Makabre Napisano 18 Sierpień 2006 Napisano 18 Sierpień 2006 No coz, podejscie drogie. Wiekrzy render, powoli lapie jak tu wszysto dziala ;) Sama maszyna jest wlasciwie gotowa. Bede probowal zmienic oslony rak, tylnej czesci z silnikami oraz dolaczyc lepiej dopracowane dzialko. Potem pomysle o texturkach i jakiejs scence z tym modelem.###zmienilem obrazek zeby bylo widac jakies zminy###
Dr0cK Napisano 18 Sierpień 2006 Napisano 18 Sierpień 2006 No o wiele lepiej... No bardzo ladny mech, podoba mi sie !! :) Rowniez bardzo dobry material... Btw: Witam na forum :)
KacperSpala Napisano 18 Sierpień 2006 Napisano 18 Sierpień 2006 antyaliasing, jakieś porządne studio, staraj sie nie uzywac jednorakiego materiału na całym obiekcie, co więcej dużo lepiej wyglądałby imo pobrudzony, miejscami zardzewiały, matowy a nie refleksyjny ;) pokaż zużycie metalu, może jakieś wgniecenia na pancerzu po pociskach, rysy etc. edit : 300 post xD
Makabre Napisano 19 Sierpień 2006 Autor Napisano 19 Sierpień 2006 Zaszalalem ze zdarytm lakierem z lekka, praca trwa ... ;)
hkropinski Napisano 19 Sierpień 2006 Napisano 19 Sierpień 2006 jak to fajnie oswietlisz i fajnie wyrenderujesz bedzie sie prezentowalo naprawde fajnie:D pozdr
Master Kiełbaster Napisano 19 Sierpień 2006 Napisano 19 Sierpień 2006 Za mocno go ździerasz. Wygląda to jakby ktoś go specjalnie oszlifował. Szczególnie na gunie przegiąłeś. A na klacie masz zbyt równomiernie obskrobane kanty :*
Konras Napisano 21 Sierpień 2006 Napisano 21 Sierpień 2006 Ladnie teraz, chociarz um tte emblematy mogly by tez doswiadczyc lekkiego braku farby :)bardziej by pasowaly, choc musze powiedziec ze mi sie o wiele bardziej podobala lsniaca wersja, ta jest teraz taka ugh.... nie wiem dla wszytskich aby cos bylo ladne to musi byc brzydkie ^^
Busiu Napisano 21 Sierpień 2006 Napisano 21 Sierpień 2006 Spoko.. własnie sam zabieram sie za mecha masz moze.. jakeis referencje cokolwiek co nadawało by sie na porządnego robota.?
Makabre Napisano 22 Sierpień 2006 Autor Napisano 22 Sierpień 2006 za mecha zabralem sie po odwiedzeniu tej strony : http://www.gearsonline.net/gundam/sentinel/mobilesuits.php Jest tam sporo zdjec, ilustracji i szkicow. moze ci sie przyda.
Makabre Napisano 28 Sierpień 2006 Autor Napisano 28 Sierpień 2006 moze i brzydkie textury, trudno, niemam natchnienia ;). Proboje wlasnie dorobic jakies tlo. zamieszczam pierwsza wersje.
Konras Napisano 28 Sierpień 2006 Napisano 28 Sierpień 2006 Wypowiedz brzmiaca "brzydkie tekstury" to chyba totalna ignorancja. Do niczego konstruktywnego to na pewno nie prowadzi. Pan Piotrek powinien chyba wiecej wysilku wkladac w swoje wypowiedzi :) A teraz co do pracy to musze powiedziec ze idzie to w dobrym kierunku aczkolwiek nie wiem czy jest potrzeba pokazywania pozostalych "jednakowych" modeli gdyz umm... troche to wprowadza monotonie.... ummm moim skromnym zdaniem to tutaj umm... widzialbym tego mecha na jakiejs platformie gdzie stalby dosc statycznie a do niego podoczepiane byly by kable i inne peryferia. Meysle o czyms na wzor platform przy wachadlowcach kosmicznych, gdzie bylby mostek ktory by umozliwial dostanie sie do kabiny pilotazowej itd... cos co ppompowaloby paliwo, jakies zasilanie. Tam tez mozna by dac tych zolniezy itd.... Ummm czekam tak czy inaczej na postepy w pracy i zycze powodzenia :)
Makabre Napisano 28 Sierpień 2006 Autor Napisano 28 Sierpień 2006 Rusztowania i inny sprzet z rurami i kablami byl w planie :), narazie kanciasty i bez textur. Wersja 0.2:
Jim mee Napisano 30 Sierpień 2006 Napisano 30 Sierpień 2006 a projekt jest Twój ? ... bo ta pracka fajna ogólnie ;)
Makabre Napisano 31 Sierpień 2006 Autor Napisano 31 Sierpień 2006 Maly update, lampki i obsluga techniczna. Nie moje sa tylko niektore textury i wiekrzosc czesci modelu goscia od obslugi tech.. (leniwy bylem). Drazni mnie troche ta pusta sciana, ale niezle uklada sie na niej cien wiec sprobuje tego niezepsuc. ;)
blood_brother Napisano 31 Sierpień 2006 Napisano 31 Sierpień 2006 Ogolnie to textury sa hmm bardzo nieostre.
skiki Napisano 1 Wrzesień 2006 Napisano 1 Wrzesień 2006 ta tekstura metalu do wymiany!!!!! :) polecam mayang.com albo aparat w dlon i cykac zdjecia, potem photoshop i mixy albo juz w maxie... bo narazie straszna zupa ;]
Makabre Napisano 2 Wrzesień 2006 Autor Napisano 2 Wrzesień 2006 Nowa lepetyna, nowa splowa i znow na pierwszym planie.
Rekomendowane odpowiedzi