Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

ostatnio sobie dlubie wlasnie drednoughta z warhammera 40k...

zapraszam do komentowania

drednought3zz7.jpg

drednoughtac4.jpg

• Odpowiedzi 30
  • Wyświetleń 3,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

cosik ta stopa wydaje sie za delikatna w stosunku do gabarytów i punktu ciężkości reszty maszyny. Powodzenia i życzę wytrwałości w detalu

Napisano

Ano... troche strach na niej to postawic, ale za to szczegółowa i nieźle sie sie prezentuje ;) Nie orientuje sie w jego uzbrojeniu ale ten minigun to skromne wyposażenie XD (animacja też byłaby niezła) Czekam na update. Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

hmm no bedzie mial dwa miniguny ;) i jescze wyrzutnie na gorze... animacji poki co nie planuje, to by bylo jescze sporo roboty pewnie a ja mam nadzieje juz niedlugo go skonczyc i zaczac cos nowego ;)

Napisano
  • Autor

dodalem dzisiaj troche detalu... pewnie jescze cos dojdzie potem, troche detalu z tylu bede musial jescze dorobic... piszcie jak wam sie podoba ;)

drednowyqf6.jpg

drednowy2ga9.jpg

Napisano
  • Autor

sanki dziury na rurach zrobilem w ten sposob ze zazanczylem sobie te vertexy gdzie mialy byc te dziury... a potem dalem chamfer,potem extrude(jakas bardzo mala wartosc albo nawet zero) a potem dajesz ms na tych poly i robia sie okregi, no a potem to juz kasujesz poly i dajesz shell

hkropinski cos sie napewno wykombinuje ;)

Napisano

Zupełnie nie wiem dlaczego ale jak tylko widze cos takiego natychmiast mam ochotę rozwalić

Napisano

NIe wiem na ile trzymasz się w zgodności z W40k ale na moje oko nogi są zdeka do poprawy. Są po pierwsze za długie, po drugie za drobne, po trzecie kostki [a w zasadzie ich brak mobilności]. Pozatym Wg kodeksów dredy uzbrojone były poza minigunem w Rocket Lunchera. Pracuj, pracuj bo pracka ciekawa. Bedę tu zaglądał :)

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

damusTo hmm a co chcialbys rozwalic ;> ?

DarkStar no jak widac troche sie trzymam a troche nie ;), wiem wlasnie ze mialy zasobnik za rakietami, niewiem czy tak bede dawal, chyba jednak dwa mini guny beda :)

dred1ay2.jpg

dred2sq3.jpg

Napisano

Pamięta ktoś Mech Warrior ?

To by wiele wyjaśniło trzeba tłuc póki małe :]

Napisano
  • Autor

damusTo jak kojarzysz intro z warhammer a "dawn of war" to to jest wlasnie ta sama maszyna ;), to nie takie male 4m wyskosci :D

Napisano

a to po lewej na dole i te dwa na gorze "klaty" to medale? pytam, bo nie widzialem oryginalu :)

fajne, zaczyna sie niezle zageszczenie detali robic, bedziesz teksturowal?

powodzenia i pozdrawiam

Napisano

Hehe no wiesz odruch pozostał, fajnie sie nasyca choć pancerzyk ma nieszczelny em i dobrze łatwiej go bedzie ciach ;)

Napisano
  • Autor

anJek hmm no wlasnie troche ciezko to chyba wylumaczyc co to jest i po co... krotko mowiac sa to pieczecie czystosci, pieczecie sa nakladane na drednoughta na kilka chwil przed majaca odbyc sie bitwa, wydaje mi sie ze one sa poprostu zrobione z kawalka wosku i kawalka papieru albo jakies tkaniny na ktorej sa wypisane modlitwy, czasami tez modlitwy umiescza sie tez bezposrednio na pancerzu drednoughtow, drednoughty sa czyms w rodzaju walczacych sarkofagow, w srodku sa sczatki zabitego niegdys bohatera, ktorego sie nie udalo uratowac ale udalo uratowac sie jego mozg i to on wlasnie jest zamykany i laczony z drednoughtem, tego zasczytu moga doznac tylko nieliczni, dlatego wlasnie drednoughty sa otaczene wielkim szacunkiem i sa traktowane bardziej jako istoty niz jako maszyny... ufff mam nadzieje ze cos nie cos wyjasnilem :)

tutaj masz intro z gry.. wlasnie z drednoughtem http://www.youtube.com/watch?v=ilhfpBdPT58

testurowal narazie w doslownym znaczeniu tego slowa raczej nie bede, ale cos pokombinuje ze mial jakis lakier jakies zadrapania, moze nawet jakis obrazek powstanie ;)

damusTo a specalnie tobie na zlosc pousczelniam wszystko ;>, tylko powiedz gdzie sa te rozsczelnienia :P

Napisano

He he nie wiedziałem że ty taki złosliwy ;)

No te rury domyslam sie to wiadra przewodów itp a w nazwijmy to tuowiu sa szpary w których tego pełno i na wieszchu więc rozumie że zostawiasz mi furtke żebym wiedział jak go rozbroić drobnym laserowym działkiem :]

Napisano
  • Autor

damusTo a jak tu byc spokojnym jak chcesz mi tu tyle poly laserem zezlomowac :P, a zreszta strzelaj sobie... i tak nie przestrzelisz, w koncu grube mocne rury i jakis tam laser nie jest dla nich straszny :P

dred1nw9.jpg

dred4np6.jpg

dred2id8.jpg

dred3jb9.jpg

Napisano

Śliczne. Kiedyś Falcrum z tego forum też go robił ;)

I Siateczki takie ładne daj , lubie na nie patrzeć ;D

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

chveti dzieki, wiem wiem pamietam ;), przed chwila wlasnie sobie przegladnolem:), nawet zdaje sie ze kilka wip ow bylo z nim w roli glownej :P, hehe no ja tez lubie patrzec na siatki :P, moze to jakas choroba jest :|

dred1siatkaju3.jpg

dred3siatkals0.jpg

dred2siatkaki7.jpg

Napisano
  • Autor

damusTo hmm wlasnie mi wpadlo do glowy zeby moze jescze domodelowac jakies odznaczenia na tej plycie gdzie jest kabina... myslalem nad zrobieniem jakiejs malej w miare prostej scenki, wiec na poczatek poukladam to wszystko tak zebym wiedzial czy jest dobrze,pozniej pewnie oswietlenie, a potem pojda jakies materialy

chveti hehe..., ale niewiem czy jest sens wszystko texturowac mozliwe ze gdzieniegdzie beda jakies textury ale chyba w niektorych miejscach shadery wystarcza, no przecierz caly odrapany to on nie bedzie ;D

mrkrzysiek dzieki :)

Napisano

jak dla mnie to model zawsze lepiej wyglada jako wire niz z szaderkami, nie wiem czemu... a z tymi medalami nie wiedzialem, ze jest taka historia zwiazana.

zastanawiam sie czy warto domodelowywac odznaczenia na plycie, jezeli damusTo chce Ci tego mecha rozwalic? :D

kurcze, piekielnie szczegolowy model, piekielnie fajnie wyglada ;)

pozdrawiam

Napisano

na jakiej licencji sprzedają takie maszynki… opel mercedes (mersedes) a może fiat?? prosze o pilny kontakt w tej sprawi.. chciałbym se kupić takiego mecha :)

A tak na poważnie... e ja poważnie nie umie pisać xD

Modelik spoko luksus bedzie jak go pomalujesz no i kicniesz jakąś bitewną scenkę. W roli głównej będzie ... no wiadomo kto w tej roli :)

Pozdrowienia.

Napisano
  • Autor

anJek dzieki :), hehe a co tam niech strzela i tak nie rozwali :D

Mortom heh na licencji games workshop xD, pytaj jego http://img335.imageshack.us/img335/8532/marneus27bs.jpg

moze ma jakies na skladzie :P, tylko ze do tego sie nie wsiada,no chyba ze na wieki;P a ty pewnie takim to chciales sobie pojezdzic, ale to jest niestety strzelajaca "trumna" do srodka wchodzi tylko mozg :P