voyager Napisano 18 Sierpień 2006 Napisano 18 Sierpień 2006 Witam. Rzadko kiedy kończę rozpoczęte prace, a jeżeli już jestem na dobrej drodze, to przychodzą niespodziewane trudności (format dysku, virus, zepsuty plik itp.). Postanowiłem więc zrobić coś prostego, a zarazem efektownego. Nie jest to jakieś hiper-realistyczne dzieło, a raczej zabawa toolsami i shaderami. Jak oceniacie moją prace? Mam dopiero 9 lat, 3D studio od kilku dni i słabego kompa. Modeling - >1.5h Shadery i testy - ok. 5h Render - ok. 45 min Post produkcja - 5 min Błędy (Zauważyłem po renderze i narazie nie mam czasu zrobić nowego) - rozmyta texturka z przodu - materiał złota trochę lewy - jakieś krechy na seruchu - musze cuś zrobić z kamykiem ozdobnym Postaram się je poprawić jak najszybciej. Czekam na konstruktywną krytykę ;) [ATTACH]37545[/ATTACH]
Fargate Napisano 18 Sierpień 2006 Napisano 18 Sierpień 2006 jak na 9 latka to poszlo ci strasznie, ja na twoim miejscu nawt bym tego nie pokazal :P teraz na powaznie: -nad kamyczkiem to musisz popracowac. -popraw zlotko (w sumie to to co wymieniles :D) BTW mozesz dorobic takie podeleczko do ktorego pakuja droga bizuterie w sklepach (mogla by byc z tego przyzwoita scenka) narazie masz u mnie 4+ na zachete :) pozdro
!Ewert Napisano 18 Sierpień 2006 Napisano 18 Sierpień 2006 jak na 9 lat to dobrze...jak tak szybko bedziesz sie uczył to...super:P
Master Kiełbaster Napisano 18 Sierpień 2006 Napisano 18 Sierpień 2006 Jak na 9 lat pracy to cienko. Nawet ja bym się wyrobił w góra 2 tygodnie :*
voyager Napisano 18 Sierpień 2006 Autor Napisano 18 Sierpień 2006 No co? Ostatnio się taka moda zrobiła, to pomyślałem, że też tak napiszę ;) A tak na serio, to jak wam się podoba? Kolejne rendery w fazie testów. Jutro cos podrzuce. Pozdr
ozzyslip Napisano 18 Sierpień 2006 Napisano 18 Sierpień 2006 ty mnie pomogles to ja tobie tez choc mniej (sila rzecz-> brak doswiadczenia) na twoim miejscu zwiekszylbym glossines zrebra bo za malo odbija itroche a wlasnie w zlocie bym to glosiines zmnijeszyl bo takie bajkowe to zloto :) nie wiem czy pomoglem jak cos zle mowie to mozecie mnie zjechac :D
Fargate Napisano 18 Sierpień 2006 Napisano 18 Sierpień 2006 SWRSC: czepiasz sie szczegolow :P swoje napisalem, ale po tobie spodziewalem sie wiecej (dawaj kuchnie!) :D
voyager Napisano 21 Sierpień 2006 Autor Napisano 21 Sierpień 2006 Dzisiaj, przed snem komputer wypluł mi coś takiego: Dałem d**y ze złotem i renderem (szczególnie kaustyka). Ehh... ty mnie pomogles to ja tobie tez choc mniej (sila rzecz-> brak doswiadczenia) na twoim miejscu zwiekszylbym glossines zrebra bo za malo odbija itroche a wlasnie w zlocie bym to glosiines zmnijeszyl bo takie bajkowe to zloto :) nie wiem czy pomoglem jak cos zle mowie to mozecie mnie zjechac :D Dzięki, ale chyba jeszcze bardziej spieprzyłem (sila rzecz-> brak doswiadczenia) :( :;423848']swoje napisalem' date=' ale po tobie spodziewalem sie wiecej [b'](dawaj kuchnie!)[/b] :DA myślałem, że jak napisałeś "profeska" na GG, to mówiłeś o blink-blinkach ;) Zostawiam to tak jak jest i niech spoczywa w pokoju. Zabieram się spowrotem za kuchnie i reszte mieszkania. W wizkach się lepiej czuję.
naeq Napisano 26 Sierpień 2006 Napisano 26 Sierpień 2006 9-cio latek :P heh taki to nie zna jeszcze dokładnie pisowni, tabliczki mnożenia oraz nie umi dobrze składać slów a ty od razu wyjezdrzasz z renderami :P Nieno, narazie fajne ale popracuj nad shaderami i nad kompozycją.. te 2 rzeczy leża, no i troszke kadr mo nie pasuje, ale to moze kwestia gustu :))
voyager Napisano 26 Sierpień 2006 Autor Napisano 26 Sierpień 2006 Tak jak mówiłem, już nic nie będę z tym kombinował. Pokazałem, że nie umiem zrobić porządnych shaderów i niech tak zostanie :( W TYM wątku będę wrzucał moje szadery, poprawiał i robił ich testy w odpowiedniej scenie. Wszystkie materiały można będzie ściągnąć. A jak się naucze, to może wróce do blink-blink'a
Rekomendowane odpowiedzi