ozzyslip Napisano 31 Sierpień 2006 Napisano 31 Sierpień 2006 Hej. Na poczatek chcialem powiedziec zebyscie nie przywiazywali uwagi do modeli. Chce tu pocwiczyc chromowany material i material metalu lez nei takiego typowego polyskliwego tylko szarej chropowatej stali (ciezarki). Podaje ustawienia obydwoch materialow(gryf i ciezarki) i jezeli sie wam cos nie pdooba to powiedzcie co w tych mat. zmienic. (sory za jakosc rendera ale to probne) Pracka: Ustawienia:
Jim mee Napisano 31 Sierpień 2006 Napisano 31 Sierpień 2006 sorka , nie znam mentala , ale w brazilu jest materiał Brazil Chrome i jest coolerski ;D *doing* Splutterfish Reklama :D
patry Napisano 31 Sierpień 2006 Napisano 31 Sierpień 2006 Fajnie nawet wyszło :) PS Jim mee to nie mental tylko vray :P
Bruneq Napisano 31 Sierpień 2006 Napisano 31 Sierpień 2006 przeceiz to chyba Vray a nie Mental:> dodaj noise'a delikatnego do krążków i moze pobaw sie Anizotropy!
piotrek Napisano 31 Sierpień 2006 Napisano 31 Sierpień 2006 hmm, i cóż by tu ocenić... Bardziej mi przpomina jakieś tworzywo sztuczne, niźli metal (chrom)
ozzyslip Napisano 31 Sierpień 2006 Autor Napisano 31 Sierpień 2006 piotrek- skoro ci to przypomina to przeciez prosilem sa ustawienia materialow wiec co zmienic zeby nie wygladalo jak tworzywo sztuczne ?
piotrek Napisano 31 Sierpień 2006 Napisano 31 Sierpień 2006 Nie wiem, nie znam się na vray'u. Anizotropy, jak Burneq radzi...
Bacry Napisano 31 Sierpień 2006 Napisano 31 Sierpień 2006 dla metalu IOR można dawać znacznie większe.
ozzyslip Napisano 31 Sierpień 2006 Autor Napisano 31 Sierpień 2006 piotrek ok sprobuje jakos nigdy sie tym nie bawilem :) bacry na przyklad do ilu podbic i ktory ciezarkow czy chromu ?
Bacry Napisano 31 Sierpień 2006 Napisano 31 Sierpień 2006 i jeden i drugi. dużo zależy od oświetlenia i tego co ma się odbijać.
ozzyslip Napisano 31 Sierpień 2006 Autor Napisano 31 Sierpień 2006 Mam 2 vraylighty ktore sie moga odbijac w sumie :D i jeszcze hdri w slocie reflection... wiec ?? o ile mniej wiecej ?
Bacry Napisano 31 Sierpień 2006 Napisano 31 Sierpień 2006 sam sprawdź daj 10 zrenderuj daj 15 i zobacz jak lepiej. Kluczowa jest mapa hdr, ona odbita w metalu nada zasadniczy wygląd ciężarkom.
ozzyslip Napisano 31 Sierpień 2006 Autor Napisano 31 Sierpień 2006 dzieki wielie :D dam znac jak beda zadowalajace mnie efekty (TAK BTW NIE MA TO JAK KONWERSACJA POSTAMI :P )
Rekomendowane odpowiedzi