wharp Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 Witam przedstawiam moja najnowasz pracke, przydalyby sie jakies komenty i wskazowki co zrobic zeby pokoj nabral realizmu :) http://www.wharp.ovh.org/gallery/index.php?id=67 pozdrawiam
..:: WIKTOR ::.. Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 Moje klimaty!! :) jedank czgos tam brakuje... Miecz i ceramika wszystko zdradzaja...
mrkrzysiek Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 popraw oświetlenie bo jest troche ciemno, musisz popracować nad materiałami
Zbychowaty Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 Super pracka:) Niezly klimat i materialy :) Przyczepil bym sie do zołtego koloru, ciut za wysoko ustawionej fotki na zewnatrz, natezenia swiatla bo jest ciut za ciemno, troche latajacych miseczek i miecza. Zrob moze stojak na katany i umiesc je gdzies obok ;) Ogolnie jednak zazdroszcze:) Pozdrawiam.
goran Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 Jak chcesz mogę Ci wysłać parę fotek miecza ze stojakiem, jeśli nie masz refki. Ogólnie miecz powinien być nieco wygięty, proste miecze to domena Chińczyków. Tatami powinny być chyba od ściany do sciany, nie tylko na środku, o ile dobrze pamiętam, poza tym dorób dolną prowadnicę do tych drzwi z tyłu. Poza tym fajny klimacik. Większość materiałów Ok. Aha, zwykle przed wejściem trzeba zostawić obówie, więc musi tam być jakiś mały podeścik, zwykle znajduje się on w przedsionku, żadko kiedy do takiego pomieszczenia wchodzi się bezpośrednio z dworu. więc możesz dorobić zamiast dworu male pomieszczenie. mrkrzysiek - Co do ciemności to japońskie pokoje (jak i całe domy są raczej małe), całe światło jakie wpada to przez pergaminy w drzwiach/ścianach. Jezeli już są jakieś okna to raczej malutkie. Takze nie może tam być za jasno.
wharp Napisano 28 Wrzesień 2006 Autor Napisano 28 Wrzesień 2006 goran dzieki za fachowe wskazowki :) stojak na miecze mam jak i trzy miecze : katane, wikizashi i tanto, katana wyglda na renderze na prosta dlatego ze akurat lezy na boku ale jest zakrzywiona :) poprawki wprowadze jeszcze dzis :) pozdro
maczuga Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 te siedzenia wyglądają jak doklejone w photoshopie, pozatym mogłeś się nad nimi trochę więcej napracować :) Ale lubię japonie i chiny, taki fajny klimacik tam mają :)
Touch Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 Tutaj masz ciekawy przykład, do jakiego efektu końcowego myślę, że warto dążyć... http://www.3dtotal.com/home2/gallery/images/big/2221.jpg
piotrek Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 Popracuj solidnie nad renderingiem i shadingiem, a nie będzie źle.
wharp Napisano 28 Wrzesień 2006 Autor Napisano 28 Wrzesień 2006 Touch tak znam ta pracke, uwazam ze jest swietna
Secator Napisano 28 Wrzesień 2006 Napisano 28 Wrzesień 2006 Bardzo ładna praca :] Troche jaśniej i poprawić kolory i bedzie wypas.
wharp Napisano 29 Wrzesień 2006 Autor Napisano 29 Wrzesień 2006 obiecany update: http://www.wharp.ovh.org/gallery/index.php?id=68
goran Napisano 29 Wrzesień 2006 Napisano 29 Wrzesień 2006 Teraz widać że miecze są wygięte :-) Można by jeszcze dać bumpa na tatami, bo wygląda płasko, a to jest przecież plecione PS. Fajnie kogoś krytykować, sam nie wiem czy bym coś takiego zrobił
Rekomendowane odpowiedzi