Napisano 2 Październik 200321 l Korzystaj▒c z wolnego czasu w pracowni w Pa│acu M│odzierzy (i lepszego ni┐ w domu sprzŕtu:D) postanowi│em sobie zrobiŠ P-51 (yeah:d). Narazie kad│ub. OczywiÂcie to nie znaczy, ┐e zawieszam prace nad rowerem:) (rower w domu, P51 w PM:))
Napisano 2 Październik 200321 l a cholera by cie wziela przymierzalem sie do tego modelu jakies 3tyg i wmiedzyczasie zrobilem podworko;d ehhehe nie obrazisz sie jak tez bede robil? tylko ty mie chyba szczegulami zabijesz ;D
Napisano 2 Październik 200321 l Autor Nie ma sprawy:D przeciez nie mam wy│▒cznoÂci na robienie czego w 3d:P, a z tymi szczegˇ│ami to mi siŕ wydaje, ┐e bŕdzie odwrotnie jak patrzŕ na twoje prace:).
Napisano 2 Październik 200321 l okej to chyba tez porobie kawalek :) nie mam nic ciekawego do roboty:d
Napisano 3 Październik 200321 l Fajny samolot wybrales :) Jestem ciekawy jak Tobie i Wujkowi podwozie wyjdzie :D :D ma byc szczegolowe !! :D :D :) Zapowiada sie fajnie. Zycze Powodzenia w dalszej pracy. Bede tu czesto zagladal (do Wuja tez :) ) Pozdrawiam [piwo]
Napisano 3 Październik 200321 l no no wreszcie cos co lubie - mecza mnie samochody - pamietaj ze to co robisz to Cadilak przestworzy musi byc piekny :)
Napisano 6 Październik 200321 l hmm co prawda ja jestem na etapie ogona (jeszcze nie zrobilem updata ale jzu dorobilem kilka pierdol.. jakos ta owiewka mi nie podchodzi, tak samo twoj ogon niewiele ma wspolnego z p-51d ;) tj ladnie obrysowany z boku ale ogon nie wchodzi w tej wersji po takim luku, wiem jakie masz blueprinty - one maja blad;)
Napisano 6 Październik 200321 l zgadzam się z przedmówcą, jakoś od boku mi ten model za bardzo Mustanga nie przypomina no i owiewka do wymiany :| keep working [piwo]
Napisano 6 Październik 200321 l Panowie :), troche wlasnej inwencji tworczej, nie wszystko musi byc idealne z blueprintami, co z tego, ze skrzydelko jest o te pare milimetrow nizej niz w oryginale - to nie model do przyszlej produkcji, a obrazek. Troche przesadzacie chyba ;)
Napisano 6 Październik 200321 l ale zwróć uwagę na to, że topic nazywa się P-51D Mustang a nie concept plane :]
Napisano 6 Październik 200321 l A i zamiast skupiac sie na tak dokladnym wymodelowaniu obiektu (jak najbardziej zgodnym z oryginalem - kto z was wie jak naprawde wyglada taki mustang na zywo??) zrobilibyscie jakas ciekawa scenke z nim. Same, nawet wykonane swietnie modele, po jakims czasie sie po prostu nudza...
Napisano 6 Październik 200321 l hehe Loozack, mnie sie nie zdazyla strona odswiezyc, a ty juz walnales odpowiedz :P
Napisano 6 Październik 200321 l ja robiem hmm mustanga pod scenke ;) tylko ze glownym tematem bedzie mustang, a scenka tlo :)
Napisano 7 Październik 200321 l Autor Powiem wam, że coś lipnie mi to idzie:|. Jakoś kaszani mi się cała siatka i wogole.... nie wiem czy sobie tego akurat nie darować i nie zacząć czegoś innego. Dzisiaj zrobiłem skrzydełka i poprawiłem ten łuk tatecznika ale nie zdażyłem wyrenderować.
Napisano 7 Październik 200321 l jak zaczniesz co innego to się nie nauczysz :] spróbuj coś pokombinować, a najlepiej zamieść siatkę na forum to ci pomożemy :)
Napisano 23 Październik 200321 l Autor Update!!:D, trochę pokombinowałem, trochę cofnąłem się w etapie tworzenia i już jest dobrze (mam nadzieję:))
Napisano 23 Październik 200321 l hmmm, nieźle :D czekam na szczegóły, a zwłaszcza jestem ciekaw jak zrobisz podwozie :) trzymaj się [piwo]
Napisano 27 Październik 200321 l Autor update:), kolejny najprawdopodobniej w czwartek - wtedy pewnie zacznę lotki robić.
Napisano 28 Październik 200321 l powiem tyle... strasznie wolno ci to idzie (wiem coś o tym) :) ale jest nieźle :D trzymaj się [piwo]
Napisano 28 Październik 200321 l Autor To dlatego, że mogę go robić tylko 2 dni w tygodniu:P, (patrz początek wątku).
Napisano 30 Październik 200321 l Autor Zrobilem lotki:), co prawda nieco brutalną metodą ale efekt jest chyba dobry:).
Napisano 31 Październik 200321 l Autor No proste:), ale chyba tym razem daruje sobie az tak szczegolowe modelowanie jak w przypadku EF-2000:]
Napisano 1 Listopad 200321 l hej nie jestem jakims specjalnym fanem lotnictwa ale mustang to moja najulubiensza maszyna latajaca - wiec jak ja zkaszanisz - to kurna no... plaga bicia bedzie :)
Napisano 1 Listopad 200321 l Autor Pionier, raczej uda mi się zrobić takie podwozie:), powiem szczerze, że myślałem, że będzie bardziej skomplikowane a w swoim rowerze robiłem jeszcze drobniejsze i szczegółowe duperele:D.
Napisano 3 Listopad 200321 l Fajnie, ze coraz wiecej samolotów sie tu pojawia. P-51 nie jest moim faworytem niestety, wiec i nie wiem czy jestes bardzo dokładny w tym modelu. Zdaje, się, ze owiewka jest lekko koslawa, konkretnie ramki przedniej czesci owiewki. no i zdaje się, ze troche inaczej w rzeczywistości wygladaja kolektory spalin. No, ale to rzeczy do poprawienia...... jedynie przód kadłuba wg mnie wymaga przemodelowania;( http://www-rcf.usc.edu/~nagle/p-51-mustang.jpg tu widac dokładnie jak wygladał. Mozliwe, ze Ty to tez zrobiłeś, ale na tych obrazkach tego nie widac:)) Pozdrawiam Lookas
Napisano 3 Listopad 200321 l qrcze!!!!! NO I ZUPEŁNIE ZAPOMNIALEM DODAC!! ŚWIETNA ROBOTA JAK DO TEJ PORY!!!! WIDAC, ZE SIĘ STARASZ ROBIC DOBRY I ZGODNY Z ORYGINAŁEM MODEL!!! TRZYMAM KCIUKI!!! LOOKAS
Napisano 4 Listopad 200321 l i jeszcze raz ja:)) Żeby cie zachecic do roboty:) podrzucam ci link do stronki ze szczególami. To dobre referki:)) Miłego modelowania tu jeste link=>:)
Napisano 7 Listopad 200321 l Autor Update:), po dość długim zmaganiem ze zwalonym plikiem :| wkońcu udało mi się zrobić luki na podwozie:) Thx Lookas za referki:)
Napisano 7 Listopad 200321 l Ekstra!!Czekam na jeszcze!!Szkoda że tak długo trzeba czekać na apdejty.:(
Napisano 7 Listopad 200321 l nooo widze, ze sie referki przydały:)) Coraz lepiej to wyglada:)) Ale uważaj, bo modelowanie samolotów wciaga jak diabli:)) Trzymam kciuki:)) Pozdro Lookas
Napisano 7 Listopad 200321 l Originally posted by Lookas Ale uważaj, bo modelowanie samolotów wciaga jak diabli:)) taaa i czasami moze doprowadzic do szalu !!:D ps. Lucas walnal Ci 500 post :)
Napisano 7 Listopad 200321 l ooo, no to pijemy [piwo][piwo] :D:D:D P.S. ups, zapomniałem dodać... świetnie ci idzie :)
Napisano 8 Listopad 200321 l wiesz jak by bylo fajnie jakbys te otwierane na podwoziu \"klapy\" zrobil tak zeby bylo widac zawiasy ? bo teraz to wyglada troche jakby one przyklejone byly - no chyba ze tam jest tylko jest taki render ze nie widac
Napisano 13 Listopad 200321 l Autor No to update:). Prawie w całości zrobiłem przednie podwozie (jeszcze pare elementów) i trochę ulepszyłem klapy luku na podwozie:).
Napisano 14 Listopad 200321 l Autor Nikt nic nie pisze? A właśnie, od razu mówię, że przez ok 2 tygodnie, z pewnych przyczyn update\'ów nie będzie;)