Napisano 23 Listopad 200618 l Hohoho... bardzo pięknie!! Naprawdę świetna rzecz. Podłoga może trochę zbyt 'lakierowana' i taki układ okno w stosunku do telewizora może być kłopotliwy przy oglądaniu tego ostatniego. Rolety lub jakieś pionowe żaluzje byłyby wskazane. Pozdrawiam i gratuluję!;)
Napisano 23 Listopad 200618 l Ładne meble. szkoda że roślinka to foto. :( ale jak wklejone:] -ile sie liczylo?..i na jakim sprzecie?. [edit] pikne to swiatlo.
Napisano 23 Listopad 200618 l było by ładniej gdyby nie te perfidne szwy na tex szafki i textura obudowy kolumn tez taka trohe rozmyta (B&W speakers?) kolejna rzecz to troche razi brak bumpa na podłodze imho 4-/6
Napisano 23 Listopad 200618 l mapowanie w kilku miejscach jest nie dopracowane ale ogólnie bardzo mi sie podoba światło super;]
Napisano 23 Listopad 200618 l juz to gdzies widzialem w innej galerii... no, na 3d.pl http://3d.pl/galeria.cgi?t=item&id=199&ph= Dobrze Cie tam oceniaja;-) I nic dziwnego... prawdziwe cacuszko. Ale male, malutenkie "ale" odnosnie materialu drewna pulki pod telewizorem... ;-) Siakos niebałdzo...
Napisano 23 Listopad 200618 l Autor ale jak wklejone:] -ile sie liczylo?..i na jakim sprzecie?. W sumie mało o tym napisałem ale: Roślinka nie jest wklejona to mapa z kanałem alfa tylko donica jest 3d w sumie nie pamietam za bardzo jaki był czas renderowania bo praca ta ma z 7 miesięcy. Zrobione w maxie i vray-wtedy chyba jeszcze 1.5.06 Pozdrawiam Faktycznie wrzuciłem jakiś czas temu to i inne prace na www.3d.pl tutaj wrzuce później część moich wypocin
Napisano 24 Listopad 200618 l super renderek zapowiada sie niezla galeryjka tylkio za bardzo styl miszkanka mi sie nie podoba ale to z innej beczki :) liczy sie render a ten jest swietny
Napisano 24 Listopad 200618 l Chwalic chwalic! Bardzo ladny i czysty render. Podloga rzeczywiscie za bardzo odbija przez co szafka pod telewizorem wyglada jak wklejona. Mimo to podoba mi sie.
Napisano 24 Listopad 200618 l Autor Tutaj jest link do mojej kolejnej pracki. To wnętrze jednego z pokoji hotelowych z mojego projektu dyplomowego Na forum wrzucę później ten wątek w lepszej rozdziałce http://www.cgarchitect.com/gallery/image_spotlight.asp?galleryID=37847
Napisano 25 Listopad 200618 l Praca ogólnie mi się podoba. Fajne jest zmarszczenie skóry na sofie. Zawalone są niestety kolumny. Ktos sugerował, że to B&W ale każdy szanujący się miłośnik muzyki i sprzętu widzi, że to JBL Northridge. Tekstura bocznych ścianek nie jest taka jak w kolumnach a same kolumny mają wdług mnie tragiczne proporcje w stosunku do książek stojących pod nimi. Coś tu nie gra.
Napisano 27 Listopad 200618 l Bardzo ładnie ale mam ale...:) Ja właśnie powiem, że światło nie do końca ok... bo: 1. Jest bardzo jasno w pokoju, sufit rozświetlony rozproszonym światłem. Ale z tego powodu mam wrażenie, że jest lekko zachmurzony lub zamglony dzień. Zauważ - kolor światła rozproszonego dałeś biały (co by sugerowało mały udział błękitnego nieba w "rozpraszaniu"). 2. Tymczasem dodajesz światło direct (słońce) do tego ze zbyt delikatną intensywnością i mapę za oknem, która sugeruje, że jest bardzo słoneczny dzień. 3. Moim zdaniem powinno być więcej ostrych cieni w pomieszczeniu i większy kontrast. Tak jak w fotografii... trzeba ustawić dużą przesłonę bo plamy słońca będą przepalone a i tak pojawią się miejsca w mocnym cieniu. 4. Obrazek drugi oddaje już ten efekt o którym mówię...sam zobacz :)) Krótko mówiąc będzie OK jak zmienisz dzień na pochmurmy za oknem, lub dłużej powalczysz. Pozdrawiam,
Napisano 27 Listopad 200618 l Wyszlo fajnie choc drazni mnie styk linii pufy z podstawa mebla. Pozdrawiam:)
Napisano 3 Grudzień 200618 l fajnie wyszlo, mozesz powiedziec, co to za fotel i kanapa? - jak firma, bo bede robil takie same, a nie znam producenta i modelu :/ pozdro
Napisano 5 Grudzień 200618 l serwus :) ooo, super :) Bardzo mi sie podoba :) Najbardziej podoba mi sie pokrycie kanap :) pozdrawiam i życze powodzenia :)