po co ten kurz z watku zdejmuje! no ale... renderowalem to przez 3h...poczym komp mi sie zresetowal!tylko tyle zostalo!! zrobilem pare bledow w texturowaniu..poprawie pozniej!:P bo komp mi nie daje rady przy calosci juz BTW: Kto da mi jakiegos cynka jak zrobic ladne sszyby w VRAY'u? bo Qtwicy dostane! Edit: Damus...Use Your Imagination!:P
Napisano 21 Listopad 200618 l Tia jak by ci to powiedzieć.... ... będe miły i sympatyczny, troche nie wyraźne to takie ;)
Napisano 22 Listopad 200618 l Model jest bardzo spoko, ale na renderze... ... ... ... w sumie nic nie widać. Mozaika.
Napisano 22 Listopad 200618 l Nie no mogles poczekac az ci sie wyrenderuje a nie na prepassie zakonczyc... Wlacz rendera a ty idz sobie pobiegaj czy cos w miedzy czasie jak sie nie mozesz doczekac ;P Bo widze (troche widze) niezly model!! :>
Napisano 22 Listopad 200618 l Autor czytacie co napisalem??:P byl reset, nie bylosejwa, musze ustawiac renderer od poczatku!:( dzisaij sie piobawie jak wroce ze szkoly
Napisano 22 Listopad 200618 l No to cos namotales ze ci sie tyle renderowalo w 3h... :/ A jakiego masz kompa??
Napisano 22 Listopad 200618 l Panie pan nam dajesz wybrakowany materiał co nas obchodzi że reset był, my chcemy ładne kolorowe i nie pryszczate - kapiszi Jak to reset to jakim cudem zapisało ci sie to coś ? w czym ty to renderujesz pewnie Vray jakiś ?
Napisano 23 Listopad 200618 l Autor mini update...mini bo cchialem go dziisiaj dac!:) wtdaje mi sie ze uszczelke zrobie w kolorze lakieru!!i tak jest jakos przepalone!moze jutro powalcze!
Napisano 23 Listopad 200618 l Narazie nic nie widać.Można powiedzieć że narazie modeling skończyłeś teraz tylko go wyrenderuj z dobrymi materiałami.
Napisano 23 Listopad 200618 l No udało sie wyeliminować ciapki a może tak uda sie jeszcze podnieść rozszielczosc i zmniejszyć kompresje, wówczas pogadamy o modelu i shaderach, taka moja propozycja :] i sugestia ;) działaj
Napisano 24 Listopad 200618 l Hmm... odnoszę wrażenie, że góra wozu jest do poprawki :| Słupki za płaskie i za niskie. Dach sprawia wrażenie cienkiego, jak kartka papieru :| Zaznaczyłem Ci co nieco http://img236.imageshack.us/my.php?image=screenyp9gp0.jpg
Napisano 16 Luty 200718 l chłopie nie jęcz trzeba w zyciu twardziochem byc nie mięciochem. Jak to ci nikt nie chce pomóc ?? No wlepiłes render lusterka z komentarzem gotowym to co sie spodziewasz ? Wszyscy czekają na dalej i więcej od i tyle ;) masz cos nowego czy nie ? Napisane przepalone gdzie poprawka ? Przeciez wiesz że to znaczy iz suma swiateł jest ciut za duża i trzeba jedno lub ileś tam w zaleznosci od oczekiwanego efektu osłabić
Napisano 16 Luty 200718 l Autor no zamordduje!:) ...a nikt nie chce pomoc w innym wątku!:P:P:P no ale dobra....mam cos dla ciebei!:) niestety...teraz na a chwile musze zawiesic prace nad tym....chociaz pozostalo neiwiele! tylne swiatlo ...texturka oponek i pare doslownie malutkich detali! ale wroce bo za duzo pracy włozylem w to auto .....tyle ze po licencjacie!:)
Napisano 16 Luty 200718 l ...niezly temat - muscle car'y rzadza :) ale nie mow ze nikt nie chce tobie pomoc- masz necik to masz googla -jak masz googla to masz wielgachny zasob referek do modelu- nie pokazuj jako referki jakiegos samochodziku z metalu czy tez plastiku w skali 1/24 (?) kiedy mozesz poogladac fotki orginalu -pierwsza z brzegu zamieszczam i od razu widac ze cos nie gra - poogladaj w ten sposob twoj model z kazdej strony to z pewnoscia sam wychwycisz miejsca do poprawek :)
Napisano 16 Luty 200718 l ...jasne- po prostu z "tylka" sa te skrooty- pisz zatem jasno bo nie kazdy akurat ma ochote sprawdzac kazdy odnosnik i stad mozliwosc jego opisania- u ciebie "stoi" "camaro" i nizej "watek w ktorym nikt nie chce mi pomoc" wybacz ale to ty wprowadziles zamieszanie :P (pomimo znaczkow typu srednik) i moglbym odparowac ze "pisanie nie jest polakow mocna strona" ;)
Napisano 16 Luty 200718 l Autor ale w poprzednim poscie poprzedzajacym twoja wypowiedz napisalem ze to nei ten link!:P...no ale co tam...milo ze komentujecie!:)