Marek G Napisano 10 Wrzesień 2006 Napisano 10 Wrzesień 2006 Witam wszystkich Tym razem exterior i interior domku jednorodzinnego. Czas pracy ponad tydzien.Zresztą co się będę rozpisywał widać wszytko na renderkach .Pozdrawiam Marek EXTERIOR INTERIOR
piksar Napisano 10 Wrzesień 2006 Napisano 10 Wrzesień 2006 bardzo ładne. na pierwszym renderku gąsior coś sie przesunął interiorek też ciekawy, może tylko w kuchni z praktycznego punktu widzenia parapet okna oparł bym na blacie co to jest to coś przed monitorem na biurku - strasznie płaskie
david 3d Napisano 10 Wrzesień 2006 Napisano 10 Wrzesień 2006 Pracka całkiem fajna, choć do niektórych elemenów bym się przyczepił: - cegiełki jakieś sztuczne (może za małe?) - kanciasta roślinka na pierwszym planie w trzeim obrazku ale to jeślich odzi o exterior. Interior jest o niebo lepszy w porównaniu do exteriora. Ale co ja tam się znam... ;)
!Ewert Napisano 10 Wrzesień 2006 Napisano 10 Wrzesień 2006 wnętrza sie podobają...a reszta jakaś dobra ale nic specjalnego...
JunioR Napisano 10 Wrzesień 2006 Napisano 10 Wrzesień 2006 śliczne swiatełko i renderki, zwłaszcza w interiorach, wielkie brawa ! :] +pytanko: jaki subdivs. reflect`u shadera podłogi na ostatnim renderze?
@seba@ Napisano 10 Wrzesień 2006 Napisano 10 Wrzesień 2006 Wnetrza super, co do exterior, pewnie sam dobrze wiesz co jest zle ;)
Marek G Napisano 10 Wrzesień 2006 Autor Napisano 10 Wrzesień 2006 śliczne swiatełko i renderki, zwłaszcza w interiorach, wielkie brawa ! :] +pytanko: jaki subdivs. reflect`u shadera podłogi na ostatnim renderze? subdiv - 36 bylo liczone QMC więc dla tego taki duży subd. Jakość nie zawsze idzie w parze z czasem rendera :-) to ujecie liczyło się najdłużej ponad 20h :-) pikSar - dzięki, to coś jest na kartki :-) david 3d,Tomuś,@seba@ - dzięki, wiecie jeżeli jest czas niecałe 2 tygodnie na zrobienie czegoś , licząc że siedze dziennie jakies 3-5 h to nie jest się w stanie każdy render zrobić do perfekcji:-) niestety czas jak zwykle goni :-)
hcpiter Napisano 10 Wrzesień 2006 Napisano 10 Wrzesień 2006 Vizki wspaniałe pod kazdym wzgledem ! Szczegolnie interiory bardzo przyjemne i przytulne, pierwszy i ostatni interior wymiatają :) Pozdro !
mentaller Napisano 10 Wrzesień 2006 Napisano 10 Wrzesień 2006 trzymasz poziom ;]. jedynie lampy ogrodowe i piłka psują efekt.
Zbychowaty Napisano 10 Wrzesień 2006 Napisano 10 Wrzesień 2006 Mi sie bardzo podoba i jedno i drugie.Wykonanie przednie! Bede monotonny ale poprosze ustawienia swiatel (moze schemat siatki?:D) i rendera jesli to mozliwe oraz napisz czy tło w zewnetrzach to fotka narzucona na plaszczyzne, czy jako tło enviroment mapowane cylindrycznie? Z gory wielkie dzieki, pozdrawiam:)
siwy Napisano 10 Wrzesień 2006 Napisano 10 Wrzesień 2006 Renderki ładne. W exteriorach wszystko psuje mapa cegły, jaest za drobno zmatowana i za bardzo widać powtarzalność. Doceniam to że wszystko robiłeś w 3d, chociaż myśle że zieleń najlepiej wygląda wklejana w szopie. Interiorki git ogolnie. Tydzień na to wszystko to malutko, brawa.
Master Kiełbaster Napisano 11 Wrzesień 2006 Napisano 11 Wrzesień 2006 Wnętrza Ql, exteriory to jakiś pic na wodę, fotomontaż :*
kliment woroszyłow Napisano 11 Wrzesień 2006 Napisano 11 Wrzesień 2006 OGÓLNIE ŁADNIE...SZCZEGÓLNIE BLACHODACHÓWKA MI SIE PODOBA...ALE CEGŁA ZDECYDOWANIE ZA MAŁA...PRZESKALOWAC BY TRZEBA ODROBINE.....jesli przyjąc na warstwe cegła + zaprawa= 8 cm to wysokośc okna na elewacji frontowej musiałaby wynieść 232 cm...a to chyba niemożliwe.
klikus1984 Napisano 11 Wrzesień 2006 Napisano 11 Wrzesień 2006 tez uwazam ze cegla za mala i wogole nie podoba mi sie ta elewacja, reszta spox :)
Bobby_digital Napisano 11 Wrzesień 2006 Napisano 11 Wrzesień 2006 exteriory strasznie sztucznie wyszly... ale interiors wypas :)
Marek G Napisano 11 Wrzesień 2006 Autor Napisano 11 Wrzesień 2006 hcpiter3d,mentaller,siwy,Master Kiełbaster,kliment woroszyłow,klikus1984,Bobby_digital -dzieki Z-Brush - w exteriorach na tube nakladalem mape z mapowaniem cylindrycznym,co do parametrow rendera interiora to w zasadzie tak jak ostatnio ci podawalem z jednym wyjatkiem ,na niektorych ujeciecich stosowalem adaptive QMC.Jezeli chodzi o exterior to : 1- iriadance map 1.0 , 80/20 low 2- Quasi-Monte carlo 1.0 8/3 1 direct light mult 1,5 macie racje z wielkoscia klinkieru chyba :-)
Zbychowaty Napisano 11 Wrzesień 2006 Napisano 11 Wrzesień 2006 Siemanko Marq:) Wielkie dzieki! mam nadzieje, ze pytania moje nie sa drazniace. Pozniejsze analizy wiele mi pomagaja w zrozumieniu Vryja:D Pozdrawiam:)
Marek G Napisano 11 Wrzesień 2006 Autor Napisano 11 Wrzesień 2006 Siemanko Marq:) Wielkie dzieki! mam nadzieje, ze pytania moje nie sa drazniace. Pozniejsze analizy wiele mi pomagaja w zrozumieniu Vryja:D Pozdrawiam:) wiem,kazdy sie tak uczy :-) pamietaj materialy i swiatlo glownie wplywaja na scene
drem Napisano 11 Wrzesień 2006 Napisano 11 Wrzesień 2006 MI sie bardzo podoba. zewnetrzny model domu jest troche gorszy od wewnetrzenego ale to nie szkodiz;) super robota
siwy Napisano 11 Wrzesień 2006 Napisano 11 Wrzesień 2006 MI sie bardzo podoba. zewnetrzny model domu jest troche gorszy od wewnetrzenego ale to nie szkodiz;) super robota w zewnętrznym trudniej osiągnąc fotorealizm niż we wnętrzu
Lis Napisano 11 Wrzesień 2006 Napisano 11 Wrzesień 2006 Interior fajny ale Roślinki w exterior -> TRAGEDIA
Quadysz Napisano 11 Wrzesień 2006 Napisano 11 Wrzesień 2006 Interior OK, ładnie ale wystrój nie na mój gust ale to galeria wiec pomijam. Natomiast EXTERIOR - bosz... co to ma być??!! To wygląda jakby dwie różne osoby robiły. Tych okien to by sie może początkujący nie powstydził, ale po poziomie interiorów chyba mozna oczekiwac więcej - jednym słowem sa koszmarne, samochód.. no comments :) modelowales kalenice na dachu a nie chcialo ci sie mocowania do rynny zrobic, nieladnie pusto strasznie miejscami, to oczko wodne... brr nie chciałbym miec czegos takiego w.. nigdzie :) podmurówka mogłaby miec lekkie podciecie, pilka nozna.. hehe no comments no i trawa przerasta ci przez kamienie... przyznaj sie siedziales nad wnetrzami i nie chcialo ci sie. Exterior to kicha na maxa.. sorry ale nie umiem sie pozytywnie do tego odnieść. W porównaniu z wnętrzami jest ogromny kontrast... może na jednym obrazku z piłka właśnie jest niezłe oświetlenie ale reszta... zalamka :) greets edit: przypatrzyłem sie wnetrzom... ładnie wyrenderowane, ale mają mnóstwo niedoróbek... kuchnia się broni jedynie... nuda i plastik... tydzien roboty...
Gość Deler Napisano 24 Wrzesień 2006 Napisano 24 Wrzesień 2006 wydaje mi sie ze w interiorach masz za slaby cien od gi. Moze to tylko ja tak widze na swoim monitorze. pozdr
Gość Deler Napisano 24 Wrzesień 2006 Napisano 24 Wrzesień 2006 sorki ze odkopalem temat, zapomnialem sie :P
Rekomendowane odpowiedzi