goran Napisano 18 Październik 2006 Autor Napisano 18 Październik 2006 Nie mogłem oprzeć się pokusie i zrobiłem dwa renderki z vraysunem i skymap. Jakość nienajlepsza, ale zawsze coś. Modelowanie na razie nie ruszone dalej bo dopadła mnie grypa i mam gorączkę...
goran Napisano 23 Październik 2006 Autor Napisano 23 Październik 2006 Sorry za post pod postem, ale nikt nie chce komentować... W sumie update malutki - na początek mała reteospekcja: i na koniec mały progres: Mam troszkę zabawy z poprawnym wymodelowaniem tej części goleni, dlatego powolutku idzie (już 2 raz zacząłem od zera)... Pozdrawiam
cojots Napisano 23 Październik 2006 Napisano 23 Październik 2006 Nie nikt nie chce, tylko nie ma się nad czym rozczulać ;P Powoli ale do przodu, detal ładny ;)
Ecikgti Napisano 24 Październik 2006 Napisano 24 Październik 2006 Całkiem nieżle Ci to wychodzi. Byłem kiedyś zafascynowany tym samolocikiem :) Mam troche referków w domu ale nie mam skanera. Zobacze wieczorem, moze cyfrówka cos uda mi sie wyciagnąc. ps. napisz jakich referków Ci brak najbardziej Pozdrawiam
goran Napisano 24 Październik 2006 Autor Napisano 24 Październik 2006 cOJoTS, Ecikgti - dzięki! Podwozie już prawie kończę, ale jak masz do tego jakieś refki to będę wdzięczny - zawsze mogę coś poprawić. Mam bardzo mało referek odnośnie kabiny - w sumie 1 czy 2 zdjęcia przedniego panelu z przyrządami - jak masz cokolwiek o kabinie to mnie poratuj bo chcę się za nią niedługo brać... Zresztą jak możesz to daj co masz :-), od przybytku głowa nie boli
Ecikgti Napisano 25 Październik 2006 Napisano 25 Październik 2006 Oki.Mam tez niewele czasu ale cos poszukam.
ZiBi_PL Napisano 25 Październik 2006 Napisano 25 Październik 2006 sorki za pytanko ale czy ten samolot to wersja military czy civ bedzie? Nie znam sie na samolotach zbytnio :) I po skonczeniu modelku bedzie jakas scena czy tylko model ? :) keep working - fajnie narazie wyglada i wracaj do zdrowia ;)
goran Napisano 25 Październik 2006 Autor Napisano 25 Październik 2006 To będzie wersja ... pokazowa, jako scena (może jedna z kilku) może będzie coś w rodzaju tej fotki, ale z powieszonym uzbrojeniem ZiBi_PL: dzięki, już mi lepiej Ecikgti: z góry dzięki
Lucas Napisano 26 Październik 2006 Napisano 26 Październik 2006 Bardzo ładnie - podoba mi się detal podwozia:). Tylko dodaj grubość szyby, bo refrakcje przez to są bardzo dziwne, chyba, że się mylę i ta szyba rzeczywiście ma już grubość;)
FF Napisano 26 Październik 2006 Napisano 26 Październik 2006 Mi sie wydaje ze to ustawienia materiału szkła powodują refleksje a nie jego grubość. Przynajmniej w Brazilu tak jest:)
Lucas Napisano 26 Październik 2006 Napisano 26 Październik 2006 No nie wiem, używam Brazila i to jak się da grubość i przy tym, właściwie ustawi normalne face'ów, to wtedy jest dobrze:)
goran Napisano 26 Październik 2006 Autor Napisano 26 Październik 2006 Zacznę od początku - materiały są tylko tymczasowe, żeby renderki były nieco żywsze. Co do grubości szyby mieliście rację - była zerowa. Teraz powinno być lepiej: Przed: i po Dzięki za zwrócenie mi uwagi na to!
Ecikgti Napisano 29 Październik 2006 Napisano 29 Październik 2006 goran: mam duże plany Irydy i Przegląd Konstrukcji Lotniczych. Problem jest ze nie mam skanera a fotki z cyfrówki kiepsko wychodzą. Zamieszcze kilka i sobie zobaczysz czy by Ci pasiły. http://ecivic.fotosik.pl/albumy/76185.html ps. narobiłeś mi smaka na nią :)
goran Napisano 29 Październik 2006 Autor Napisano 29 Październik 2006 Te plany są bardziej szczegółowe niż moje, już widzę błąd przy przedniej goleni...niestety zdjęcia troszkę je zniekształcają, szkoda że nie masz skanera, a do Łańcuta z Kielc troszkę drogi mam :-( Jak możesz to wrzuć tego więcej, bo są o wiele dokładniejsze - jakoś sobie poradzę! Zależy mi teraz bardzo na kabinie. Jakbys mógł zrobić jeszcze raz zdjęcia planów kabiny.
goran Napisano 30 Październik 2006 Autor Napisano 30 Październik 2006 Sorry za post pod postem, ale nie chcę żeby update umknął uwadze zainteresowanych :-) Goleń gotowa w 70% - jeszcze tylko zamocować ją w kadłubie (bo na razie wisi w powietrzu, nie widać na tym renderku bo zasłania klapa) i dodać kilka drobnych detali + okablowanie...
Ecikgti Napisano 30 Październik 2006 Napisano 30 Październik 2006 Wykombinowałem skaner. Wkrótce zapodam Ci referki :)
goran Napisano 31 Październik 2006 Autor Napisano 31 Październik 2006 Ecikgti Jak coś masz to wrzuć. Odbierasz maile? Bo wysłałem Ci tam coś o Yamato, nie wiem czy dostałeś
Ecikgti Napisano 12 Listopad 2006 Napisano 12 Listopad 2006 Hey Mistrzu :) Jak ida prace bo cos zniknołeś. Mam jeszcze kilka referek dla Ciebie ale wysle Ci jak sie uporam ze sprzętem. Pozdro...
goran Napisano 13 Listopad 2006 Autor Napisano 13 Listopad 2006 Nie zniknąłem. Tak się złożyło że też mam kłopoty sprzętowe - padł mi wiatrak na grafie i karta mis się spaliła...do momentu jak ustukam na nową siedzę na starym laptopie, a tu word ledwo chodzi...ból, bo już mnie dosłownie rozwala, ze nie mogę sobie podłubać. Oby do soboty, wtedy pójdę kupić coś nowego....
kliment woroszyłow Napisano 13 Listopad 2006 Napisano 13 Listopad 2006 przykre ziom, łącze sie w bólu:)
Swinger76 Napisano 7 Luty 2007 Napisano 7 Luty 2007 Naprawde zajefajny poziom detali na maszynie, a zwłaszcza na podwoziu!Nakreciłem się na jakąś maszynę ale nie wiem jeszcze co to będzie:)Pozdrawiam i będę śledził od tej pory z uwagą:)
goran Napisano 8 Luty 2007 Autor Napisano 8 Luty 2007 Co do powodów przerwy nie będę się rozpisywał, grunt że wróciłem! Podwozie na razie zostawiam tak jak jest, jak kiedys najdzie mnie ochota to dorzucę tam parę poly :-) Zaczynam kabinę, a konkretnie fotele załogi. To co widzicie pod spodem to pierwsza przymiarka. Opieram się na planach (dzięki Ecikgti). Niestety nie mam zdjęć, ale fotele są bardzo podobne do Martin Baker Mk10, więc wiekszość detali będzie wzorowana na tym modelu. Przede wszystkim brakuje całego drobnego ustrojstawa w postaci rurek i przewodów, no i pasów - to dorobię na nastepny raz.
mrys Napisano 16 Kwiecień 2007 Napisano 16 Kwiecień 2007 Bardzo fajny model i ciekawy temat. Kolejny polski samolot na forum :)
KoMic Napisano 16 Kwiecień 2007 Napisano 16 Kwiecień 2007 hehe, zgadnijcie jaka czescia kwoty jest fotel pilota w stosunku do reszty samolotu:] ale tak to on raczej nie wyglada, poczytaj, on jest zaimplementowany z innej zachodniej maszyny o ile mnie pamiec nie myli
Rekomendowane odpowiedzi