cojots Napisano 11 Wrzesień 2006 Napisano 11 Wrzesień 2006 Jest to moja pierwsza, w pewnym stopniu dokończona praca. Umieszczam ją w WIPie ponieważ prawdopodobnie wiele sie w niej jeszcze zmieni. Swiatło i tekstura to kompletna amatorszczyzna wstawiona na chybił-trafił. Bardzo mało wiem jeszcze na temat 3ds maxa wiec prosze o wyrozumiałośc podczas oceny. Sam nie wiem o co moge zpytac, wszelkie porady bardzo mile widziane.
Ania Napisano 11 Wrzesień 2006 Napisano 11 Wrzesień 2006 jak to mapowałeś? (jeśli max8, najlepiej unwrap i pelt mapping), masz dziwnie rozciągniętą teksturę tam gdzie noga jest dołączona do tułowia model jak na początek bardzo dobry, pokaż siatkę zęby są zbyt regularne tekstura jest za ciemna. przydałby się jakiś displacement.
Leleń Napisano 11 Wrzesień 2006 Napisano 11 Wrzesień 2006 ma za szeeeroka szczeke, allozaury mialy takie: pazury wieksze, grubsze lydki.. pozatym na poczatkujacego dobrze. pzdr powodzenia.
cojots Napisano 12 Wrzesień 2006 Autor Napisano 12 Wrzesień 2006 Używam maxa 7. Poprawiłem Alla na tyle na ile pozwolił mi czas zanim zaczął wieszać mi się program. Szczeka jest chyba nadal zbyt szeroka ale za to zęby ma troszkę poprzestawiane i resztę zmienioną. Odnośnie mapowania PS: Poprawiony All jest w pierwszym poscie.
cojots Napisano 12 Wrzesień 2006 Autor Napisano 12 Wrzesień 2006 Mam problem z renderem siatki. Na forum ktoś o tym wspominała ale ja wybitnie nie moge znaleść jak to zrobić, więc wrzucam tylko screen.
piotrek Napisano 12 Wrzesień 2006 Napisano 12 Wrzesień 2006 Nie mam pojęcia jak wyglądał Allozaur, ale ten ma jakieś dziwnie długie kończynmy tylnie oraz duży łeb.
Gedeon Napisano 13 Wrzesień 2006 Napisano 13 Wrzesień 2006 Tekstura za ciemna, nie widać dokładnie modelu czaszki...
cojots Napisano 13 Wrzesień 2006 Autor Napisano 13 Wrzesień 2006 Rzeczywiście głowa za duża chociaż myślę że łapy są w porządku. Z texturą nic lepszego nie jestem w stanie zrobić. Jak na razie dam sobie spokój z tym projektem bo mnie przerasta. Dzięki wszystkim za oceny, pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi