Napisano 21 Wrzesień 200618 l Witam! Właśnie próbuje zrobić logo dla strony o motocyklach (dokładnie chopperach). W założeniu nie ma to być logo nawiązujące prosto do motorów, ale takie żeby dało się wykorzystać do różnego rodzaju pierdółek reklamowych. Troche to zamotane, ale pokaże szkic: strona roboczo nazywa sie - polski chopper (skojarzenia do programu na discovery jak najbardziej trafne) i logo ma mieć elemetny, które bezpośrednio będa nawiązywać do naszego pięknego kraju. a tu pierwsze próby w photoshopie: http://i59.photobucket.com/albums/g314/Odwyk/aa.gif na razie bez szaleństw, bo forma mnie nie zadowala do końca, ale nie wiem co razi lub co można by zmienić, więc czekam na rady bardziej doświadczonych kolegów :)
Napisano 21 Wrzesień 200618 l idź bardziej w stronę motocykli a nie "polskości" narazie to może być logo gmachu na Wiejskiej a nie strony o motocyklach ;) Element narodowy dał bym jako jakiś bardzo delikatny, subtelny akcent. Jeżeli to stronka o chopperkach to niech logo będzie agresywne, dynamiczne, niech zabija "rykiem silnika" ;] Pozdrawiam
Napisano 21 Wrzesień 200618 l http://www.eastcoastkitty.com/MenLongSleeves.html Cos w tym stylu co powyzej. Chooperami jezdza twardzi faceci -- ryk motoru, piwo i panienki ;]
Napisano 21 Wrzesień 200618 l Autor na OCC sie wzorować nie chciałem, bo toto już oklepane, a że elementy patriotyczne to sam się orzeł narzucił - zbyt nachalne? tylko, że nie bardzo mam pomysł jakby to wpleść bardziej deliktanie :( ps: nie chciałem żeby głowa za bardzo pis(s)owato wyglądała (jak mi ktoś powiedział) - udało sie?
Napisano 21 Wrzesień 200618 l Element narodowy dał bym jako jakiś bardzo delikatny, subtelny akcent. Pozdrawiam Proponuje kaczora na chopperze. Ps czemu logo projektujesz w szopie a nie illustratorze??
Napisano 21 Wrzesień 200618 l Ps czemu logo projektujesz w szopie a nie illustratorze?? Logo projektuje się przedewszystkim w głowie ;] mała dawka inspiracji http://www.rajasandhu.com/ http://www.misipile.com/
Napisano 21 Wrzesień 200618 l Autor powód jest bardziej niż banalny - illustatora nie posiadam :) vorek, dzięki za linki, może stworze coś subtelniejszego.
Napisano 21 Wrzesień 200618 l tak czy inaczej jeżeli będziesz wykorzystywał logo do "różnych pierdółek reklamowych" to będziesz musiał robić na wektorach a dzierganie krzywymi w shopie na dłuższą metę odpada. Będziesz musiał wyposażyć się np. w Illustratora lub Corela. To tak przy okazji :) Pozdrawiam
Napisano 21 Wrzesień 200618 l Autor ale w szopie to jest na wektorach - pen rządzi :) na razie ważne jest to by to logo wygladało agresywnie (pierwsza wersja przypomniała nietoprzeza z głową kury) i w miare prosto, by się od razu kojarzyło z tą stroną. a kilent może nie wiedzieć co dla niego dobre i chyba czasem warto go uświadomić ;) edit: vorek, uczyc sie nowego programu... oj.. oj...
Napisano 21 Wrzesień 200618 l Polecam Corelka - za 499zl mozna kupic juz jakiegos :] Wg. mnie skrzydla powinny byc bardziej dynamiczne i agresywne - zrezygnuj z duzej czesci krzywych -- zamiast nich daj proste ;>
Napisano 21 Wrzesień 200618 l Autor troche wyostrzyłem, ale daj zbyt delikatne mi sie wydaje doszedlem do wniosku, ze bede obok robił drugie logo - potem sam wybierze które lepsze.
Napisano 21 Wrzesień 200618 l A moze by pójśc w strone Orzełka przyczepionego do baku? I tak od boku pokazac to..coś a'la załącznik... Rzecz jasna to tylko drobny laicki pomysł :]
Napisano 21 Wrzesień 200618 l doszedlem do wniosku, ze bede obok robił drugie logo - potem koleś sam wybierze które lepsze. Tylko 2 projekty ? no to nie bedzie miał zbytnio dużego wyboru, zrób 3-5 zupełnie odmiennych koncepcji, żeyb klient miał z czego wybierać. Robisz też typo czy sam znak ?
Napisano 21 Wrzesień 200618 l Autor bo na razie na 2 mam pomysł jakiś... może się coś jeszcze wykluje w trakcie pracy. na razie robie sam znak.
Napisano 21 Wrzesień 200618 l Autor chyba sie uwsteczniam. ide na spacer przewietrzyć głowe - dobrze, że to nie musi być "na wczoraj"
Napisano 21 Wrzesień 200618 l Akurat ten brief podsunął mi imo całkiem ciekawy motyw – może wykorzystaj charakterystyczne skrzydła husarii. Jakaś fuzja skrzydeł z kołem? ehehe --Edit-- Taką czcionkę możesz sobie podarować. Poszukaj jakiejś bezszeryfowef. To drugie też jest za bardzo skomplikowane i w pomniejszeniu będzie nieczytelne. Poza tym w 2giej wersji obróciłeś głowę orłowi w stronę Rosji hehe. Zabieg stosowany już w przeszłości, ale chyba dzisiaj by się nie przyjął :-)
Napisano 28 Wrzesień 200618 l Autor cóz, po konsultacji zostaje jeden projekt - orzełek. nie mam siły ani chęci robić nic ponadto więc od razu: na razie chciałbym sie skupić na formie i kompozycji całości - tło, tekstury czy czcionki to pieśni przyszłosci. jest jakis progres czy dreptam w miejscu?
Napisano 29 Wrzesień 200618 l Logo to ciezki orzeszek niestety trzeba miec glowe na miejscu imo zadne z powyzszych nie jast fajne, rozumiem ze chcesz konieczne nawiazac do polskosci czoperow i polaczyc motorek no to mozesz miec problem ;] powertuj moze zalapiesz natchnienie jakies : http://images.google.pl/images?q=logo%20polski%20&svnum=10&hl=pl&lr=&sa=N&ndsp=20&tab=wi
Napisano 29 Wrzesień 200618 l jest jakis progres czy dreptam w miejscu? Cofasz się... Dalej nie czuć motorków, to coś pasuje ale na logo dla młodzieży wszechpolskiej :/ Kombinuj dalej, wciągnij szkicownik, ołówek w łapę i pomyśl chwilkę a nie bawisz się bevelami w shopie ;)
Napisano 29 Wrzesień 200618 l coś mało ambitny jesteś, albo pracujesz bez przekonania jak urzędnik - wiesz, jeśli się nie jest w stanie choćby odpowiedzieć nt. rad, które dają inni, to cała zabawa w forum nie ma sensu moim zdaniem ciekawe mogłoby być koło, z jakimś ostrym bieżnikiem i skrzydłami (husarzy?) idącymi w dół (na końcu np. krótkie płomienie dodać) ewentualnie opona zostawiająca ślad na "ziemi", i tam odbite Polish Choppers, a na osi koła dać tego orła (albo w tło)
Napisano 29 Wrzesień 200618 l Autor @klicek wg. mnie wystarczy sama nazwa i kolorystka i już mamy podkresloną polskość @vorek widzisz, takich skojarzeń chciałem uniknąć dlatego zmieniłem forme tego orła - dałem skrzydła bardziej przypominające husarskie, głowe orła też zmieniłem, ale niestety, cokolwiek co jest w jakiś spoósb patryiotyczne (żeby nie powiedzieć narodowe) niestety kojarzy się z tymi hmm... osobnikami (żeby nie obrażać ludzi) ewentualnie opona zostawiająca ślad na "ziemi", i tam odbite Polish Choppers, a na osi koła dać tego orła (albo w tło)ooo.. to jest ciekawa propozycja - bedzie i chopper i orzełek jako "felga" koła - popracuje nad tym, dzieki! ps: update będą rzadko bo mam ostatnio dużo innych spraw na głowie :(
Napisano 29 Wrzesień 200618 l Zrobic dobre logo to naprawde trudna sprawa. Photoshop nie jest do tego dobrym programem, jesli logo ma byc wykorzystywane do roznych materialow reklamowych to musi byc jak najprostrze i co wazniejsze zrobione w wektorach. moze sprobuj isc w inna strone - ponizej przyklad (mialem chwilke wolna w pracy to machnalem, chociaz nie jest to wysokich lotow)