Napisano 4 Wrzesień 200618 l Hejka no i przyszedl czas zeby sie troche pobawic ZBrushem To moj pierwszy model w tym programie ( taki mały trening ) Co o tym narazie myslicie?
Napisano 4 Wrzesień 200618 l Ładne, dodałbym taka fałde dokoła rogów, na początku , jeszcze skrobnij bumpa, i bedzie cacy.
Napisano 4 Wrzesień 200618 l Autor Własnie pracuje nad taka falda a bumpa tez sie zrobi w niedalekiej przyszłości:)
Napisano 5 Wrzesień 200618 l wygląda fajnie ale wykożystałeś 20% możniwości zbrusha :] dodałeś mało ogulnego detalu jak narazie.
Napisano 5 Wrzesień 200618 l nie wierze ze to pierwszy model:/ to jak, włączyłeś zbrusha, posiedzialeś chwile i wymodelowałeś coś takiego? na pewno nie wuwierze, bo ja siedze w zbrushu troche i to tak latwo i szybko nie idzie, pozdarwaim
Napisano 5 Wrzesień 200618 l Za mało detalu-taką bryłę można uzykać w każdym innym programie ,cała radocha w Zbrushu to możliwość dodawnia detali,faktura skóry,zmarszczki wgłębienia.
Napisano 5 Wrzesień 200618 l Za mało detalu-taką bryłę można uzykać w każdym innym programie ,cała radocha w Zbrushu to możliwość dodawnia detali,faktura skóry,zmarszczki wgłębienia. w innym przypadku to wg mnie lecenie na łatwizne bo zBrush jest do robienia detalu tak jak mówi zeet
Napisano 5 Wrzesień 200618 l nie wierze ze to pierwszy model:/ to jak, włączyłeś zbrusha, posiedzialeś chwile i wymodelowałeś coś takiego? na pewno nie wuwierze, bo ja siedze w zbrushu troche i to tak latwo i szybko nie idzie, pozdarwaim dobrze gada, jak wlaczylem zbrusha to dopiero po dwoch dniach dopiero doszedlem do czego program sluzy.
Napisano 5 Wrzesień 200618 l dobrze gada, jak wlaczylem zbrusha to dopiero po dwoch dniach dopiero doszedlem do czego program sluzy. a on nie napisal ze po pierwszym dniu go zrobil, tylko ze to jest pierwszy (wiekszy/lepszy ?) model i jest to jak najbardziej mozliwe..
Napisano 5 Wrzesień 200618 l hehe ja za pierwszym razem jak wlaczylem zbrusha (wczesniej czytajac troche o ZSpehre zrobilem modle ludzkiej glowy i wyszedl mi super tylko nie wiem woole jak sie w zbrushu renderuje albo przedstawia wogole prace w jpg:/
Napisano 5 Wrzesień 200618 l w innym przypadku to wg mnie lecenie na łatwizne bo zBrush jest do robienia detalu tak jak mówi zeet Nie zgadzam się z tym zdaniem zupełnie. To zrób taki model, w innym programie i w zbrushu i porównaj czas. Zresztą można po zrobieniu takiego modelu przerzucic go do silo albo mayi , aby popracowac nad topologią siatki. Jakby pit poszedł na łatwizne to by sobie kuleczke pougniatał. xD
Napisano 6 Wrzesień 200618 l Jak sie nie myle to jest modelowane na podstawie video tutka, co nie zmienia faktu ze ladnie wyszlo:)
Napisano 6 Wrzesień 200618 l hmm mozna prosic o link do tutka?? bo tak czy siak, cos takiego umiec to juz coś:D
Napisano 6 Wrzesień 200618 l ja sobie sciaganlem tutka z emulka wiec jak ktos ma niech wpisze " zbrush modeling" i tam powinno byc cos jak "zbrush headmodeling dvd1" koloi 1,7g mozna zassac i duzo daje.
Napisano 7 Wrzesień 200618 l Autor siemka po wlaczeniu zbrusha potrzebowalem troche pomocy wiec zaczalem od oficjalnej stronki tego programu gdzie znajduje sie dzial z videotutorialami serdecznie polecam jest tam rowniez tutorial przedstawiajacy proces modelowania wlasnie takiego byczka krotko mowiac bardzo duzo pomoga:)