Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich

Tym razem exterior i interior domku jednorodzinnego. Czas pracy ponad tydzien.Zresztą co się będę rozpisywał widać wszytko

na renderkach .Pozdrawiam Marek

EXTERIOR

house0002sv0.jpg

house0003qc8.jpg

house0001kb4.jpg

house0000sv7.jpg

INTERIOR

houseinteriorrs0.jpg

houseinterior2xm7.jpg

houseinterior3rl7.jpg

houseinterior4xe5.jpg

• Odpowiedzi 24
  • Wyświetleń 2,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

bardzo ładne.

na pierwszym renderku gąsior coś sie przesunął

interiorek też ciekawy, może tylko w kuchni z praktycznego punktu widzenia parapet okna oparł bym na blacie

co to jest to coś przed monitorem na biurku - strasznie płaskie

Napisano

Pracka całkiem fajna, choć do niektórych elemenów bym się przyczepił:

- cegiełki jakieś sztuczne (może za małe?)

- kanciasta roślinka na pierwszym planie w trzeim obrazku

ale to jeślich odzi o exterior. Interior jest o niebo lepszy w porównaniu do exteriora. Ale co ja tam się znam... ;)

Napisano

śliczne swiatełko i renderki, zwłaszcza w interiorach, wielkie brawa ! :]

+pytanko: jaki subdivs. reflect`u shadera podłogi na ostatnim renderze?

Napisano

Wnetrza super, co do exterior, pewnie sam dobrze wiesz co jest zle ;)

Napisano
  • Autor
śliczne swiatełko i renderki, zwłaszcza w interiorach, wielkie brawa ! :]

+pytanko: jaki subdivs. reflect`u shadera podłogi na ostatnim renderze?

subdiv - 36

bylo liczone QMC więc dla tego taki duży subd. Jakość nie zawsze idzie w parze z czasem rendera :-) to ujecie liczyło się najdłużej ponad 20h :-)

pikSar - dzięki, to coś jest na kartki :-)

david 3d,Tomuś,@seba@ - dzięki, wiecie jeżeli jest czas niecałe 2 tygodnie na zrobienie czegoś , licząc że siedze dziennie jakies 3-5 h to nie jest się w stanie każdy render zrobić do perfekcji:-) niestety czas jak zwykle goni :-)

Napisano

Vizki wspaniałe pod kazdym wzgledem ! Szczegolnie interiory bardzo przyjemne i przytulne, pierwszy i ostatni interior wymiatają :)

Pozdro !

Napisano

Mi sie bardzo podoba i jedno i drugie.Wykonanie przednie! Bede monotonny ale poprosze ustawienia swiatel (moze schemat siatki?:D) i rendera jesli to mozliwe oraz napisz czy tło w zewnetrzach to fotka narzucona na plaszczyzne, czy jako tło enviroment mapowane cylindrycznie? Z gory wielkie dzieki, pozdrawiam:)

Napisano

Renderki ładne. W exteriorach wszystko psuje mapa cegły, jaest za drobno zmatowana i za bardzo widać powtarzalność. Doceniam to że wszystko robiłeś w 3d, chociaż myśle że zieleń najlepiej wygląda wklejana w szopie. Interiorki git ogolnie. Tydzień na to wszystko to malutko, brawa.

Napisano

OGÓLNIE ŁADNIE...SZCZEGÓLNIE BLACHODACHÓWKA MI SIE PODOBA...ALE CEGŁA ZDECYDOWANIE ZA MAŁA...PRZESKALOWAC BY TRZEBA ODROBINE.....jesli przyjąc na warstwe cegła + zaprawa= 8 cm to wysokośc okna na elewacji frontowej musiałaby wynieść 232 cm...a to chyba niemożliwe.

Napisano
  • Autor

hcpiter3d,mentaller,siwy,Master Kiełbaster,kliment woroszyłow,klikus1984,Bobby_digital -dzieki

Z-Brush - w exteriorach na tube nakladalem mape z mapowaniem cylindrycznym,co do parametrow rendera interiora to w zasadzie tak jak ostatnio ci podawalem z jednym wyjatkiem ,na niektorych ujeciecich stosowalem adaptive QMC.Jezeli chodzi o exterior to :

1- iriadance map 1.0 , 80/20 low

2- Quasi-Monte carlo 1.0 8/3

1 direct light mult 1,5

macie racje z wielkoscia klinkieru chyba :-)

Napisano

Siemanko Marq:) Wielkie dzieki! mam nadzieje, ze pytania moje nie sa drazniace. Pozniejsze analizy wiele mi pomagaja w zrozumieniu Vryja:D Pozdrawiam:)

Napisano
  • Autor
Siemanko Marq:) Wielkie dzieki! mam nadzieje, ze pytania moje nie sa drazniace. Pozniejsze analizy wiele mi pomagaja w zrozumieniu Vryja:D Pozdrawiam:)

wiem,kazdy sie tak uczy :-) pamietaj materialy i swiatlo glownie wplywaja na scene

Napisano

MI sie bardzo podoba. zewnetrzny model domu jest troche gorszy od wewnetrzenego ale to nie szkodiz;) super robota

Napisano
MI sie bardzo podoba. zewnetrzny model domu jest troche gorszy od wewnetrzenego ale to nie szkodiz;) super robota

w zewnętrznym trudniej osiągnąc fotorealizm niż we wnętrzu

Napisano

Interior fajny ale Roślinki w exterior -> TRAGEDIA

Napisano

Interior OK, ładnie ale wystrój nie na mój gust ale to galeria wiec pomijam. Natomiast EXTERIOR - bosz... co to ma być??!! To wygląda jakby dwie różne osoby robiły. Tych okien to by sie może początkujący nie powstydził, ale po poziomie interiorów chyba mozna oczekiwac więcej - jednym słowem sa koszmarne, samochód.. no comments :) modelowales kalenice na dachu a nie chcialo ci sie mocowania do rynny zrobic, nieladnie pusto strasznie miejscami, to oczko wodne... brr nie chciałbym miec czegos takiego w.. nigdzie :) podmurówka mogłaby miec lekkie podciecie, pilka nozna.. hehe no comments no i trawa przerasta ci przez kamienie...

przyznaj sie siedziales nad wnetrzami i nie chcialo ci sie. Exterior to kicha na maxa.. sorry ale nie umiem sie pozytywnie do tego odnieść. W porównaniu z wnętrzami jest ogromny kontrast... może na jednym obrazku z piłka właśnie jest niezłe oświetlenie ale reszta... zalamka :)

greets

edit: przypatrzyłem sie wnetrzom... ładnie wyrenderowane, ale mają mnóstwo niedoróbek... kuchnia się broni jedynie... nuda i plastik... tydzien roboty...

Napisano

wydaje mi sie ze w interiorach masz za slaby cien od gi. Moze to tylko ja tak widze na swoim monitorze. pozdr

Napisano

sorki ze odkopalem temat, zapomnialem sie :P

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.