pitekkkk Napisano 22 Sierpień 2006 Napisano 22 Sierpień 2006 Witam. Ostatnio dłubałem nad domem, który tak mi do głowy przyszedł. Projekt i większosc mebli moja co łatwo niestety poznac :P Projekt i styl pewnie nikomu nie przypadnie do gustu, ale mi sie podoba taki minimalizm... nie bede wiele pisał bo i po co :P. 3dsmax, vray i minimum PS. Oceniajcie i komentujcie... poprawka: PS. scenka z telewizorem jest tragiczna wiem, ale cóż... :P pokazuje wszystko :) pozdrawiam... update:
piotrek Napisano 22 Sierpień 2006 Napisano 22 Sierpień 2006 OMG, co to jest to pierwsze? Wszystko psuje ten widok za oknami. Na pozostałych (dziennych) renderach zresztą też - przydałoby się chociaż nieco przepalić to niebo. W sumie drugi obrazek chyba najlepszy, ale odbicia na podłodze chyba zbyt mocne.
Zbychowaty Napisano 22 Sierpień 2006 Napisano 22 Sierpień 2006 Hmmm nie chce sie za wiele wymadrzac bo sam jestem poczatkujacy (moj post jest rowniez dziesiejszy wiec ) natomiast jestem podobnego zdania jak kolega wyzej: calosc psuje widok za oknem. Troche wielkie wyszly Tobie te panele podlogowe. Sofa i fotele mi sie podobaja i to nawet bardzo stylistycznie choc sa odrobine kanciaste. Co do renderingu sie nie wypowiedam bo sam przepalilem i za wczesnie na jakiekolwiek uwagi:P Pozdrawiam:)
pitekkkk Napisano 23 Sierpień 2006 Autor Napisano 23 Sierpień 2006 no wiec, jak tak na to patrze pod wzgledem realistycznosci to chyba podzielam wasze zdanie, wczesniej bylo jasniejsze niebo, ale jakos mi sie spodobało z zywymi barwami i kontrastowe. postaram sie to poprawic i wrzuce efekt :)
jasiek311 Napisano 23 Sierpień 2006 Napisano 23 Sierpień 2006 jak dla mnie, to 4rty render kopie zad!niezle swiatlo, klimat i wszystko jakos tak ladnie wspolgra z soba... chociaz za mocne odbicie w podlodze... pozostale - jak w/w - koledzy maja racje co do bitmapy za oknem - niebo jest nie za very :/ pozdro edit:pamietaj o camera correction - redukcja trzeciego zbiegu perspektywicznego zaznaczasz kamere i klikasz prawy przycisk - i w/w opcja...
Master Kiełbaster Napisano 23 Sierpień 2006 Napisano 23 Sierpień 2006 Czemu te lampy nie dają światła? Głupio to wygląda...
pitekkkk Napisano 23 Sierpień 2006 Autor Napisano 23 Sierpień 2006 no jedno niebo poprawiłem i chyba jest lepiej? :P a o co chodzi, ze lampy nie dają swiatła ? swiecą przeciez :P swiatla są photometrical :P wiec nie wiem o co Ci chodzi :P
Master Kiełbaster Napisano 23 Sierpień 2006 Napisano 23 Sierpień 2006 O coś takiego: A u Ciebie przy zapalonych i zgaszonych scena wygląda tak samo. Świeci tylko słońce zza okna.
pitekkkk Napisano 23 Sierpień 2006 Autor Napisano 23 Sierpień 2006 no nie tak samo bo cienie są tyle ze nie takie wyrazne, np na fotelu widac, a takie przeswietlenia na podlodze wyszly mi przy jednym probnym renderze i wyglądało brzydko :P wiec zrobilem zeby tylko oswietlalo i ustawilem miekkie cienie :P ale ja sie nie znam i robie jak wg mnie lepiej wygląda :P Pozdrawiam...
SWRSC Napisano 23 Sierpień 2006 Napisano 23 Sierpień 2006 ale kolory oczojebne, mnie zawsze Tweety pouczał "Świerszcz pobaw się renderem w PS, zdejmij troszke nasycenie, zobaczysz będzie lepiej" i zawsze bylo lepiej :)
hkropinski Napisano 23 Sierpień 2006 Napisano 23 Sierpień 2006 a mi sie pierwsze podobają, tylko moglbys dodac jakis soczysty widok za oknem np jakies ladne drzewka itp
pitekkkk Napisano 25 Sierpień 2006 Autor Napisano 25 Sierpień 2006 zrobilem caly dom a ten pokoik na pietrze w planie byl sypialnią i za namową jednej osoby stwierdzilem, ze skoro wszystko zaprojektowalem przydałoby sie zrobic cały dom, wiec wczoraj zacząłem sypialnie z łazienką, taki speed można powiedziec, w stylu całego domu, więc ocencie jeszcze to. Pozdrawiam :) Zdjęcia dorzucam tez do pierwszedo posta.
Lis Napisano 25 Sierpień 2006 Napisano 25 Sierpień 2006 Kolory masz za bardzo nasycone. no i cieniutkie gi. wiele niedoświetlonych miejsc. EDIT: Parkiet na suficie ??
pitekkkk Napisano 25 Sierpień 2006 Autor Napisano 25 Sierpień 2006 no moze nie parkiet, ale takie zestawienie kolorów mi sie spodobalo :D, a obrazki zbyt nasycone hmm... tak wyszly z maxa nie poprawialem nic, a podoba mi sie zywe zabarwienie :D
!Ewert Napisano 25 Sierpień 2006 Napisano 25 Sierpień 2006 Podoba mi sie ta praca:) ale sa błędy;] które powinieneś łatwo poprawić;] Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi