Napisano 17 Listopad 200618 l Moje drugie podejście do tej sceny.Prosze o komentarze i wytykanie błędów. renderowane w v-ray i 3dsmax8
Napisano 17 Listopad 200618 l brzydkie drzewo za oknem, marmurowe firanki, monitor ni to plaski ni crt, oswietlenie+render tez niezbyt udane, reszta ujdzie, pracuj dalej.
Napisano 17 Listopad 200618 l Trochę ciemno i brak tła za oknem. Generalnie sztuczne to wszystko, łącznie ze światełkiem.
Napisano 17 Listopad 200618 l Prawie wszystko ustawione pod kątem prostym. Firanki be, problemy se skalą i nie ciekawe ujęcie Pracuj dalej, to coś z tego wyjdzie Pozdro i powodzenia w dalszej pracy
Napisano 17 Listopad 200618 l Ja się dołączę i powiem, że ten kaloryfer jakoś tak wisi w powietrzu, monitor jakoś gruby się wydaje, krzesło też jakieś dziwne...pracuj, pracuj, wyjdzie Ci na dobre ;]
Napisano 18 Listopad 200618 l Jak ktoś by chciał przejść przez te drzwi to by się uderzył w głowę. W ogóle proporcje zjechane. Ogólnie scenka nie dopracowana, bardzo pusta.
Napisano 19 Listopad 200618 l Autor Troche popracowałem i daje efekt.Jakiś bug mi sie zrobił na prawym rogu, firana skopana i znów mi ciemno wyszło.Poprawie te rzeczy następnym razem.Co do skali wrzystko jest wymierzone bo to mój pokój.Zamierzam dodac jeszce lampke,sofe,dywan i na dywanie rowerek do cwiczeń.Czy wykonam.. czas pokaże.Proszę o komentarze ponieważ sa one dla mnie ważne.
Napisano 19 Listopad 200618 l Napewno wszystko jest mierzone? Jakim cudem masz takie grube okna? Ogolnie jakos dziwnie to wyglada. Albo na moje oko cos nie tak z ta skala albo masz bardzo dziwne przedmioty w domu (lampa, monitor, krzeselko). Co do updateu, juz jest ladniej :) Zaslonki lepsze ale moze nie kopiuj ich tylko na druga strone zrob druga, lub zmien ja troszke. Dziwnie wygladaja te zaslonki gdy sa identycznie pozaginane. Narazie nie przejmowalbym sie bugami w oswietleniu, texturami itd. Dopracuj modele, ustawienie elementow, dodaj detali i innych pierdolek aby urozmaicic troszke scene.Dopiero na koncu bedziesz sie martwil o oswietlenie i inne takie. Powodzenia, mam nadzieje ze cos z tego wyjdzie:)
Napisano 19 Listopad 200618 l mi się nie podoba qmp, albo daj mu jakiś self-illumination, albo po prostu zrób "wyłączony". ogólnie model monitora jest niezbyt fajny, reszta niezła, ale... masz strasznie pusty pokój ;) więcej rzeczy na półkach. i kup vreja ;)
Napisano 19 Listopad 200618 l To co za oknem zupelnie nie pasuje - tak jakby byla tam tylko pusta przestrzen z kilkoma galeziami. Poza tym swiatlo rzuca zbyt ostre cienie - jezeli uzywasz swiatla VrayLight to zastosuj swiatla typu Plane i wlacz opcje Smooth surface shadow. Monitor jesli swieci to bardzo slabo - chyba ze to na ekranie to tylko naklejka. Powodzenia
Napisano 19 Listopad 200618 l proporcje do niczego, ile ma wysokości ten pokój ? 1,9 m ? okna sztuczne (brak miejsca na szybe) zwykły box grzejnik nieproporcjonalny monitor, dalej nie pisze, miarka i naprzód
Napisano 19 Listopad 200618 l Autor Kolejny update.Dorobiłem lampke,jutro poprawie proporcjie i dodam detali.Tylko gdy dam duzo elementów przy renderingu sam mi sie wyłacza max... Niepatrzcie na widok za oknem,to do poprawy.
Napisano 19 Listopad 200618 l Proponuje tez zrobic CALE pomieszczenie, tzn. wszystkie sciany...bo inaczej bedziesz mial ciezko z prawidlowym oswietleniem sceny (przynajmniej moim zdaniem)
Napisano 20 Listopad 200618 l Czemu w dolnym rogu masz takie dziwne pasmo światła? To samo co opor -> dorób ściany, choćby prowizoryczne, jest ładniej, lepiej wygląda itd. Zrób balkon! Pozdrowionko
Napisano 20 Listopad 200618 l moze to pierdola ale stary weź żadne rury nie utrzymają kaloryfera. prosimy o jakieś mocowania do ściany, i rur i kaloryfera, poza tym materiał kuleje na kaloryferze na całej lini. pobaw się fresnel reflectami