Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam, pisze z zapytaniem, czy znacie moze jakies linki do darmowych modeli vitry, ewentualnie ktos ma na stanie cos takiego - moga byc w formacie 3ds, max, lub nawet objekty do archicada...

chodzi mi o to plastikowe krzeselko, ktore tak czesto widac na wizkach... ;)

np tamizo... albo chociaz referki do tego krzesla mogly by sie pojawic w tym temacie :)

pozdro all!

• Odpowiedzi 33
  • Wyświetleń 9,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Bedac ich partnerem handlowym w momencie kiedy potrzebowalismy zrobic wizki dostalismy konto do sciagania wszystkich dostepnych modeli - formaty 3ds i dwg sa popularne. Zdaje sie, ze Everzy tez maja na plytkach niektore modele Vitry.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Dzieki Hipocotam, nie sadzilem, ze vitra az tak promuje sie u nas w kraju...

a tak off topic - to niezle musieli sie wyplacic za same krzesla przy realizacji projektu ovobar - projektu tamizo :D ( 2,600 za jedno krzeslo )

hehehe... pozdro!

Napisano

;) ... wersja panton chair classic rzeczywiście jest droga, ale już nowsza wersja panton chair /z innego materiału/ kosztuje sporo mniej (ok.590 netto)... przy zakupie większej ilości dodatkowo można zejść z ceny...

ovobar to projekt niskobudżetowy... co niestety widać w wielu miejscach.

a sporo modeli vitry można znaleźć też tutaj:

http://www.akademiaarchitektury.com/html/3d_01.php

http://www.allmendinger.pl/html/3d_01.php

Napisano

Ten tańszy model różni się tylko tym ze plastik jest matowy a nie błyszczący, osobiście uważam że prezntują się lepiej niż te świecące - przynajmniej na żywo, na renderach większe wrażenie pewnie dają te co się błyszczą

Napisano

Z tego, co wiem co do cen, a jestem na bieżąco z zamówieniami klasyków itp. to vitra ma najdroższa ofertę mocno zawyżone ceny, nie wspomnę o transporcie, jeżeli ściągają coś z Włoch.

Napisano
  • Autor

http://www.signal.pl/oferta/barowe/meble_barowe_02.htm

patrzcie na to :D

to niby wyglada, jak Panton, ale ciekawe, jak dlugo sie siedzi na tym krzesle :)

tzn, po jakim czasie krzeslo "siada" ...

jeszcze jakis link byl odnosnie podobnego krzesla, ale teraz nie potrafie tego znalezc.

pewnie jest to tansze od oryginalu, BA nawet podobne materialowo :)

pozostawie moze juz ten temat bez komentarza

pozdro!

Napisano

Byl ktos z Was na Orgatec2006? Tam dopiero roilo sie od chinskich podrobek :)

Ale powiem szczerze, ze niektore byly calkiem podobne - podrobki Aerona to juz klasyka :D Do tego mnostwo podrobek Vitry, HMa itp.

Napisano
  • Autor

kontynuujac watek darmowych modeli, to wiecie moze, gdzie mozna dostac model barcelona fotel autorstwa ludwiga mies van der rohe?

w akademiiarchitektury nie znalazlem :/

moze gdzies jeszcze to jest ? pozdro

Napisano
  • Autor

niestety, ani tu, ani tam nic nie znalazlem w tym temacie :/

bede szukal dalej, a moze ktos jeszcze napisze, gdzie moge cos znalezc...

pozdro

Napisano
  • Autor

Maguu DZIEKI WIELKIE :)

piwo masz u mnie - wirtualne... - bo na forum nie szukalem, to dlatego ... myslalem, ze w dziale download :)

pozdro

Napisano

spoko spoko :) a ja tez nie szukałem na forum tylko w dziale Free Stuff :D

Napisano
  • Autor

poszukuje jakis ciekawych linkow do rozwiazan salonu, jadalni, kuchni... najlepiej jakies zdjecia z wystaw, albo cos w ten desen...

interesuja mnie trendy wspolczesnego wzornictwa.

pewnie pelno tego w googlach, ale od was zawsze to juz przefiltrowane jest ;)

pozdro

Napisano

jasiek311, idź do najbliższego BRW (Black Red White) i weź sobie katalog. niecałe 300 stron świetnego designu. POLECAM.

Napisano
  • Autor

MaGuu to na pewno sie tez przyda :D

ale nie rozumiem dlaczego powatpiewasz w BRW...

czy aby na pewno nie byl to taki porzadny sklep, jak pisze Voyager?

chodzi o poziom dizajnu tego sklepu ( sieci) ?

no rownie dobrze moglbym uderzyc w ikee ;)

pozdro ( ani jednen ani drugi sklep na obelgi nie zasluguje) albo i zasluguje, zalezy, jak na to patrzec...

temat rzeka, moze nie rozpoczynam kolejnej batalii nt tmt, ok ?

dobranoc wszystkim :)

Napisano

nie nie nie, nie o to chodzi...ja wyraziłem opinie na temat "niecałe 300 stron świetnego designu". Właśnie przede mną lezy ten katalog (265 dokładnie) i imho dobrego designu jest tam od 1 do max ~50 strony. Reszta to typowe mebelki, które pewnie będe miał w moim przyszłym mieszkaniu bo nie będzie mnie stac na te z linków które Ci podałem :D

Napisano
  • Autor

ok, rozumiem :)

juz myslalem, ze rozkrecasz kolejna wojne nt lepszego - gorszego dizajnu... ;)

pozdro

Napisano

uwazam, ze BRW z designem ma tyle, co ja z designem :)

Moze i prezentowac meble w katalogu potrafia, ale mialem z tym do czynienia troche wiecej i jakosc khem...khem...

No ale co gust, to gust i sie nie dyskutuje, wiec wierze, ze mozecie uwielbiac ta firme, ja mam moze jakis uraz :)

Napisano
Moze i prezentowac meble w katalogu potrafia, ale mialem z tym do czynienia troche wiecej i jakosc khem...khem...

Ale to serio? Bo znalazłem fajne mebelki teraz nie wiem, czy je kupować :/

Napisano

przeca kupujesz co chcesz, pojdz do salonu, sprawdz i zadecyduj.

Napisano
  • Autor

ma moze ktos model krzesla kinowego - albo takiego na sale koncertowa? robie wlasnie projekt szkoly z sala koncertowa i chcialbym zwizualizowac te sale... ale nie wstawie przeciez tam normalnego krzesla... z modelowaniem ciezko... nie mam czasu na to :/

pozdro

Napisano

gdzie można znaleźć jakiś fajny stuff do "ożywiania" pomieszczeń ?

coś typu owoce, warzywa, noże, alkohole, zastawy stołowe czy jakiekolwiek dekoracje?