pit17 Napisano 4 Wrzesień 2006 Napisano 4 Wrzesień 2006 Hejka no i przyszedl czas zeby sie troche pobawic ZBrushem To moj pierwszy model w tym programie ( taki mały trening ) Co o tym narazie myslicie?
brumugun Napisano 4 Wrzesień 2006 Napisano 4 Wrzesień 2006 Ładne, dodałbym taka fałde dokoła rogów, na początku , jeszcze skrobnij bumpa, i bedzie cacy.
pit17 Napisano 4 Wrzesień 2006 Autor Napisano 4 Wrzesień 2006 Własnie pracuje nad taka falda a bumpa tez sie zrobi w niedalekiej przyszłości:)
Kruku Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 wygląda fajnie ale wykożystałeś 20% możniwości zbrusha :] dodałeś mało ogulnego detalu jak narazie.
hkropinski Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 nie wierze ze to pierwszy model:/ to jak, włączyłeś zbrusha, posiedzialeś chwile i wymodelowałeś coś takiego? na pewno nie wuwierze, bo ja siedze w zbrushu troche i to tak latwo i szybko nie idzie, pozdarwaim
zeet Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 Za mało detalu-taką bryłę można uzykać w każdym innym programie ,cała radocha w Zbrushu to możliwość dodawnia detali,faktura skóry,zmarszczki wgłębienia.
weinert Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 Za mało detalu-taką bryłę można uzykać w każdym innym programie ,cała radocha w Zbrushu to możliwość dodawnia detali,faktura skóry,zmarszczki wgłębienia. w innym przypadku to wg mnie lecenie na łatwizne bo zBrush jest do robienia detalu tak jak mówi zeet
sokół Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 nie wierze ze to pierwszy model:/ to jak, włączyłeś zbrusha, posiedzialeś chwile i wymodelowałeś coś takiego? na pewno nie wuwierze, bo ja siedze w zbrushu troche i to tak latwo i szybko nie idzie, pozdarwaim dobrze gada, jak wlaczylem zbrusha to dopiero po dwoch dniach dopiero doszedlem do czego program sluzy.
Leleń Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 dobrze gada, jak wlaczylem zbrusha to dopiero po dwoch dniach dopiero doszedlem do czego program sluzy. a on nie napisal ze po pierwszym dniu go zrobil, tylko ze to jest pierwszy (wiekszy/lepszy ?) model i jest to jak najbardziej mozliwe..
ozzyslip Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 hehe ja za pierwszym razem jak wlaczylem zbrusha (wczesniej czytajac troche o ZSpehre zrobilem modle ludzkiej glowy i wyszedl mi super tylko nie wiem woole jak sie w zbrushu renderuje albo przedstawia wogole prace w jpg:/
brumugun Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 w innym przypadku to wg mnie lecenie na łatwizne bo zBrush jest do robienia detalu tak jak mówi zeet Nie zgadzam się z tym zdaniem zupełnie. To zrób taki model, w innym programie i w zbrushu i porównaj czas. Zresztą można po zrobieniu takiego modelu przerzucic go do silo albo mayi , aby popracowac nad topologią siatki. Jakby pit poszedł na łatwizne to by sobie kuleczke pougniatał. xD
Maqs Napisano 6 Wrzesień 2006 Napisano 6 Wrzesień 2006 Jak sie nie myle to jest modelowane na podstawie video tutka, co nie zmienia faktu ze ladnie wyszlo:)
hkropinski Napisano 6 Wrzesień 2006 Napisano 6 Wrzesień 2006 hmm mozna prosic o link do tutka?? bo tak czy siak, cos takiego umiec to juz coś:D
ozzyslip Napisano 6 Wrzesień 2006 Napisano 6 Wrzesień 2006 ja sobie sciaganlem tutka z emulka wiec jak ktos ma niech wpisze " zbrush modeling" i tam powinno byc cos jak "zbrush headmodeling dvd1" koloi 1,7g mozna zassac i duzo daje.
Leleń Napisano 6 Wrzesień 2006 Napisano 6 Wrzesień 2006 ahahaha, nie dziala mi emule (poblokowane porty) :> ohohoh :D
pit17 Napisano 7 Wrzesień 2006 Autor Napisano 7 Wrzesień 2006 siemka po wlaczeniu zbrusha potrzebowalem troche pomocy wiec zaczalem od oficjalnej stronki tego programu gdzie znajduje sie dzial z videotutorialami serdecznie polecam jest tam rowniez tutorial przedstawiajacy proces modelowania wlasnie takiego byczka krotko mowiac bardzo duzo pomoga:)
Rekomendowane odpowiedzi