voyager Posted August 18, 2006 Share Posted August 18, 2006 Witam. Rzadko kiedy kończę rozpoczęte prace, a jeżeli już jestem na dobrej drodze, to przychodzą niespodziewane trudności (format dysku, virus, zepsuty plik itp.). Postanowiłem więc zrobić coś prostego, a zarazem efektownego. Nie jest to jakieś hiper-realistyczne dzieło, a raczej zabawa toolsami i shaderami. Jak oceniacie moją prace? Mam dopiero 9 lat, 3D studio od kilku dni i słabego kompa. Modeling - >1.5h Shadery i testy - ok. 5h Render - ok. 45 min Post produkcja - 5 min Błędy (Zauważyłem po renderze i narazie nie mam czasu zrobić nowego) - rozmyta texturka z przodu - materiał złota trochę lewy - jakieś krechy na seruchu - musze cuś zrobić z kamykiem ozdobnym Postaram się je poprawić jak najszybciej. Czekam na konstruktywną krytykę ;) [ATTACH]37545[/ATTACH] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fargate Posted August 18, 2006 Share Posted August 18, 2006 jak na 9 latka to poszlo ci strasznie, ja na twoim miejscu nawt bym tego nie pokazal :P teraz na powaznie: -nad kamyczkiem to musisz popracowac. -popraw zlotko (w sumie to to co wymieniles :D) BTW mozesz dorobic takie podeleczko do ktorego pakuja droga bizuterie w sklepach (mogla by byc z tego przyzwoita scenka) narazie masz u mnie 4+ na zachete :) pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
!Ewert Posted August 18, 2006 Share Posted August 18, 2006 jak na 9 lat to dobrze...jak tak szybko bedziesz sie uczył to...super:P Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Kiełbaster Posted August 18, 2006 Share Posted August 18, 2006 Jak na 9 lat pracy to cienko. Nawet ja bym się wyrobił w góra 2 tygodnie :* Link to comment Share on other sites More sharing options...
SWRSC Posted August 18, 2006 Share Posted August 18, 2006 kłamca :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
voyager Posted August 18, 2006 Author Share Posted August 18, 2006 No co? Ostatnio się taka moda zrobiła, to pomyślałem, że też tak napiszę ;) A tak na serio, to jak wam się podoba? Kolejne rendery w fazie testów. Jutro cos podrzuce. Pozdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzyslip Posted August 18, 2006 Share Posted August 18, 2006 ty mnie pomogles to ja tobie tez choc mniej (sila rzecz-> brak doswiadczenia) na twoim miejscu zwiekszylbym glossines zrebra bo za malo odbija itroche a wlasnie w zlocie bym to glosiines zmnijeszyl bo takie bajkowe to zloto :) nie wiem czy pomoglem jak cos zle mowie to mozecie mnie zjechac :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fargate Posted August 18, 2006 Share Posted August 18, 2006 SWRSC: czepiasz sie szczegolow :P swoje napisalem, ale po tobie spodziewalem sie wiecej (dawaj kuchnie!) :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
voyager Posted August 21, 2006 Author Share Posted August 21, 2006 Dzisiaj, przed snem komputer wypluł mi coś takiego: Dałem d**y ze złotem i renderem (szczególnie kaustyka). Ehh... ty mnie pomogles to ja tobie tez choc mniej (sila rzecz-> brak doswiadczenia) na twoim miejscu zwiekszylbym glossines zrebra bo za malo odbija itroche a wlasnie w zlocie bym to glosiines zmnijeszyl bo takie bajkowe to zloto :) nie wiem czy pomoglem jak cos zle mowie to mozecie mnie zjechac :D Dzięki, ale chyba jeszcze bardziej spieprzyłem (sila rzecz-> brak doswiadczenia) :( :;423848']swoje napisalem' date=' ale po tobie spodziewalem sie wiecej [b'](dawaj kuchnie!)[/b] :DA myślałem, że jak napisałeś "profeska" na GG, to mówiłeś o blink-blinkach ;) Zostawiam to tak jak jest i niech spoczywa w pokoju. Zabieram się spowrotem za kuchnie i reszte mieszkania. W wizkach się lepiej czuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrek Posted August 22, 2006 Share Posted August 22, 2006 Nadal shadery nie zachwycają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
naeq Posted August 26, 2006 Share Posted August 26, 2006 9-cio latek :P heh taki to nie zna jeszcze dokładnie pisowni, tabliczki mnożenia oraz nie umi dobrze składać slów a ty od razu wyjezdrzasz z renderami :P Nieno, narazie fajne ale popracuj nad shaderami i nad kompozycją.. te 2 rzeczy leża, no i troszke kadr mo nie pasuje, ale to moze kwestia gustu :)) Link to comment Share on other sites More sharing options...
voyager Posted August 26, 2006 Author Share Posted August 26, 2006 Tak jak mówiłem, już nic nie będę z tym kombinował. Pokazałem, że nie umiem zrobić porządnych shaderów i niech tak zostanie :( W TYM wątku będę wrzucał moje szadery, poprawiał i robił ich testy w odpowiedniej scenie. Wszystkie materiały można będzie ściągnąć. A jak się naucze, to może wróce do blink-blink'a Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts