Napisano 8 Październik 200321 l Cze!! Chcialem rozpoczac prace nad nowa scena ale niebardzo wiem jak zaczac:((((
Napisano 8 Październik 200321 l No coz, tez bym nie wiedział jak zrobic gwiezdne wrota z takich referencji gdzie 90% obrazku to skały.
Napisano 8 Październik 200321 l Najlepiej zacząć od początku:) Ale tak jak mówi Monster, trudno ci będzie zrobić coś korzystając tylko z tego obrazka. Najlepiej poszukaj w necie zdjęc, albo wypozycz film na vhs albo dvd:D Powodzenia
Napisano 9 Październik 200321 l ej co wy slepi jestescie ?????????????? to sa stargate tylko ze w duzym pomniejszeniu a te skaly to tylko otoczenie i jak Rox bedzie robil to napewno w zblizeniu obiekt z duza iloscia szczegolow ale z tego obrazka to niebardzo musisz cos innego skombinowac powodzenia :)
Napisano 9 Październik 200321 l ROX zycze powodzenia bo to moze byc fajna praca :) ps. Marcin_ps kiedy wznowisz prace nad \"Łosiem\", klikam na obrazek smigla bo pomyslalem ze jakis update wkoncu a tu dalej nic :(....
Napisano 10 Październik 200321 l Autor OK pracke nazwe Rockgate :D. Mam tez pytanko(jestem poczatkujacy), jaka metoda najlepsza jest aby zrobic te skaly? to uzyskalem za pomoca low poly i plugina grebble :) PS dzieki za posty-myslalem ze nikt nie przyjdzie
Napisano 10 Październik 200321 l Moze to sie przyda;) http://www.esatclear.ie/~onefourseven/stargate.jpg http://members.liwest.at/reno/graphics/Stargate/stargate.jpg troche w tle:) http://fanficsetwallpapers.free.fr/dossierstargate/img-sg1/sgwp96.JPG http://www.neon-hummingbird.com/kaleidoscope/gifs/wallpapers/Stargate_SG1_Survivors.jpg pozdro KAIN
Napisano 10 Październik 200321 l Originally posted by Rox aha i jak zrobic avatara?????bo mi cos to nie wychodzi :((( http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=6231 :)
Napisano 11 Październik 200321 l Autor witam wszystkich ponownie : ) mam problem z tym avatarem : ( nie wychodzi mi zrobieni go w tak malej rozdzielczosci- zawszy gdy pomniejszam pbrazek on traci jakosc (trzeba dodac ze musi wazyc nie wiecej niz 10kb) mogl by mi ktos zmienic ten obraz na avatara?o ile jest to mozliwe : )
Napisano 11 Październik 200321 l Autor jesli ktos zglosi sie na ochotnika aby pomoc mi z tym avatarem to prosze o podani e mailu : )
Napisano 12 Październik 200321 l ladnie ladnie...tylkko mógłbys jescze napisać kogo jest ten concept... pozdr
Napisano 12 Październik 200321 l Autor sory ale nie chodzilo mi o ten obraz tylko o inny ktory przez jakis glupi blad nie zostal zamieszczony oto on tadam!!
Napisano 12 Październik 200321 l Autor nie no nie wytrzymam!!!! znowu nie zadzialalo!!!! przepraszam : ( chcialbym aby ten obraz o (ile uda mi sie go zamiescic) byl moim avatarem ps ten concept jest ze strony www.artbyfeng.com
Napisano 12 Październik 200321 l Autor pionier jak Ty to robisz naucz mnie skad bierzesz pomysly na te wszystkie szczegoly?? i jak zrobiles te gasienice?? da sie je animowac??
Napisano 12 Październik 200321 l Jeśli przypomni CI się, żę chciałeś coś jeszcze dopisać, to korzystaj z opcji edycji postu, nie pisz kilka swoich postów pod rząd. Dzięki temu Twój temat będzie wyglądał bardziej przejrzyście. A wersje demonstracyjne renderów (bo pełne musisz kupić) można ściągnąć chociażby z max3d.pl (w hot download znadziesz brazila public test).
Napisano 15 Październik 200321 l Originally posted by Rox pionier jak Ty to robisz naucz mnie skad bierzesz pomysly na te wszystkie szczegoly?? i jak zrobiles te gasienice?? da sie je animowac?? Pomysl? To nie pomysl tylko normalna kolej rzeczy :). Zanim zaczne modelowac jakis obiekt to dokladnie go ogladam na materialach wczesniej zebranych :) (im wiecj materialow tym lepiej:) ). Potem szukam rzutow technicznych i zaczynam modelowac :). Ogolny ksztalt robie z tych rzutow a jak czegos na nich nie ma to \"podgladam\" na zdjeciach jak powinno byc - nie robie tego z glowy :) !. Co do gasiorek to robilem je tak (juz to kiedys komus pisalem :] ): No to zaczne od tego ze to co pokazales wyglada fajne i zapowiada sie dobrze . Co do gasienic to ja zrobilem je tak: 1. Wpierw modeluje jeden fragment gasienicy na podstawie zdjec i materialow ktore zdobylem na temat danego czolgu. (fragment ten jest tak modelowany zeby potem mogl byc powielany i stwarzac wrazenie calosci) , zalaczam obarazek tego fragmentu. 2. Teraz kiedy mam juz taki element uzywam opcji Array to jego powielenia w osi x (w polu \"incremental\" 1 pole do wpisywania, ja wpisalem wartosc 12-15 nie pamietam dokladnie , w zakladce \"Array Dimensions\" zaznacz 1D w polu \"Count\" wpisz wartosc ktora bedzie okreslac ile razy dany obiekt zostanie powielony I jeszcze bardzo wazna rzecz robilem to w widoku Left. Jezeli zrobiles wszytsko dobrze to Max powinien skopiowac ten obiekt wedlug okreslonych od przez Ciebie wartosci. 3. Teraz dopasowalem skopiowanie elementy w widoku Left do obrazka technicznego na podstawie którego modeluje czlog. To chyba wszystko ponizej masz link do tego jak to u mnie wygladalo po tych operacjach . Przypomne ze ja modeluje niemieckiego Leoparda 2A5 Pozdro
Napisano 18 Październik 200321 l Autor dzieki a czy mogl bys mi dac swoj adres email i powiedziec jeszcze czy te gasienice da sie animowac??
Napisano 19 Październik 200321 l Nie chce nic mówić ale mały obrazeczek z viewporta albo renderek stargate by sie przydał ...;) pozdro KAIN
Napisano 20 Październik 200321 l Autor jesli chodzi o renderek to jest na poprzedniej stronie ale jak bardzo chcesz to zamieszcze jeszcze jeden : )