balthus Napisano 17 Wrzesień 2006 Napisano 17 Wrzesień 2006 witam.to moja ostatnia praca przedstawiajaca fragment typowej polskiej pracowni;)dwa modele (drzewko i fotele po prawej)z evermotion,reszta to wlasna robota.licze na obfite komentarze i rady:) http://img163.imageshack.us/my.php?image=ghfhgem4.jpg
@seba@ Napisano 17 Wrzesień 2006 Napisano 17 Wrzesień 2006 Witam, a gdzie komputery? Troche ciezko by sie kreslilo przy takich ustawieniach deski ;). Pracowni architektonicznej wogole to nie przypomina. A to lustro to nie wiem po jaka cholere.
Leru Napisano 18 Wrzesień 2006 Napisano 18 Wrzesień 2006 balthus -> zapoznaj się z regulaminem http://max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=43 i zmień temat wątku
Zbychowaty Napisano 18 Wrzesień 2006 Napisano 18 Wrzesień 2006 Siemanko, w czym renderowales i poprosze o ustawienia swiatlel i samego rendera:) Podoba mi sie ogolnie rzecz biorac. Swiatlo i materialy. Troche wyglada na miejsce szefa obserwujacego parobkow;) Pozdy:)
Master Kiełbaster Napisano 18 Wrzesień 2006 Napisano 18 Wrzesień 2006 Wygląda na mental raya :P Masz bugi w GI...
Kuciel Napisano 18 Wrzesień 2006 Napisano 18 Wrzesień 2006 ladnie wyglada ale jakos malo praktycznie tam, obsluguje wiele biur architektonicznych i to wcale tak nie wyglada...
Lis Napisano 18 Wrzesień 2006 Napisano 18 Wrzesień 2006 O. mój krzaczek :D Brzydko skóra wyszła. pozatym ładnie wygląda.
balthus Napisano 18 Wrzesień 2006 Autor Napisano 18 Wrzesień 2006 Scene renderowalem w v-ray(milo ze wyglada na mental:))Zalezalo mi na czasie wiec obrazek ma niskie ustawienia irradiance map.Color mapping--> exponential podkrecone do 3,do tego 3razy VRayLight. Dobrze wiem ze tak nie wygladaja biura architektoniczne ale pomarzyc zawsze mozna:)Co do funkcjonalnosci to nie jest ona przemyslana-fakt,ale mi chodzilo tylko o efekt wizualny:)
zaki79 Napisano 20 Wrzesień 2006 Napisano 20 Wrzesień 2006 Co do funkcjonalnosci to nie jest ona przemyslana-fakt,ale mi chodzilo tylko o efekt wizualny:) Wybacz, ale równie dobrze możnaby wymodelować samochód i postawić go na dachu :). Nie wydaje mi się, żeby takie fotele były dobre do pracy (ten model ma nawet specjalny podnóżek co sugeruje, że to fotel wypoczynkowy). Deski kreślarskie w biurze? raczej stół gdzie się szkicuje (płaski) albo po prostu duże biurko, ale komp jest niezbędny !! Trza było wymodelować jakieś blaszaki/laptopy pierwsza klasa :) ps. te betonowe płyty są chyba za małe poza tym światlo i klimacik całkiem spoko pozdrawiam !!
..:: WIKTOR ::.. Napisano 21 Wrzesień 2006 Napisano 21 Wrzesień 2006 Fajny klimat tego pomieszczenia jest :)
balthus Napisano 21 Wrzesień 2006 Autor Napisano 21 Wrzesień 2006 Samochod na dachu ma sens...o ile jest to technikum samochodowe:).brak kompow moge wyjasnic tylko w jeden sposob-mialem przyjemnosc pobierania nauki w katedrze u prof.Bacia,zeby to zrozumiec proponuje lekture tego wantku http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=23885 pozdrawiam
byku92 Napisano 22 Wrzesień 2006 Napisano 22 Wrzesień 2006 według mnie praca jest nie realistyczna... ogólnie taka sobie
zaki79 Napisano 24 Wrzesień 2006 Napisano 24 Wrzesień 2006 balthus - ja tez mialem zajecia reczne na poczatku studiowania architektury ( juz jaakis czas temu), ale to nie znaczy, ze w biurze spotkasz deski kreslarskie - a jesli spotkasz to wybrales zla bramke i masz "Zonk'a" ;-)
arch515 Napisano 24 Wrzesień 2006 Napisano 24 Wrzesień 2006 Hej!! Pierwsza rzecz jak mi się rzuciła to, że pomieszczenie jest nie twoje!!!!!!!!!Tylko skopiowane nie umiejętnie!! Taka sama tektura na ścianach itp.. żałosne i tyle, rozumiem coś od wzorować ze zdjęcia itp., ale nie kopiować i wsadzić gotowce. Klapa stary, proponuję wziąć kartkę papieru długopis i samemu coś rozplanować, no i uzupełnić wiedze, co jest biurze arch., Bo to raczej skromny kącik domowy, i projektowanie siedząc na emsach raczej nie było by wygodne. Zastanów się zanim następnym razem cos skopiujesz.
Rekomendowane odpowiedzi