Napisano 5 Październik 200618 l powie mi ktoś dlaczego u mnie nie ma tego pliku?potrzebny mi jest aby otworzyć Material Library....przeszukałem cały program i nie ma :(
Napisano 5 Październik 200618 l to chyba zle szukałeś niewiem za bardzo o co chodzi ale napisze ci jak otwiereac pliki .mat "m" -> material -> get material -> browse from -> material library -> file: open
Napisano 5 Październik 200618 l poprostu sciągałes maxa triala bez materiałow, na stronie http://www.autodesk.com bedziesz miał w dziale download do sciągniecia.
Napisano 5 Październik 200618 l Autor dobrze wiem jak sie otwiera Mtl Library jednak gdy chce to otworzyć mam tam tylko dwa pliki: AecTemplates.mat i Nature.mat a powinien być tam jeszcze 3dsmax.mat gdyż w tamtych plikach nie ma takiego materiału Wood_oak (standard) i wielu innych........
Napisano 5 Październik 200618 l Autor poprostu sciągałes maxa triala bez materiałow, na stronie www.autodesk.com bedziesz miał w dziale download do sciągniecia. to czy mam triala to pojęcie względne a czego jeszce brakuje w takiej wersji:)
Napisano 5 Październik 200618 l w tej wersji brakuje helpa i tych shaderów. dodatkowo jak trial to 30dni i koniec.
Napisano 5 Październik 200618 l Autor poprostu sciągałes maxa triala bez materiałow, na stronie www.autodesk.com bedziesz miał w dziale download do sciągniecia. szukam i szukam na tej stronie i nie moge tego znaleść. Czy ktoś mógłby ten plik wysłać mi na maila.... Dzięki ale już sobie z tym poradziłem i to sam nie ściągając nic ze strony producenta:)
Napisano 5 Marzec 200916 l Mam pytanie. Posiadam ten plik, ale komputer widzi mi go jako plik Winampa. A w Mtl Library nie widzi mi w ogóle .mat. Czy jest jakiś sposób na zachęcenie Max-a do otwierania map?
Napisano 10 Maj 200915 l Widze że nikt nie udzielił odpowiedzi a szkoda :( ja mam podobny problem ;( mam plik 3dsmax.mat ale 3d max go nie widzi, natomiast system wyswietla go jako plik winampa ;/ Mam 3d maxa 09 64bit. (system vista ultimate x64 sp1 jesli to ma jakies znaczenie). Proszę w w miare szybką odpowiedz.
Napisano 10 Maj 200915 l Nie wiem czy to pomoże ale spróbuj może zmienić powiązanie pliku z programem w viscie jest cos takiego(panel sterowania -> programy domyślne i ... -> u mnie jest "associate a file type or protocol with program"). Ale nie wiem czy to to.
Napisano 10 Maj 200915 l W material/map browser zaznacz Mtl Library a nastepnie File->Open wyszukaj twój plik .mat A powiązanie pliku z odpowiednim programem robisz w Windows. Zaznacz plik którego powiązanie chcesz zmienić, prawy klawisz myszy->właściwości->zakładka ogólne->otwierany za pomocą->zmień i tu zmieniasz powiązanie pliku z odpowiednim programem. Natomiast ustawiasz w ten sposób tylko domyślny program którego Windows będzie używał do otwarcia pliku.
Napisano 25 Kwiecień 201014 l Stary post (z przed 10 min :P ): Łapcie: http://www.sendspace.pl/file/249dfea21109b909a327a78 Jako że link wkrótce wygaśnie i nie będzie można pobrać to piszcie do mnie wiadomości jak ktoś będzie chciał. I tak jedna rzecz: ja nie maiłem tego pliku w Dokumenty\3dsmax\materiallibraries tylko tam gdzie zainstalowałem 3ds maxa. W moim przypadku: D:\Program Files (x86)\3ds Max 2010\materiallibraries Ok nowe: Wszystkie materiały z 3ds max 2010 (w tym 3dsmax.mat i np. ProMaterials do mental ray) W pliku: Jak wgrac i wlaczyc.txt znajdziemy szczegółowe informacje na temat: -Jak włączyć mental ray? -Gdzie wgrać pliki .mat z (folderu ProMaterials i Główne)? -Jak wgrać .mat do programu 3ds max:? Download Link: http://www.sendspace.pl/file/c9613db127a9f7fb39bf0d8 (jak wygaśnie to pisać na PW) Edytowane 25 Kwiecień 201014 l przez kamyker