Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam!Zastanawiam się jak długo modelujecie auto low-poly i high-poly

to 1 zajmuje mi okolo 6 g wiec 2 dni a to drugie sam niewiem nigdy niemierzylem:)

• Odpowiedzi 13
  • Wyświetleń 2,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

wiesz zagadnienie może i jest ciekawe, ale tak niefortunnie zadałeś dyskusją że nie wiem co Ci odpowiedzieć. Bo 1 poligon stawiam w 2max 3 sek. samochód robie w ok tydzień, budynek w dzień most w 3 dni - a ty nie przyjołes kryteriów więc trudo jest sie ustosunkować.

Napisano
  • Autor

To przepraszamJestem nowy i dopiero poznaje swiat max3d.pl/forum:)

Napisano

Nic sie nie dzieje poprostu staraj się byc precyzyjny, słowem doprecyzuj sie i bedzie ok

Napisano

połowe tego co teksturowanie;)

auto low poly zazwyczaj tyle co high, bo high to low poly + tylko kilka detli + meshsmooth :)

Napisano
połowe tego co teksturowanie;)

auto low poly zazwyczaj tyle co high, bo high to low poly + tylko kilka detli + meshsmooth :)

Tia... tere fere: turbosmooth to jedno, a dopieszczenie detali to drugie. Podstawową bryłę owszem - robi się lowpoly, ale detale to jest po turbosmoothu jeszcze masa roboty. U mnie modelowanie to circa about 20% roboty. Dalsze 20% to porządny unwrap. Teksturowanie to 40% roboty, zaś oświetlenie, kadrowanie i rendery próbne to reszta roboty, choć bywa, że to ten etap jest najbardziej czasochłonny.

Edit: 3d max 8: masz nick trochę przeterminowany, a poza tym jest on tak troszeczkę copyrighted by Autodesk. Wymyśl coś oryginalnego i napisz do Adka, żeby Ci ten nick zmienił.

Pozdro.

Napisano

high to low poly + tylko kilka detli + meshsmooth

To pewnie tylko skrót myślowy, taka platońska rzeczywistość :)

Napisano

To zalezy od zlozonosci modelu... Budynek (same sciany) moge postawic w 1 dzien, a samochod tydzien w hipoly, ale to tez zalezy od jego formy... Do tego dochodzi czynnik zwany wolny czas i czy cie ktos ciagle odrywa od kompa... Wtedy to trwa... Jest jeszcze inna sprawa... Mozna sie delektowac wrecz modelowaniem czegos - czyli szybkosc nie jest wazna... Ja nie robie niczego na sile... Ogolnie podsumuje to tak...: model tworzy sie tak dlugo ile wymaga ;P

Napisano

Budynek...jak mam dobre referki, dużo czasu...to kilka godzin...4-5 (sam modeling). Z organelami gorzej....bo nie mam wprawy. Stworzenie w miare dobre wygladającej postaci...no to juz kilka tygodni:) A samochodu nigdy nie robiłem...ale zajeło by mi to jakieś...kila miesięcy;)

Napisano

Edit: 3d max 8: masz nick trochę przeterminowany, a poza tym jest on tak troszeczkę copyrighted by Autodesk. Wymyśl coś oryginalnego i napisz do Adka, żeby Ci ten nick zmienił.

Pozdro.

nie , copyrighted jest 3ds max ;)

Napisano

HP wóz z 3 zestawami tuningu w 3-4 dni. hue hue... ;)