Napisano 17 Wrzesień 200618 l witam.to moja ostatnia praca przedstawiajaca fragment typowej polskiej pracowni;)dwa modele (drzewko i fotele po prawej)z evermotion,reszta to wlasna robota.licze na obfite komentarze i rady:) http://img163.imageshack.us/my.php?image=ghfhgem4.jpg
Napisano 17 Wrzesień 200618 l Witam, a gdzie komputery? Troche ciezko by sie kreslilo przy takich ustawieniach deski ;). Pracowni architektonicznej wogole to nie przypomina. A to lustro to nie wiem po jaka cholere.
Napisano 18 Wrzesień 200618 l balthus -> zapoznaj się z regulaminem http://max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=43 i zmień temat wątku
Napisano 18 Wrzesień 200618 l Siemanko, w czym renderowales i poprosze o ustawienia swiatlel i samego rendera:) Podoba mi sie ogolnie rzecz biorac. Swiatlo i materialy. Troche wyglada na miejsce szefa obserwujacego parobkow;) Pozdy:)
Napisano 18 Wrzesień 200618 l ladnie wyglada ale jakos malo praktycznie tam, obsluguje wiele biur architektonicznych i to wcale tak nie wyglada...
Napisano 18 Wrzesień 200618 l Autor Scene renderowalem w v-ray(milo ze wyglada na mental:))Zalezalo mi na czasie wiec obrazek ma niskie ustawienia irradiance map.Color mapping--> exponential podkrecone do 3,do tego 3razy VRayLight. Dobrze wiem ze tak nie wygladaja biura architektoniczne ale pomarzyc zawsze mozna:)Co do funkcjonalnosci to nie jest ona przemyslana-fakt,ale mi chodzilo tylko o efekt wizualny:)
Napisano 20 Wrzesień 200618 l Co do funkcjonalnosci to nie jest ona przemyslana-fakt,ale mi chodzilo tylko o efekt wizualny:) Wybacz, ale równie dobrze możnaby wymodelować samochód i postawić go na dachu :). Nie wydaje mi się, żeby takie fotele były dobre do pracy (ten model ma nawet specjalny podnóżek co sugeruje, że to fotel wypoczynkowy). Deski kreślarskie w biurze? raczej stół gdzie się szkicuje (płaski) albo po prostu duże biurko, ale komp jest niezbędny !! Trza było wymodelować jakieś blaszaki/laptopy pierwsza klasa :) ps. te betonowe płyty są chyba za małe poza tym światlo i klimacik całkiem spoko pozdrawiam !!
Napisano 21 Wrzesień 200618 l Autor Samochod na dachu ma sens...o ile jest to technikum samochodowe:).brak kompow moge wyjasnic tylko w jeden sposob-mialem przyjemnosc pobierania nauki w katedrze u prof.Bacia,zeby to zrozumiec proponuje lekture tego wantku http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=23885 pozdrawiam
Napisano 24 Wrzesień 200618 l balthus - ja tez mialem zajecia reczne na poczatku studiowania architektury ( juz jaakis czas temu), ale to nie znaczy, ze w biurze spotkasz deski kreslarskie - a jesli spotkasz to wybrales zla bramke i masz "Zonk'a" ;-)
Napisano 24 Wrzesień 200618 l Hej!! Pierwsza rzecz jak mi się rzuciła to, że pomieszczenie jest nie twoje!!!!!!!!!Tylko skopiowane nie umiejętnie!! Taka sama tektura na ścianach itp.. żałosne i tyle, rozumiem coś od wzorować ze zdjęcia itp., ale nie kopiować i wsadzić gotowce. Klapa stary, proponuję wziąć kartkę papieru długopis i samemu coś rozplanować, no i uzupełnić wiedze, co jest biurze arch., Bo to raczej skromny kącik domowy, i projektowanie siedząc na emsach raczej nie było by wygodne. Zastanów się zanim następnym razem cos skopiujesz.