Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Korzystaj▒c z wolnego czasu w pracowni w Pa│acu M│odzierzy (i lepszego ni┐ w domu sprzŕtu:D) postanowi│em sobie zrobiŠ P-51 (yeah:d). Narazie kad│ub.

OczywiÂcie to nie znaczy, ┐e zawieszam prace nad rowerem:) (rower w domu, P51 w PM:))

• Odpowiedzi 152
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

a cholera by cie wziela przymierzalem sie do tego modelu jakies 3tyg i wmiedzyczasie zrobilem podworko;d ehhehe nie obrazisz sie jak tez bede robil? tylko ty mie chyba szczegulami zabijesz ;D

Napisano

Nie ma sprawy:D przeciez nie mam wy│▒cznoÂci na robienie czego w 3d:P, a z tymi szczegˇ│ami to mi siŕ wydaje, ┐e bŕdzie odwrotnie jak patrzŕ na twoje prace:).

Napisano

Fajny samolot wybrales :)

Jestem ciekawy jak Tobie i Wujkowi podwozie wyjdzie :D :D ma byc szczegolowe !! :D :D

:) Zapowiada sie fajnie. Zycze Powodzenia w dalszej pracy. Bede tu czesto zagladal (do Wuja tez :) )

Pozdrawiam

[piwo]

Napisano

hmm co prawda ja jestem na etapie ogona (jeszcze nie zrobilem updata ale jzu dorobilem kilka pierdol.. jakos ta owiewka mi nie podchodzi, tak samo twoj ogon niewiele ma wspolnego z p-51d ;) tj ladnie obrysowany z boku ale ogon nie wchodzi w tej wersji po takim luku, wiem jakie masz blueprinty - one maja blad;)

Napisano

Panowie :), troche wlasnej inwencji tworczej, nie wszystko musi byc idealne z blueprintami, co z tego, ze skrzydelko jest o te pare milimetrow nizej niz w oryginale - to nie model do przyszlej produkcji, a obrazek. Troche przesadzacie chyba ;)

Napisano

A i zamiast skupiac sie na tak dokladnym wymodelowaniu obiektu (jak najbardziej zgodnym z oryginalem - kto z was wie jak naprawde wyglada taki mustang na zywo??) zrobilibyscie jakas ciekawa scenke z nim. Same, nawet wykonane swietnie modele, po jakims czasie sie po prostu nudza...

Napisano

Powiem wam, że coś lipnie mi to idzie:|. Jakoś kaszani mi się cała siatka i wogole.... nie wiem czy sobie tego akurat nie darować i nie zacząć czegoś innego. Dzisiaj zrobiłem skrzydełka i poprawiłem ten łuk tatecznika ale nie zdażyłem wyrenderować.

Napisano

hej

nie jestem jakims specjalnym fanem lotnictwa ale mustang to moja najulubiensza maszyna latajaca - wiec jak ja zkaszanisz - to kurna no... plaga bicia bedzie :)

Napisano

Pionier, raczej uda mi się zrobić takie podwozie:), powiem szczerze, że myślałem, że będzie bardziej skomplikowane a w swoim rowerze robiłem jeszcze drobniejsze i szczegółowe duperele:D.

Napisano

Fajnie, ze coraz wiecej samolotów sie tu pojawia. P-51 nie jest moim faworytem niestety, wiec i nie wiem czy jestes bardzo dokładny w tym modelu. Zdaje, się, ze owiewka jest lekko koslawa, konkretnie ramki przedniej czesci owiewki. no i zdaje się, ze troche inaczej w rzeczywistości wygladaja kolektory spalin. No, ale to rzeczy do poprawienia......

jedynie przód kadłuba wg mnie wymaga przemodelowania;(

http://www-rcf.usc.edu/~nagle/p-51-mustang.jpg

tu widac dokładnie jak wygladał. Mozliwe, ze Ty to tez zrobiłeś, ale na tych obrazkach tego nie widac:))

Pozdrawiam

Lookas

Napisano

qrcze!!!!!

NO I ZUPEŁNIE ZAPOMNIALEM DODAC!!

ŚWIETNA ROBOTA JAK DO TEJ PORY!!!!

WIDAC, ZE SIĘ STARASZ ROBIC DOBRY I ZGODNY Z ORYGINAŁEM MODEL!!!

TRZYMAM KCIUKI!!!

LOOKAS

Napisano

i jeszcze raz ja:))

Żeby cie zachecic do roboty:) podrzucam ci link do stronki ze szczególami. To dobre referki:)) Miłego modelowania

tu jeste link=>:)

Napisano

Update:), po dość długim zmaganiem ze zwalonym plikiem :| wkońcu udało mi się zrobić luki na podwozie:)

Thx Lookas za referki:)

p51_09.jpg

b.jpg

Napisano

nooo widze, ze sie referki przydały:)) Coraz lepiej to wyglada:)) Ale uważaj, bo modelowanie samolotów wciaga jak diabli:)) Trzymam kciuki:))

Pozdro

Lookas

Napisano
Originally posted by Lookas

Ale uważaj, bo modelowanie samolotów wciaga jak diabli:))

taaa i czasami moze doprowadzic do szalu !!:D

ps.

Lucas walnal Ci 500 post :)

Napisano

wiesz jak by bylo fajnie jakbys te otwierane na podwoziu \"klapy\" zrobil tak zeby bylo widac zawiasy ? bo teraz to wyglada troche jakby one przyklejone byly - no chyba ze tam jest tylko jest taki render ze nie widac