adek Napisano 20 Październik 2006 Share Napisano 20 Październik 2006 Z przyjemnością informujemy że w sieci pojawił się zwiastun, do gry The Witcher oparty na kanwie przygód powołanego do życia przez Andrzeja Sapkowskiego Wiedźmina Geralta. Animację stworzył Platige Image - firma znanego polskiego animatora, Tomasza Bagińskiego, twórcy Katedry i Sztuki spadania. Gra The Witcher, produkowana jest przez CD Projekt Red Studio. Jej trwający półtorej minuty zwiastun w rozdzielczości 1280x720 i formacie .mov możecie ściągnąć z serwerów FTP Wirtualnej Polski. Trailer zajmuje ponad 60 megabajtów [źródło: gry.wp.pl]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pierzak Napisano 20 Październik 2006 Share Napisano 20 Październik 2006 Wydaje mi sie ze od czasu jak ta gra zaczela powstawac technologia posunela sie tak mocno do przodu ze niestety nie nie bedzie to pordukt konkurencyjny. Zaczynalem studia to gra zaczynala powstawac... skonczylem studia... gra dalej powstaje.. ludzie. co jest? budzetu nie ma?? czy sponsora?? czy moze ludzi do pracy?? o co chodzi?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 21 Październik 2006 Share Napisano 21 Październik 2006 Ja w innej sprawie. Otóż zwiastun nie jest powalający, jeśli mysli sie o Platige. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domel31 Napisano 21 Październik 2006 Share Napisano 21 Październik 2006 ach no chodzi o to ze pewnie duza rotacja pracownikow w firmie i nie daja sobie rady chlopcy. Sama animacja czolowki nie jest tym czego sie spodziewalem :/ No coz wydaje mi sie ze bedzie to totalnie przereklamowana gra i nawet mi sie nie bedzie chcialo dema sciagnac :] nastepnym razem moze firma pomysli o dobrym zespole zanim zacznie cos tworzyc i co najwazniejsze miec przynajmiej zarys tego co chce sie stworzyc :/ Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pierzak Napisano 21 Październik 2006 Share Napisano 21 Październik 2006 Trailer bardzo ladny. taki... growy. nie zeby fotorealizma ale klimatu gier sie trzyma.spoko spoko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurt_hectic Napisano 21 Październik 2006 Share Napisano 21 Październik 2006 hahaha, nie ma jak grono specow ;)... opowiem wam troche o wiedziu, bo widac, ze nic nie wiecie... na odwieczne pytanie- czemu ta gra tak dlugo powstaje nie odpowiem, bo to dluga historia.... tak czy siak gra MA szanse na rynku...dlaczego? poniewaz to RPG, a w rpg liczy sie pomysl, kreatywnosc, grywalnosc, game play,ect ect... grafika jest na dalszym planie, chodz chyba nie powiedzie, ze nie daje rady. konkurencja- 1)oblivion- niby spoko gra, jednak mozna by z niej wycisnac DUZO wiecej ( kamienie maja tam 2000tri, a postaci sa malowane chyba 2 na dzien:o)(poza tym ta gra juz jest,,, a wiedz bedzie w 2007, wiec jak maja konkurowac) 2) ghotic 3 - jest w niej tyle bugow, ze od rodzimych, niemieckich servisow gra ta dostawala 010 pkt i mowiono, ze jest niegrywalna, ze nie da sie kilku pierwszych questow ukonczyc... grafika tez jest slaba 3) nvn 2 - grafika jest zalosna... robiona z automatu, zarowno teren jak i prawie cala reszta...np. drzewa, kamienie, klody i caly ten klimatyczny stuf nie jest pieczalowicie ustawiany na terenie przez czlowieka tylko skrypt go sieje:o PODSUMOWUJAC atari jako wydawca wiedzmina juz sie postara aby ta gra ujzala swiatlo dzienne, a my postaramy sie, zeby byla to dobra gra... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koniu_PL Napisano 21 Październik 2006 Share Napisano 21 Październik 2006 A mnie się trailerek podoba :P Liczę na to, że gierka będzie fajna i na pewno w nią zagram ;) Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sir Valeq Napisano 21 Październik 2006 Share Napisano 21 Październik 2006 Wiosną 2007 to chyba będą wychodzić gry pisane w DX10 na platformy 64-bitowe i Vistę... Czy trochę się Witcher nie spóźnił?... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumpy Napisano 21 Październik 2006 Share Napisano 21 Październik 2006 Czy to nie jest ten sam filmik, który w CDA dawali? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arcade Napisano 21 Październik 2006 Share Napisano 21 Październik 2006 Tak, widziałem już 2 miechy temu w CDA ;) Czekam z niecierpliwością na wiedźmina i mam szczerą nadzieję że ten tytuł zarządzi... Graficzka ma doskonały klimat i jest dopasiona kolorystycznie. Jak na ekranie będę widział to co na screenach to będę już mega zadowolony. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tullaris Napisano 21 Październik 2006 Share Napisano 21 Październik 2006 Ja sie spodziewałem po tym troche więcej :/... ale nie zmienia to faktu, że świetnie sie prezentuje... podobają mi sie efekty znaków wiedźminśkich :)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 21 Październik 2006 Share Napisano 21 Październik 2006 poza tym ta gra juz jest,,, a wiedz bedzie w 2007, wiec jak maja konkurowac nie rozumie. no to just cause tez nie moze konkurowac z gta:vice city? bo inny rok wydania? gra stara (vice city) moze zmiazdzyc gre nowa przereklamowana (just cause) gra ta dostawala 010 pkt 010pkt? 0.10? 10? 0 i 10? ... atari najgorszy wydawca jakiego znam, serio.. (a slyszalem ze ubisoft mial wydac.) pzdr Matrixy nie ma jak grono specow ;) odezwal sie.. a i nie zebym byl jakis antypatriota, poprostu nie czaje takiego przekladania premiery gierki. pzdr duke nukem 4ever i stalker. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 21 Październik 2006 Share Napisano 21 Październik 2006 Trailer jak najbardziej całkowiecie poprawny, fajny, klimatyczny...ale (?!) czy Wiedźmin nie ma jakoś tak troche za głeboko do tyłu oczu osadzonych...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matti Napisano 21 Październik 2006 Share Napisano 21 Październik 2006 trailer spoko, ale moglby byc bez kitu lepszy. a grafika nie jest az tak wazna przy tego typu grach jak juz ktos tu zauwazyl. licy sie dobry klimat i rozbudowanie. TES:Morrowind tez swojego czasu grafike mial raczje srednia ale powalal ogromem swiata. na az tak wielki sukces bym jednak nie liczyl ale w Polsce moze znalezc paru fanow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumpy Napisano 21 Październik 2006 Share Napisano 21 Październik 2006 O Wiedźminie już wiele zostało powiedziane na tym forum. Najważniejsze, że kolejny duży projekt jest realizowany w Polsce. Czy gra jest dobra, czy nie okaże się po premierze. EOT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz Napisano 22 Październik 2006 Share Napisano 22 Październik 2006 kurt_hectic - z tego co wiem to atari powazne kłpoty ale miejmy nadzieje ze wiedzminia wyda -choc mi juz sie znudziło czekanie na ten tytuł a zwiatun - myslałem ze bedzie lepszy - a ujecie uciekajacego goscia jest po prostu smieszne ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 23 Październik 2006 Share Napisano 23 Październik 2006 Jak dla mnie trzyma poziom. Dobra robota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 23 Październik 2006 Share Napisano 23 Październik 2006 Lubie Twoje posty Kurcik hehehe zauwaz tylko to ze te gry ktore podales zostaly wydane i sa "hitami" w wiekszym lub mniejszym stopniu a Wiedzmin nie jest wydany jeszcze i nie wiadomo czy bedzie "hitem" wiekszym lub mniejszym, ja trzymam kciuki. Acha co do nvn to chyba dobrze ze scrypt to ogarnia ? a nie wieczna liniowosc ;) Badz skromny ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 23 Październik 2006 Share Napisano 23 Październik 2006 Każdy swoje chwali, a innych ... :] PS: dlaczego nie moge pobrac trailera z ich strony? :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiold Napisano 23 Październik 2006 Share Napisano 23 Październik 2006 jak dla mnie The Wicher od momentu ujrzenia przeze mnie pierwszych screenow [te juz na silniku aurora] stal sie najwazniejszym projektem w tworczosci polskiej sceny gier komuterowych, jedyne do czego mam watpliwosci to wydawca jak pamietam Atari kazda gre jaka wyposcila s*** glownie mam zal za Unreal 2 i NWN. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 23 Październik 2006 Share Napisano 23 Październik 2006 Filmik jakiś miesiąc temu wrzuciłem na forum :) http://rapidshare.com/files/9015060/The_Witcher_Teaser_HD_PL_14_08.mov Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bad Moon Napisano 24 Październik 2006 Share Napisano 24 Październik 2006 Szczerze chciałbym aby Witcher odniósł sukces, ale mam obawy: - bardzo dobra reklama (szkoda że tylko w Polsce, gdzie rynek giercowy kuleje) - przestarzały silnik - troche kiepskie lokacje (przynajmniej z tego co widziałem z trailerów) - troche pusto w tych lokacjach - główna postać (może się mylę, ale jakaś tak lowresowa) - zagraniczny wydawca :/ ponoć Atari kuleje ostatnio Film natomiast nie najgorszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi