Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam!Zastanawiam się jak długo modelujecie auto low-poly i high-poly

to 1 zajmuje mi okolo 6 g wiec 2 dni a to drugie sam niewiem nigdy niemierzylem:)

• Odpowiedzi 13
  • Wyświetleń 2,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

wiesz zagadnienie może i jest ciekawe, ale tak niefortunnie zadałeś dyskusją że nie wiem co Ci odpowiedzieć. Bo 1 poligon stawiam w 2max 3 sek. samochód robie w ok tydzień, budynek w dzień most w 3 dni - a ty nie przyjołes kryteriów więc trudo jest sie ustosunkować.

Napisano
  • Autor

To przepraszamJestem nowy i dopiero poznaje swiat max3d.pl/forum:)

Napisano

Nic sie nie dzieje poprostu staraj się byc precyzyjny, słowem doprecyzuj sie i bedzie ok

Napisano

połowe tego co teksturowanie;)

auto low poly zazwyczaj tyle co high, bo high to low poly + tylko kilka detli + meshsmooth :)

Napisano
połowe tego co teksturowanie;)

auto low poly zazwyczaj tyle co high, bo high to low poly + tylko kilka detli + meshsmooth :)

Tia... tere fere: turbosmooth to jedno, a dopieszczenie detali to drugie. Podstawową bryłę owszem - robi się lowpoly, ale detale to jest po turbosmoothu jeszcze masa roboty. U mnie modelowanie to circa about 20% roboty. Dalsze 20% to porządny unwrap. Teksturowanie to 40% roboty, zaś oświetlenie, kadrowanie i rendery próbne to reszta roboty, choć bywa, że to ten etap jest najbardziej czasochłonny.

Edit: 3d max 8: masz nick trochę przeterminowany, a poza tym jest on tak troszeczkę copyrighted by Autodesk. Wymyśl coś oryginalnego i napisz do Adka, żeby Ci ten nick zmienił.

Pozdro.

Napisano

high to low poly + tylko kilka detli + meshsmooth

To pewnie tylko skrót myślowy, taka platońska rzeczywistość :)

Napisano

To zalezy od zlozonosci modelu... Budynek (same sciany) moge postawic w 1 dzien, a samochod tydzien w hipoly, ale to tez zalezy od jego formy... Do tego dochodzi czynnik zwany wolny czas i czy cie ktos ciagle odrywa od kompa... Wtedy to trwa... Jest jeszcze inna sprawa... Mozna sie delektowac wrecz modelowaniem czegos - czyli szybkosc nie jest wazna... Ja nie robie niczego na sile... Ogolnie podsumuje to tak...: model tworzy sie tak dlugo ile wymaga ;P

Napisano

Budynek...jak mam dobre referki, dużo czasu...to kilka godzin...4-5 (sam modeling). Z organelami gorzej....bo nie mam wprawy. Stworzenie w miare dobre wygladającej postaci...no to juz kilka tygodni:) A samochodu nigdy nie robiłem...ale zajeło by mi to jakieś...kila miesięcy;)

Napisano

Edit: 3d max 8: masz nick trochę przeterminowany, a poza tym jest on tak troszeczkę copyrighted by Autodesk. Wymyśl coś oryginalnego i napisz do Adka, żeby Ci ten nick zmienił.

Pozdro.

nie , copyrighted jest 3ds max ;)

Napisano

HP wóz z 3 zestawami tuningu w 3-4 dni. hue hue... ;)