Yaro16 Napisano 17 Listopad 2006 Napisano 17 Listopad 2006 Moje drugie podejście do tej sceny.Prosze o komentarze i wytykanie błędów. renderowane w v-ray i 3dsmax8
Leleń Napisano 17 Listopad 2006 Napisano 17 Listopad 2006 brzydkie drzewo za oknem, marmurowe firanki, monitor ni to plaski ni crt, oswietlenie+render tez niezbyt udane, reszta ujdzie, pracuj dalej.
piotrek Napisano 17 Listopad 2006 Napisano 17 Listopad 2006 Trochę ciemno i brak tła za oknem. Generalnie sztuczne to wszystko, łącznie ze światełkiem.
voyager Napisano 17 Listopad 2006 Napisano 17 Listopad 2006 Prawie wszystko ustawione pod kątem prostym. Firanki be, problemy se skalą i nie ciekawe ujęcie Pracuj dalej, to coś z tego wyjdzie Pozdro i powodzenia w dalszej pracy
Lookash Napisano 17 Listopad 2006 Napisano 17 Listopad 2006 Ja się dołączę i powiem, że ten kaloryfer jakoś tak wisi w powietrzu, monitor jakoś gruby się wydaje, krzesło też jakieś dziwne...pracuj, pracuj, wyjdzie Ci na dobre ;]
David14 Napisano 18 Listopad 2006 Napisano 18 Listopad 2006 Jak ktoś by chciał przejść przez te drzwi to by się uderzył w głowę. W ogóle proporcje zjechane. Ogólnie scenka nie dopracowana, bardzo pusta.
Yaro16 Napisano 19 Listopad 2006 Autor Napisano 19 Listopad 2006 Troche popracowałem i daje efekt.Jakiś bug mi sie zrobił na prawym rogu, firana skopana i znów mi ciemno wyszło.Poprawie te rzeczy następnym razem.Co do skali wrzystko jest wymierzone bo to mój pokój.Zamierzam dodac jeszce lampke,sofe,dywan i na dywanie rowerek do cwiczeń.Czy wykonam.. czas pokaże.Proszę o komentarze ponieważ sa one dla mnie ważne.
odnetniN Napisano 19 Listopad 2006 Napisano 19 Listopad 2006 No no widze ze firanki poprawione:D:D calkiem ladnie to idzie ;]
opor Napisano 19 Listopad 2006 Napisano 19 Listopad 2006 Napewno wszystko jest mierzone? Jakim cudem masz takie grube okna? Ogolnie jakos dziwnie to wyglada. Albo na moje oko cos nie tak z ta skala albo masz bardzo dziwne przedmioty w domu (lampa, monitor, krzeselko). Co do updateu, juz jest ladniej :) Zaslonki lepsze ale moze nie kopiuj ich tylko na druga strone zrob druga, lub zmien ja troszke. Dziwnie wygladaja te zaslonki gdy sa identycznie pozaginane. Narazie nie przejmowalbym sie bugami w oswietleniu, texturami itd. Dopracuj modele, ustawienie elementow, dodaj detali i innych pierdolek aby urozmaicic troszke scene.Dopiero na koncu bedziesz sie martwil o oswietlenie i inne takie. Powodzenia, mam nadzieje ze cos z tego wyjdzie:)
satanicus1991 Napisano 19 Listopad 2006 Napisano 19 Listopad 2006 mi się nie podoba qmp, albo daj mu jakiś self-illumination, albo po prostu zrób "wyłączony". ogólnie model monitora jest niezbyt fajny, reszta niezła, ale... masz strasznie pusty pokój ;) więcej rzeczy na półkach. i kup vreja ;)
JohnyCa Napisano 19 Listopad 2006 Napisano 19 Listopad 2006 To co za oknem zupelnie nie pasuje - tak jakby byla tam tylko pusta przestrzen z kilkoma galeziami. Poza tym swiatlo rzuca zbyt ostre cienie - jezeli uzywasz swiatla VrayLight to zastosuj swiatla typu Plane i wlacz opcje Smooth surface shadow. Monitor jesli swieci to bardzo slabo - chyba ze to na ekranie to tylko naklejka. Powodzenia
piksar Napisano 19 Listopad 2006 Napisano 19 Listopad 2006 proporcje do niczego, ile ma wysokości ten pokój ? 1,9 m ? okna sztuczne (brak miejsca na szybe) zwykły box grzejnik nieproporcjonalny monitor, dalej nie pisze, miarka i naprzód
Yaro16 Napisano 19 Listopad 2006 Autor Napisano 19 Listopad 2006 Kolejny update.Dorobiłem lampke,jutro poprawie proporcjie i dodam detali.Tylko gdy dam duzo elementów przy renderingu sam mi sie wyłacza max... Niepatrzcie na widok za oknem,to do poprawy.
Gość obo Napisano 19 Listopad 2006 Napisano 19 Listopad 2006 Firanka troche dziwnie wygląda... i strasznie słabe AA jest.
opor Napisano 19 Listopad 2006 Napisano 19 Listopad 2006 Proponuje tez zrobic CALE pomieszczenie, tzn. wszystkie sciany...bo inaczej bedziesz mial ciezko z prawidlowym oswietleniem sceny (przynajmniej moim zdaniem)
satanicus1991 Napisano 20 Listopad 2006 Napisano 20 Listopad 2006 Czemu w dolnym rogu masz takie dziwne pasmo światła? To samo co opor -> dorób ściany, choćby prowizoryczne, jest ładniej, lepiej wygląda itd. Zrób balkon! Pozdrowionko
Orangegraphics Napisano 20 Listopad 2006 Napisano 20 Listopad 2006 moze to pierdola ale stary weź żadne rury nie utrzymają kaloryfera. prosimy o jakieś mocowania do ściany, i rur i kaloryfera, poza tym materiał kuleje na kaloryferze na całej lini. pobaw się fresnel reflectami
Rekomendowane odpowiedzi