marcinP Napisano 29 Sierpień 2006 Napisano 29 Sierpień 2006 Witam wszystkich, Postanowiłem pochwalić się moją pracką która właśnie powstaje. Pracką tą jest model samochodu Ferrari 360 Modena Nie przedstawiam tu początków, gdyż nie były one zbyt obiecujące.
hkropinski Napisano 29 Sierpień 2006 Napisano 29 Sierpień 2006 o fajnie ze robisz modene bo ja od tygodnia siedze nad f430 i bede mogl cie przypilnowac:D na poczatek powiem ci ze przednie nadkole jest calkiem nie tak jak powinno;)
NV Napisano 29 Sierpień 2006 Napisano 29 Sierpień 2006 No ładnie ładnie tylko te fele wywal bo po 1(imo) za małe po 2 takie mało naturalne ale co do tego to może ujęcie tylko z tej perspektywy daje takie złudzenie. Pokaz siatkę i czysty model bez żadnych materiałów. A i jeśli możesz to o wyższe rozdzielczości proszę, bo na tych mało widać szczegóły/zobaczyłem zdjęcia modeny w google i HK. ma racje nadkole jest nie tak... a mianowicie jego przód
marcinP Napisano 29 Sierpień 2006 Autor Napisano 29 Sierpień 2006 dzięki za opinie, co do felg to i mi się za bardzo nie podobają ;) ale to dopiero pierwsze próby. wzoruje się na tych felgach: http://point.worldtel.net.pk/wallpaper/Cars/ferrari%20360%20modena.jpg
pecet Napisano 29 Sierpień 2006 Napisano 29 Sierpień 2006 no ładnie ale jakieś niezgodności z oryginałem są, witamy w gronie "samochodzarzy" :p
Dawcio_m Napisano 29 Sierpień 2006 Napisano 29 Sierpień 2006 nawet ci to idzie, ale z przednim nadkolem chyba coś nietak
damusTo Napisano 29 Sierpień 2006 Napisano 29 Sierpień 2006 Na pierwszy rzut oka jest OK ale juz an drugi wychodzą bugi otóż np tylne swiatła tam najłatwiej to wyłapać, ja nazywam to plastusie, one nie są u ciebie okragłe inaczej sa okrągłe z dokładnością plastelinowego modelu słowem powierzchnia tam faluje w niewskazany sposób pokaż to na siatkach coś zaradzimy, jest kilka innych takich miejsc ale zacznijmy od tego
marcinP Napisano 29 Sierpień 2006 Autor Napisano 29 Sierpień 2006 nio oki zgodnie z prośbą przesyłam siatkę samochodu (m. in. tylne światła) ;) z góry dzięki za wszelkie porady i opinie, które sprawią by mój mode był jak najbardziej zgodny z oryginałem ;)
damusTo Napisano 30 Sierpień 2006 Napisano 30 Sierpień 2006 U lala pokaz te swiatła bez MSa bo tak widać że sie dzieje ale nie powiemy dokładnie zdaje sie że tam ładnych kilka grzechów popełniłeś, Trójkąty, nie równe oczka siatki, chaos totalny tam jest no i masz efekt. Daj bez MS same te światła i powiemy co poprawić
Diesel Napisano 30 Sierpień 2006 Napisano 30 Sierpień 2006 Troszke krzywe światła z tyłu ale ciekawy model przynajmniej nie Audi TT:)
marcinP Napisano 30 Sierpień 2006 Autor Napisano 30 Sierpień 2006 co do samych lamp to są to po prostu cylindry. siatkę podeśle za jakiś czas
damusTo Napisano 31 Sierpień 2006 Napisano 31 Sierpień 2006 Cylindry cylindrami niczego nie gwarantują, wiesz MS ma swoje prawa i własnie kilka złamałeś wiec pociagnoł cie do odpowiedzialnosci, jak nie chcesz zeby skończylo sie to wyrokiem prawomocnym musisz bracie to zmienić ;)
blood_brother Napisano 31 Sierpień 2006 Napisano 31 Sierpień 2006 Tak jak mowia poprzednicy swiatla tylne sa krzywe. Przednie nadkole nie takie jakie byc powinno i przed tylnym nadkolem przez caly bok wlasciwie cos faluje.
marcinP Napisano 31 Sierpień 2006 Autor Napisano 31 Sierpień 2006 a o to i światła tylnie bez wygładzania ;) dla ścisłości - używam Cinemy4D, więc to nie jest MS tylko HyperNURBS ;)
marcinP Napisano 31 Sierpień 2006 Autor Napisano 31 Sierpień 2006 podsyłam teraz ten plik z wyglądem świateł bez MS (HyperNURBSa)
damusTo Napisano 1 Wrzesień 2006 Napisano 1 Wrzesień 2006 masakryczny bałagan, to juz nie biega o różnej wielkości oczka siatki ale napłodziłeś trójkątów i to w wyjątkowo newralgicznych miejscach Zacznij od wywalenia tych najmniejszy w zagłebieniach na lampy poprostu nie musi ich tam być nie maja uzasadnienia Póżniej trzeba uładzic to co na zewnątrz ale szczerze powiem że nie wyczuwam logiki w tym fragmencie siatki wiec nie gardzo mam punkt zaczepienia - inaczej spróbuj to zrobić na nowo od 2 CYLINDRÓW bo to juz dawno nie jest cylindrami a później połacz je poligonami o kształtach wylacznie czworokatnych
blood_brother Napisano 1 Wrzesień 2006 Napisano 1 Wrzesień 2006 Odkopalem swojego spidera zeby pokazac Ci jak ja rozwiazalem siatke przy tych swiatlach. Moze cos pomoze:) Lewe swiatlo tez jest okragle tylko kawalek nadkola wkradl mi sie w przeswit swiatla a nie chcialo mi sie juz poprawiac:) Jakbys mial jeszcze jakies problemy z siatka to wal bo wlasciwie w swoim spiderze mam glowne elementy nadwozia skonczone:)
cta Napisano 1 Wrzesień 2006 Napisano 1 Wrzesień 2006 walnij kwadraty zamiast zaokrągleń w siatce, po msie czy tym hypernurbsie ładnie sie zaokrąglą :)
marcinP Napisano 1 Wrzesień 2006 Autor Napisano 1 Wrzesień 2006 jak to jest z tym wywaleniem z forum ?? co w mojej nazwie jest nie tak ??
marcinP Napisano 1 Wrzesień 2006 Autor Napisano 1 Wrzesień 2006 może to dziwne ale nie potrafie - bo jakoś tego nie widze
..:: WIKTOR ::.. Napisano 1 Wrzesień 2006 Napisano 1 Wrzesień 2006 "...ja tu widze niezly burdel..." ;P Nie no muszisz jeszcze popracowac nad siatka i bedzie dobrze :)
mrkrzysiek Napisano 2 Wrzesień 2006 Napisano 2 Wrzesień 2006 model wymaga poprawy troche niezgodności z orginałem jest siatka też miejscami się sypie ale powodzenia w daszej pracy a co do tematu to klikasz w pierwszym postcie na edit potem go advance i tam zmieniasz nazwe wątku
Marcin Napisano 2 Wrzesień 2006 Napisano 2 Wrzesień 2006 Witam. Twój wątek jest źle nazwany, przeczytaj regulamin dot. nazewnictwa wątków w działach Galeria i WIP pod linkiem: http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=2595 Następnie wprowadź poprawki zgodnie z wytycznymi regulaminu. Zapoznaj się też z całym regulaminem max3d.pl: http://max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=43 Niezastosowanie się do powyższych zasad zaowocuje usunięciem źle nazwanego wątku. W przyszłości wątki będą usuwane bez ostrzeżeń.
blood_brother Napisano 2 Wrzesień 2006 Napisano 2 Wrzesień 2006 Co do zmiany tematu to cos jest nie tak i nie da sie go zmienic. Musisz uderzyc do adka i poprosic go zeby zmienil.
blood_brother Napisano 3 Wrzesień 2006 Napisano 3 Wrzesień 2006 Technicznie wydaje sie byc ok ale nie jest zgodnie z oryginalem. http://www.maserati-sudan.ch/Ferrari/360_Modena/360_Modena_Gallery/360%20Modena%20Top%20Rear.jpg
damusTo Napisano 12 Wrzesień 2006 Napisano 12 Wrzesień 2006 nie cwaniakuj pokaz z tyłu na wprost i siatke bez ms do tego :p
Rekomendowane odpowiedzi