Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Ostatnio dłubałem nad domem, który tak mi do głowy przyszedł. Projekt i większosc mebli moja co łatwo niestety poznac :P Projekt i styl pewnie nikomu nie przypadnie do gustu, ale mi sie podoba taki minimalizm... nie bede wiele pisał bo i po co :P. 3dsmax, vray i minimum PS.

Oceniajcie i komentujcie...

home_5.jpg

poprawka:

home_5a.jpg

home_3.jpg

home_4.jpg

home_1.jpg

home_2.jpg

home_6.jpg

PS. scenka z telewizorem jest tragiczna wiem, ale cóż... :P pokazuje wszystko :)

pozdrawiam...

update:

room_1.jpg

room_2.jpg

• Odpowiedzi 15
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

OMG, co to jest to pierwsze? Wszystko psuje ten widok za oknami. Na pozostałych (dziennych) renderach zresztą też - przydałoby się chociaż nieco przepalić to niebo.

W sumie drugi obrazek chyba najlepszy, ale odbicia na podłodze chyba zbyt mocne.

Napisano

Hmmm nie chce sie za wiele wymadrzac bo sam jestem poczatkujacy (moj post jest rowniez dziesiejszy wiec ) natomiast jestem podobnego zdania jak kolega wyzej: calosc psuje widok za oknem. Troche wielkie wyszly Tobie te panele podlogowe. Sofa i fotele mi sie podobaja i to nawet bardzo stylistycznie choc sa odrobine kanciaste. Co do renderingu sie nie wypowiedam bo sam przepalilem i za wczesnie na jakiekolwiek uwagi:P Pozdrawiam:)

Napisano

no wiec, jak tak na to patrze pod wzgledem realistycznosci to chyba podzielam wasze zdanie, wczesniej bylo jasniejsze niebo, ale jakos mi sie spodobało z zywymi barwami i kontrastowe. postaram sie to poprawic i wrzuce efekt :)

Napisano

jak dla mnie, to 4rty render kopie zad!niezle swiatlo, klimat i wszystko jakos tak ladnie wspolgra z soba... chociaz za mocne odbicie w podlodze... pozostale - jak w/w - koledzy maja racje co do bitmapy za oknem - niebo jest nie za very :/ pozdro

edit:pamietaj o camera correction - redukcja trzeciego zbiegu perspektywicznego zaznaczasz kamere i klikasz prawy przycisk - i w/w opcja...

Napisano

no jedno niebo poprawiłem i chyba jest lepiej? :P

a o co chodzi, ze lampy nie dają swiatła ? swiecą przeciez :P swiatla są photometrical :P wiec nie wiem o co Ci chodzi :P

Napisano

no nie tak samo bo cienie są tyle ze nie takie wyrazne, np na fotelu widac, a takie przeswietlenia na podlodze wyszly mi przy jednym probnym renderze i wyglądało brzydko :P wiec zrobilem zeby tylko oswietlalo i ustawilem miekkie cienie :P ale ja sie nie znam i robie jak wg mnie lepiej wygląda :P Pozdrawiam...

Napisano

ale kolory oczojebne, mnie zawsze Tweety pouczał "Świerszcz pobaw się renderem w PS, zdejmij troszke nasycenie, zobaczysz będzie lepiej" i zawsze bylo lepiej :)

Napisano

zrobilem caly dom a ten pokoik na pietrze w planie byl sypialnią i za namową jednej osoby stwierdzilem, ze skoro wszystko zaprojektowalem przydałoby sie zrobic cały dom, wiec wczoraj zacząłem sypialnie z łazienką, taki speed można powiedziec, w stylu całego domu, więc ocencie jeszcze to. Pozdrawiam :)

room_1.jpg

room_2.jpg

Zdjęcia dorzucam tez do pierwszedo posta.

Napisano

no moze nie parkiet, ale takie zestawienie kolorów mi sie spodobalo :D, a obrazki zbyt nasycone hmm... tak wyszly z maxa nie poprawialem nic, a podoba mi sie zywe zabarwienie :D

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności