Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Hey

naleciało mnie ostatnio na zrobienie jakiejs maszynki zabijanki cos a'la terminator/cyborg (:D), maszynke mam zamiar zrobic full metal z gatlingiem w jednej rece a z duzym nożykiem w drugiej :) taki mix korzysci

przyjalem sobie ze ow maszynka sluzylaby do walki podjazdowej, kosila po cichu nozykiem ludzi a wrazie odwrotu walila z czego popadnie xD

referek zadnych nie mam, robie z glowy w ktorej ciagle cos sie miesza :)

narazie 1980tri - zamierzam max 5k, glowka mysle skonczona, dol faza wstepna

1gp8.jpg

• Odpowiedzi 23
  • Wyświetleń 2,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

o stary, narazie bosko :D:D juz nie moge sei doczekać gotowego modelu ^^ ale jesli bedziesz jechał tak cały czas to wyjdzie ponad 6 000 tris chyba ze nie bedzie mial palców... :)

Napisano

noo fajniasto :) a to bedzie na nogach czy raczej na gasienicach jakis

fajny detal - i czekam bo masz dopiero z 1/3 wykorzystane :) wiem mam nadzieje ze dalej poojdzie rownie dobrze :)

paopoa

Napisano

No super.

Troche bym tri uszczkanl, ale to mozna zostawic na koniec modellingu, klate tez kapke wieksza. Pokaz moze w widoku ortograficznym to bedzie latwiej ocenic proporcje.

Napisano

Po co maszynie jakiś gaz (bo chyba te rurki przy twarzy coś doprowadzają – czy raczej z tyłu głowy planujesz mu zrobić puszki z piwem ;) )

Imho fajniej by wyglądał ze szczerym metalicznym uśmiechem (widomo sama żuchwa wygląda wręcz szyderczo :) )

Mam nadzieję, że nie zabijesz tego modelu symetrycznością.

Ten nożyk to duży będzie? (mi osobiście najbardziej pasowałby do Twojego modelu ten nożyk/ręka z Termintora 2 którym T1000 przebił opiekuna Johna Conora :) )

Napisano
  • Autor

1. thx za komenty ;)

2. wszystko (przynajmniej zdecydowana wiekszosc) pod glowka zostanie przerobione bo mi osobiscie przestalo sie podobac :)

3. rurki - taki kaprys :)

4. symetrycznosc konczy sie na glowce :) (no moze nogi beda jeszcze)

5. nozyk bedzie jakis... metrowy... :) wystarczajacy by przeciac ludzia w pol ]:>

Napisano

z tego co pamietam w FW nie ma byc robotow... troche szkoda bo ten zapowiada sie bardzo ciekawie.. powodzenia!

Napisano

no no naprawdę jak narazie coś fajnego :] aby reszta modelu i texturka były tak udane a nawet lepsze !! pozdro.

Napisano
  • Autor

intoxicate - to nie jest do FW - to absolutnie prywatny work :) (napisalem przeciez ze z glowy robie ;) )

updata dam dzisiaj jak wykombinuje jakie zawiasy mu zrobic :>

Napisano
  • Autor

no to dzialamy dalej - 3,3k tri

dorobiony szkielet rak (koncowki owych zostana zmienione w zaleznosci od strony :) )

r6fy1.jpg

Napisano
  • Autor

widze ze nikt nic nie pisze, ale co tam, ja dlubie sobie dalej ;) 4,5k tri

lolbj1.jpg

dzis dokoncze modelik a jutro txturki maluje :)

Napisano

to ja napisze: fajnie to wygląda..i nic odkrywczego nie napisałem, ale może troche Cie to zmotywuje:p

Napisano

Nikt nie pisze bo dobrze Ci idzie – to po co przerywać ;)

Jedyne czego mi brakuje to więcej otworów w pancerzu - wiadomo przecież, że androidy\roboty (zwłaszcza te bojowe) albo są zabudowane jak konserwy (co u Ciebie nie wchodzi w grę bo to jest jakaś bardziej mobilna jednostka) albo mają pełno prześwitów i widać im wszystkie kable oraz podzespoły (pewnie to w walce im pomaga - ja się na tym nie znam :) )

Tak więc więcej prześwitów do środka.

Plecy też wyglądają trochę za płasko (ale pewnie tam coś dodasz) i moja prośba – wywal tą dużą rurę bo kompletnie mi nie pasuje :)

Napisano

Oj to z tyłu wygląda jak rączka. Taki mini robot przenośny. To chyba nie transformers zamieniający się w walizkę? :P

A tak poważnie, kiepsko ta rura wygląda i prawdopodobnie strasznie by mu utrudniała ruchy głową.

Napisano

na plecach zrob mu plecak :) - a dokladnie cos bardziej jak reaktor (cos np. ala plecaki panow z ghostbusters - albo inaczej - podobnie jak w wh40k - oni tez mieli jakby reaktory na plecah :)

i do tego rure wsadz - moze ja troche pocienkuj (tylko uwazaj - bo to jest jak z patyczkiem - latwiej pocienkowac niz poozniej pogrubasic :)

no i cos wykompinuj ze stawami - nie podobaja mi sie wcale - zbyt doslowne sa one - po prostu zawiasy tam masz - a u takiego robota to powinna byc jakas bardziej zaawansowana sprawa (mnostwo serwomotorow, zyroskopow itp itd...

pzooa

Napisano

co wy... ja bym tam silnik od najnowszej bejcy wsadzil :D

a tak na powaznie, tak jak ftorek uwazam ze od tylu ten robot wyglada jak kubek na herbate ;p

Napisano

hmm plecy nogi i biodra mi się mniej podobają :/ ale chyba będzie jeszcze jakaś zmiana :]

Napisano
  • Autor

fakt, zawiasy lipne i cos z tym musze zrobic :)

co do tylu... hmmm moze jednak zrobie jak ftorek gada, siakiś plecaczek...

andy_a - mialem robic z tymi przeswitami, ale strasznie żarło mi trisów i postawiłem bardziej na puszkę ;)

poekserymentujem jeszczem wiec

Napisano

Hardkorowe te zawiasy jak w jakimś dzwigu budowlanym. Napewno nie jest to lekka konstrukcja a mimo to w pasie jest chudzutki więc i tak by mu w krzyżu pękło zanim ręce by puściły. Sylwetke ma raczej jakiegoś robota ofensywnego, nastaionego na szybkość i precyzje zabijania, tym bardziej że chciałeś mu zrobić jakieś ostrza. Pomyśl nad lekką konstrukcją ramion i może cieńszymi zawiasami + siłowniki i sztuczne mięśnie. Link:Klik

No i reaktor z bateriami atomowymi na pleckach to też fajny pomysł, przynajmniej połączenie rurowe miałoby wtedy jakiś sens.

Pozdro

Napisano

heh, no te rurki to wsadzasz w 'ciekawych' miejscach ;> dobrze, że ta druga zatrzymała się na dolnej części pleców, bo jak on by tym kablem coś czerpał z miejsca poniżej, to chyba jego przeciwnicy padaliby zanim do nich by doszedł od seryjnych ataków smiechu ;}... sorka, nie mogłem się powstrzymać :}, jak nie masz pomysłu na zastosowanie jakiegoś nowego elementu, który spełnia jakąś funkcje i fajnie wygląda to poradzam go nie robić, bo właśnie wtedy baudziej przeszkadza niż pomaga... ja robiłem ten sam błąd dopóki mnie ftorek nie uświadomił ;] po za tym się czepie, bo pisałeś, że przemodelujesz głowę jakoś, a później piszesz, że kończysz model i zabierasz się za teksturki.. a głowa jak dla mnie kontrastuje swoimi okrągłościami z resztą korpusu, który jest bardziej kanciasty... ogólnie model w miare fajny, nadawałby się do Mortal Kombat jako nowy robot obok Cyraxa ;D podobają mi się nierówności jego ciała, pomijając te zamierzchłe zawiasy, to jego ciało jest fajnie 'ociosane'...