Morbid Karbid Napisano 25 Sierpień 2006 Napisano 25 Sierpień 2006 takie koncepty inspirowane projektami Scotta Robertsona. Linie we flashu a kolorowane w photoshopie. Trochę pokitrana perspektywa w niektórych miejscach bo wszystko rysowane z łapy bez wykreślania.
Vorek Napisano 25 Sierpień 2006 Napisano 25 Sierpień 2006 Bardzo przyjemny design. Myślałeś o czymś masywniejszym ? :)
miriam Napisano 25 Sierpień 2006 Napisano 25 Sierpień 2006 Kolorek boski ;), ale czemu kreski stawiałeś we flashce w ps'ie się nie da :] 2 i 3 (trochę skęcony) najbardziej mi się podobają. Pozdrawiam
Morbid Karbid Napisano 25 Sierpień 2006 Autor Napisano 25 Sierpień 2006 Jasne, że linie można w photoshopie, ale ja i tak pracuję z flashem więc chętnie go używam do szkiców. Głównie dlatego, że wychodzą wygładzone i można sobie je wyginać. W ps'ie kiedy jakaś krzywizna mi nie wychodzi to muszę rysować jeszcze raz i jeszcze raz i tak czasem kilka razy... Z flashem jest ze 2x szybciej.
mirach Napisano 25 Sierpień 2006 Napisano 25 Sierpień 2006 Super :) Spróbuje kiedys jeden użyć jako reference do stateczka low poly (oczywiscie w magicznym "wolnym czasie" :) ) Mirach
CzAk1 Napisano 25 Sierpień 2006 Napisano 25 Sierpień 2006 Prosta czerwień i odrobina szarości i taki fajny efekt:D 2,3 mi się najbardziej podobają. 4 też super. Najfajniejszy moim zdaniem jest 2 projekt.
Pablonardo Napisano 26 Sierpień 2006 Napisano 26 Sierpień 2006 perspektywa żeczywiście momentami kuleje ale i tak jest good. Bardzo mi sie spodobał efekt odpryśniętego lakieru w trójeczce:) pozdrawiam
aspenboy Napisano 26 Sierpień 2006 Napisano 26 Sierpień 2006 jak na perspektywę "z łapy" to całkiem super :) Najbardzie mi się podoba prawy górny i lewy dolny.
Adek_CG Napisano 26 Sierpień 2006 Napisano 26 Sierpień 2006 Morbid Karbid super stateczki, planujesz wiecej tego narobic czy to juz koniec ?
mrkrzysiek Napisano 27 Sierpień 2006 Napisano 27 Sierpień 2006 no super stateczki, fajne kolorki, domagamy się więcej
damusTo Napisano 27 Sierpień 2006 Napisano 27 Sierpień 2006 Fajniutkie ja chce więcej, fajne podanie kreska i z projektów cos by sie wybrało naprawde mnie wzieło.
leander Napisano 28 Sierpień 2006 Napisano 28 Sierpień 2006 Generalnie pieknie, nie przekonuje mnie tylko ogolny walor nalozony na bryly. Gdyby zabrac flashowe linie i glowne akcenty swietlne i odbicia, wyszla by prawdopodobnie masa bez dostatecznie zdefiniowanej formy.
biglebowsky Napisano 28 Sierpień 2006 Napisano 28 Sierpień 2006 Tylko co to za gdybanie że gdyby zabrac wszystko co formę w tych rysunkach definiuje to by jej nie było?
leander Napisano 29 Sierpień 2006 Napisano 29 Sierpień 2006 Gdybanie bylo stwierdzeniem nie wprost, ze walor jest troche poleciany i niewiele pomaga pozostalym elementom.
biglebowsky Napisano 29 Sierpień 2006 Napisano 29 Sierpień 2006 Elementy sobie doskonale z tym polecianym walorem poradziły. Skoro to nie fotoreal ani malarskie szkice a oparte o kontur rysunki to nie wymagają niczego ponad podkreślanie akcentów, co zostało efektownie uczynione. Zakładanie więc że gdyby babka miała wąsy mija się z celem.
Morbid Karbid Napisano 29 Sierpień 2006 Autor Napisano 29 Sierpień 2006 tak naprawdę kolor jest tutaj tylko dodatkiem do linii i nie starałem się zbyt dosłownie definiować bryły. To projekty powstałe w przerwie pracy pod wpływem impulsu i póki nie dostanę następnej iskry to nic podobnego w najbliższym czasie raczej nie powstanie.
leander Napisano 29 Sierpień 2006 Napisano 29 Sierpień 2006 Elementy sobie doskonale z tym polecianym walorem poradziły. Wlasnie chodzi o to, ze sobie nie poradzily. Ale oczywiscie masz prawo do swojej opinii.
Rekomendowane odpowiedzi